Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vispipuuro ohje rakastettuun klassikkoon

Vispipuuro tehdään yleisimmin puolukoista, mutta punaiset viinimarjat sopivat vispipuuroon yhtä hyvin. Jos haluat vispipuuroon makeutta, lisää puuroon vadelmia tai mansikoita.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Vispipuuro ohje

  • 6 dl vettä
  • 2 dl puolukoita tai punaisia viinimarjoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl mannasuurinoita
  • 1 dl leseitä
  • ¼ tl suolaa

Tarjoilu

  • 6 dl rasvatonta tai kevyt maitoa

Valmistusohje

Vispipuuro ohje –  näin teet kuohkean vispipuuron:

  1. Keitä puolukoita vedessä, kunnes ne vaalenevat. Aikaa kuluu 5-15 minuuttia.
  2. Soeuta marjaseos sileäksi sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi marjaseoksesta kuoret pois, niin saat puurosta kuohkeaa. Mausta sokerilla.
  3. Vatkaa  mannasuurimot kiehuvaan marjaseokseen ja keitä 2-5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää leseet ja ripaus suolaa.
  4. Käännä levy pois päältä ja anna vispipuuron tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.
  5. Jäähdytä puuro täysin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella tai käsin.
  6. Nauti  vispipuuro kylmän maidon kanssa.

Lue myös: Vanilja-punaherukka-vispipuuro

Lue myös Anna.fi: Mustaherukka-vispipuuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vispipuuro ohje rakastettuun klassikkoon

kokkaava mummo

Teen usein vispipuuron punaherukoista ( marjat jätän kuorineen) ja käytän tummia mannasuurimoita, sokeria, vaniljasokeria ja ripaus suolaa. Leseitä en ole lisännyt, täytyypä kokeilla. Puurosta saa tosi hyvää ja kuohkeaa jos sen tosiaan vatkaa vähän jäähtyneenä. Meillä vispipuuro on lastenlasten herkkua.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.