Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sämpylät

Sämpylät leivotaan pehmeästä hiivataikinasta, joka saa rouheisuutta ruisjauhoista sekä siemenistä ja makua siirapista sekä pomeranssinkuoresta. Sämpylät voi pyöritellä palloiksi tai sitoa solmuiksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
30  annosta

Ainekset

Sämpylät:

  • 3 dl piimää
  • 2 dl täysmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • ½ dl siirappia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 dl öljyä
  • noin 8 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 dl uisjauhoja
  • 2 dl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Sämpylät leivotaan helposti näin:

1. Lämmitä maito kiehuvaksi ja lisää se huoneenlämpöiseen piimään. Murenna hiiva nesteeseen ja lisää muut ainekset. Alusta pehmeä taikina ja anna sen levähtää vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.

2. Leivo taikina nauhoiksi ja sido solmuiksi. Lado sämpylät pellille ja kohota liinan alla noin 15 minuuttia. Paista sämpylöitä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Sämpylätaikina sopii myös piirakkapohjaksi.

Kokeile myös muita helppoja sämpyläreseptejä: Porkkanasämpylät Ohra-kaurasämpylät Gluteenittomat sämpylät Ruoka.fi: Superhelpot sämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.