Uutena vuotena herkuteltiin creme bruleella. Tein tavallista isommat annokset ja kypsensin vanukkaan suoraan muumimukeihin. Maku oli ihana ja pehmeä, kylmä vanukas suorastaan suli suuhun.
Creme brulee eli paahtovanukas, 3 reilua annosta
- 1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
- 1 dl Valio kevytmaitoa
- 4 keltuaista
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljauutetta
PINNALLE
- hienoa ruokokidesokeria
- Laita kattilaan kerma, maito ja vanilja.
- Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
- Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti.
- Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
- Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. - Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
- Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35 – 45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy.
- Anna jäähtyä jääkaapissa 2 – 3 h.
- Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.
Kommentit
Kommentoi juttua: Creme brulee