Avocadojäätelö – vain kolme raaka-ainetta! (vegaaninen)

Jäätelö tehdään avocadon kuoriin.

Tässä reseptissä on vain kolme ainesosaa, mutta makua senkin edestä. Avocado tuo jäätelöön ihanaa suutuntumaa yhdessä kauravaniljakastikkeen kanssa ja vaahterasiirapin makeus saa sinut haluamaan lisää. Joskus kauan sitten näin jonkun ravintolan mainoksessa vastaavan tyylistä herkkua. En todellakaan tiedä millainen resepti heillä tähän on, tai edes sitä missä päin maailmaa se paikka on, mutta ajatus tästä jäi kummittelemaan mieleeni piiitkäksi aikaa  ja nyt oli pakko kokeilla.

Avocadojäätelöön lisää twistia hauska tapa jäädyttää annokset avocadon omaan kuoreen. Se on taatusti hauska ja mieleenpainuva tapa tarjoilla jäätelöä vaikka grillibileiden jälkkäriksi tai muuten vaan päiväkahvin kanssa.

Ajattelin ensin että sekoittaisin avocadoon kondensoitua maitoa (mitä aion vielä kokeilla), mutta halusin kokeilla tehdä tästä vähän ”allergiavapaamman”. Tämä on siis munaton, maidoton ja pähkinätön. Tässä ei ole mitään eläinperäistä, eli tämä on myös vegaaninen ja halutessaan kauravaniljakastikkeen voi korvata jollain muulla kasvikermalla tai jogurtilla ja lorauttaa sekaan vanilja-aromia, niin resepti on tällöin myös gluteeniton.

Kolmen raaka-aineen Avocadojäätelö (4 annosta)

2 Syöntikypsää avocadoa
2 dl Kauravaniljakastiketta
4 rkl Vaahterasiirappia

  • Puolita avocadot siististi. Poista kivi.
  • Kaavi avocadon sisukset blenderiin ja lisää lopun aineet joukkoon.
  • Aja tahna sileäksi blenderillä ja maista että massa on tarpeeksi makeaa.
  • Jaa massa tasan neljään avocadon kuorien sisään.
  • Pakasta vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.
  • Pyöräytä ”kiven” kohta vaikka lusikalla, että annos näyttää ”oikealta avocadolta”.
  • Tarjoile heti!

VINKKI: Kauravaniljakastikkeen voi korvata millä tahansa kasvikermalla tai kodensoidulla maidolla. Voit lisätä twistiä myös ajamalla joukkoon marjoja tai muita hedelmiä, esimerkiksi banaania! Vain taivas on rajana! Kokeile ja ihastu!

Oletko kokeillut jo parin kesän takaa tuttua neljän raaka-aineen hittijäätelöä tai ihanan kirpsakkaa, mutta rasvattomampaa ja terveellisempää sorbettia?

Kommentit (4)

Tosi kiva resepti, mutta yksi juttu jäi mietityttämään: Onko sillä jokin tarkotus että jätät noin paljon avokadoa kuoriin etkä lusikoi sitä kokonaan jäätelöksi?

Ei. Ongelma oli siinä että mun avocado ei ollut kunnolla kypsynyt ja jouduin raatelemaan sen irti kuorista. Kypsä avocado irtoaa kauniisti ja helposti kokonaan ilman vakavampaa kuritusta ??

Kiitos tästä! Oli ensin tarkoitus tehdä pidemmän kaavan mukainen avocadojäätelö, mutta rajallisen ajan vuoksi tämä osoittautui ylivoimaiseksi! Tuo massa ennen pakkaseen laittoa oli taivaallisen makuinen, mutta kolmen tunnin jäädyttämisen jälkeen koe-erässä, massa oli hivenen hileistä ja paras terä mausta oli hävinnyt. Huomisiin rippijuhliin tehtiin riskillä niin, että ripsautettiin vähän suolaa, josko se sitoisi nestettä ja toisi makua paremmin esille siten. Kertoilen sitten kuinka kävi. Mutta tähän asti superkiitos satanopeasta tavasta herkutella!

Odotan innolla teidän lopputulosta! Toivottavasti onnistuu suolan kanssa. Huomasin itsekin että koostumus oli hieman hileinen, mutta kun jäätelö suli hieman, oli koostumus mielestäni taas samettisempi. Mutta todella odotan mitä suola tekee tälle 🙂 Ihania juhlia teille!

Kommentoi juttua: Avocadojäätelö – vain kolme raaka-ainetta! (vegaaninen)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X