Reseptit

Vohvelit

Ainekset

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rasvatonta maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja (ohra-tai tattarijauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • (kardemummaa, vanilliinisokeria)
  • sulatettua voita tai öljyä

Valmistusohje

Vohvelit
  1. Vaahdota kananmunat. Lisää muut aineet. Voitele vohvelirauta ja paista vohvelit. Tarjoa vohvelit kuumina.
  • Kotilieden vohvelikilpailuun lähetti Kaisu Salovaara Porista ääninauhan, jossa hän hauskasti kertoo vohvelimuistoistaan: ”Vohvelit olivat herkkua lakka- eli valokkihillon ja maidon kanssa. Sianläskikappaletta pidettiin haarukan päässä ja sillä rasvattiin valurautainen vohvelirauta myös ennen ja jälkeen paiston. Tarkkaa taikinaohjetta meillä ei ollut, sillä sitä vaihdeltiin ainesten mukaan. Suolaisten vohvelien taikinaan lisättiin ohra- tai tattarijauhoja ja ne tarjottiin silputtujen suolasienien, mädin tai sillitahnan tai ruskean savusilavan ja puolukkasurvoksen kanssa. Jos taikinaan käytettiiin hapanta kermaa, niin kohotusaineeksi ei lisätty leivinjauhetta vaan vähän hiivaa. Arkisten vohvelien taikinan nesteeksi käytettiin maitopuuroa, vellin tähde ja joskus taas ternimaitoa”.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vohvelit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.