Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kanttarellikastike kahvilla

Kanttarellikastike kahvilla on ehkä paras tapa tehdä tuttu sienikastike. Hyödynnä jämäkahvi kastikkeessa ja ylläty, kuinka hyvää sienikastikkeesta voi tulla tällä niksillä. Se saattaa olla paras kastike koskaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kanttarellikastike kahvilla

  • 1 l kantarelleja
  • ½ sipuli
  • 50 g voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 2 dl kermaa
  • ½ dl keitettyä kahvia

Valmistusohje

Kanttarellikastike kahvilla valmistuu helposti näin:

  1. Hienonna yksi litra kantarelleja. Kuullota sieniä kuivalla pannulla ilman voita, kunnes osa sienen nesteistä on haihtunut.
  2. Lisää puolikas sipuli ja kuullota viisi minuuttia.
  3. Lisää 50 grammaa voita ja paista viisi minuuttia.
  4. Lisää yksi ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita.
  5. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja yksi neljäsosa teelusikallisella mustapippurirouhetta.
  6. Lisää kaksi desiä kermaa ja anna kiehua noin viisi minuuttia.
  7. Lisää puoli desiä kahvia. Sekoita ja tarjoa kanttarellikastike perunoiden kanssa.

Vinkki!

Katso videolta miten kanttarellikastike maustetaan kahvilla.

Lue myös Anna.fi: Savusiikaa ja kantarellimuhennosta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanttarellikastike kahvilla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.