Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Crème brûlée

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Crème brûlée

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl täysmaitoa
  • 3 kananmunan keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Pinnalle

  • 6 rkl ruokosokeria

Valmistusohje

Crème brûlée
  • valmistusaika 30 min
  • jäähtymisaika vähintään 4 tuntia

1. Kuumenna kerma ja maito. Sekoita munat, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää seos kuumaan maitoon.
2. Jaa seos voideltuihin, mataliin annosvuokiin. Aseta vuoat vesihauteeseen laakeaan uunivuokaan. Varo, ettei vesi nouse liian korkealle ja kiehu vuokiin. Nosta vuoka 150- asteiseen uuniin ja kypsennä noin 50 minuuttia.
3. Anna vuokien jäähtyä, nosta jääkaappiin ja anna viilentyä muutaman tunnin ajan.
4. Ripota vuokien pinnalle ruokosokeria ja paahda pinta kaasupolttimella tai salamanterigrillillä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Crème brûlée

Sinun täytyy kommentoidaksesi.