Crème brûlée
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Crème brûlée
- 2 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl täysmaitoa
- 3 kananmunan keltuaista
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- 6 rkl ruokosokeria
Valmistusohje
- valmistusaika 30 min
- jäähtymisaika vähintään 4 tuntia
1. Kuumenna kerma ja maito. Sekoita munat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seos kuumaan maitoon.
2. Jaa seos voideltuihin, mataliin annosvuokiin. Aseta vuoat vesihauteeseen laakeaan uunivuokaan. Varo, ettei vesi nouse liian korkealle ja kiehu vuokiin. Nosta vuoka 150- asteiseen uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia.
3. Anna vuokien jäähtyä, nosta jääkaappiin ja anna viilentyä muutaman tunnin ajan.
4. Ripota vuokien pinnalle ruokosokeria ja paahda pinta kaasupolttimella tai salamanterigrillillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Crème brûlée