Banaanisuklaakakku

Valmistuin tammikuussa kokiksi ja juhlimme perheen ja ystävien kesken pienesti tuolloin tätä ”merkkipaalua”. Juhlissa oli nelisenkymmentä vierasta ja tarjoilut sen mukaan.

Kakkuja meillä oli kolme ja niistä julkaisen nyt oman lempparini, banaanisuklaakakun.

Kuvassa näkyvä kakku on tehty kaksinkertaisella annoksella, mutta resepti on yksinkertaiseen kakkuun. Yksinkertainen kakku riittää mainiosti noin 15 hengelle, ja tuplattuna sitten 30 hengelle. Jos teet kakun kaksinkertaisena, paista pohja kahdessa osassa, niin se pysyy paremmin kasassa.

Pohjana olen käyttänyt Suklaapossun mehevää suklaakakkupohjaa. Pohja todella on mehevä ja siksi sen leikkaaminen on helpompaa, kun pohjia paistaa kaksi kappaletta.

Tämä on helppo ja herkullinen leivonnainen vaikka äitienpäiväksi!

BANAANISUKLAAKAKKU (noin 15 annosta)

(Osa resepteistä on linkattu toisille sivustoille tekinjänoikeuksien takia, yritin parhaani mukaan saada ohjeesta kuitenkin selkeän)

POHJA:

Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja (resepti linkissä)

TÄYTTEET:

1 pss Dr Oetkerin Vaniljakakkumoussea
1 annos Kinuskikissan maitosuklaamoussea
4 Banaania
2 dl Kaakaota tai maitoa

  1. Tee pohja Suklaapossun ohjeeen mukaan ja anna jäähtyä.
  2. Valmista vanilja- ja suklaamousset valmiiksi, suklaamoussen ohje on linkattu Kinuskikissan sivulle.
  3. Pilko banaanit, voit pyörittää viipaleita sitruunanmehussa, niin ne eivät mustu kakun välissä.
  4. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
  5. Kostuta alin osa kaakaolla tai maidolla ja laita vaniljamousse ja banaanit väliin.
  6. Nosta toinen osa pohjaa päälle ja toimi kuten ensimmäisen kerroksen kanssa.
  7. Nosta kansi päälle ja kostuta, levitä päälle suklaamousse.
  8. Anna hyytyä kylmässä ja koristele esimerkiksi suklaaseen dipatuilla marjoilla ja marengeilla.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: Banaanisuklaakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X