Belmannin pannu eli pyttipannu uunissa!

Belmannin pannu on käytännössä sama asia kuin pyttipannu. Siihen tulee samoja elementtejä, mutta belmannin pannun voi myös halutessaan hauduttaa uunissa. Lisäksi belmannin pannun sekaan lorautetaan hieman kermaa. Belmannin pannu on siis käytännössä pyttipannun hifistelyversio.

Belmannin pannu (5-6 annosta)

1 kg Keitettyä ja jäähdytettyä kiinteää perunaa
400 g Lenkkimakkaraa
1 Iso sipuli
2 dl Ruokakermaa
1 tl Suolaa
½ tl Mustapippuria

Kananmunia 1 -2 kpl per syöjä

  • Kuutioi perunat ja makkarat paloiksi ja laita voideltuun uunivuokaan tai uunipannuun.
  • Kuutioi sipuli pieniksi ja lisää joukkoon.
  • Sekoita ruokakermaan mausteet ja kaada perunoiden, makkaroiden ja sipulien päälle. Sekoita.
  • Paista 200 C n. 25 min, tai kunnes pinta saa väriä.
  • Voit paistaa kananmunat pannulla, mutta itse teen ne uunissa kuppikakkuvuoassa. Voitele vuoan kolot ja riko kananmunat koloihin. Munat paistuvat n. 10 minuutissa kypsiksi. Voit laittaa munat uuniin kun pannu on ollut uunissa 15 minuuttia. Ripottele munien päälle hieman suolaa ennen paistoa.
  • Tarjoile raikkaan salaatin, punajuurien ja raejuuston kera.

Kommentit

Kommentoi juttua: Belmannin pannu eli pyttipannu uunissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X