#Betonityöt – Pöllö

No niinhän siinä kävi, kuin arvata saattaa. Jäin totaalisen koukkuun näihin betonitöihin. Näitä postailen nyt jonkin verran, koska viimeiset kelit näitä tehdä on nyt parhaillaan menossa. Kun yöpakkaset tulee, on jo myöhäistä ulkona kuivattaa. Näistä betonikoristeista on moneksi. Tämä pöllö joka on tämän postauksen päätähti, on valettu silikonimuottiin. Keho on maalattu askartelumaaleilla ja siivet on tehty servetistä decoupage-tekniilalla. En sekoittanut liimaan lainkaan vettä, vaan tein koko jutun ihan pelkällä liimalla. Aion vielä sivellä pensselillä liimaa koko pöllön suojaksi, että se kestää paremmin ulkokäytössäkin. Useimpiin betonitöihin olen tehnyt pohjan valkoisella spraymaalilla heti kun ovat kuivuneet. Askartelumaalit näyttävät kirkkaammilta ja serveteistä tulee oikeat värit paremmin esiin. Ei ole kauaa kun kirjoitin äitini syntymäpäivälahjasta, kun valoin ensimmäisiä töitäni betonista. Jonkinlainen ote tähän alkaa pikkuhiljaa syntyä. Tai ehkä ennemminkin riippuvuus, koska ideoita on paljon! …Toteutus vaan vielä hakee paikkaansa. Noita tuikkukippoja on muuten tulossa muutamia erilaisia joululahjakautta ajatellen. Kannattaa poimia ideoita talteen!

Ostin 25kg säkin S100 -betonia Kärkkäiseltä ja täytyy sanoa että se oli floppi. Kivet seassa oli aivan liian isoja, että pienet yksityiskohdan olisivat onnistuneet. Huomasin sitten surffaillessani netissä, että Starkilla oli tarjous S30 -betonista. Yksi 25kg säkki maksoi 5,5€, joten ostin sitten pari suoriltaan jemmaan. Luulisi että viidestäkymmenestä kilosta sementtiä saisi muutaman onnistuneenkin tuikkukipon.

 

DSC_0103

DSC_0098

DSC_0096

DSC_0016

DSC_0017

DSC_0020

DSC_0022

Kommentit (5)

Hei!

Aivan upea pöllö, menisi jouluna vaikkapa lahjaksi aika monellekkin. Mistä olet tuollaisen muotin saanut? Ideoita mistä sellaisen voisi hankkia?

Facebookista löytyy semmoinen ryhmä kuin Zarahs Latexformar. Sitä ylläpitää ruotsalainen nainen, joka tekee itse niitä muotteja silikonista. Sieltä ryhmästä löytyy mallit ja hinnat ja toimitus on melkoisen nopeaa. Tuohon minun pöllösettiin kuului kolme pöllöä. En vaan saanut muita onnistumaan. Tilaus onnistuu ruotsiksi ja englanniksi. Maksu onnistuu PayPalin kautta tai normaalina tilisiirtona.
Netistä löytyy myös kaikenlaisia paikkoja mistä voi ostaa silikonia ja tehdä niitä muotteja itse 🙂

Hei, tämä ihana pöllösi innosti minutkin tilaamaan muotit. En ole vielä valuasteelle ehtinyt. Mihin laitoit muotit kun valoit niihin betonin ja kuivumisen ajaksi?

Oon saanut paljon vinkkejä miten kannattaa tehdä. Yks ehdotus on laittaa se muotti ylösalaisin veteen ja tavallaan roikkumaan, että se massa valuu pohjaan saakka tasasesti. Toinen idea oli täyttää muottia ja jotain isompaa kuppia samaan aikaan niin, että muotin muoto pitää. Itse tein niin että läträsin vedellä ja betonilla niin kauan että se massa oli tarpeeksi kuivaa, mutta valuvaa. Täytin muotit ja laitoin suuaukko alaspäin kuivumaan muutamaksi päiväksi ihan laudan päälle. Ihan semihyvät noista tuli, mutta uskoisin et noilla kahdella muulla systeemillä tulisi parempaa jälkeä. 🙂

Kommentti iSÄ VIIVI isä isoäiti isoisä tyttö

Kommentoi juttua: #Betonityöt – Pöllö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X