Creme brulee

Uutena vuotena herkuteltiin creme bruleella. Tein tavallista isommat annokset ja kypsensin vanukkaan suoraan muumimukeihin. Maku oli ihana ja pehmeä, kylmä vanukas suorastaan suli suuhun.

Creme brulee eli paahtovanukas, 3 reilua annosta

  • 1 prk (3,3 dl) Valio kuohukermaa
  • 1 dl Valio kevytmaitoa
  • 4 keltuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljauutetta

PINNALLE

  • hienoa ruokokidesokeria

  1. Laita kattilaan kerma, maito ja vanilja.
  2. Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.
  3. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti.
  4. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.
  5. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.
    Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin.
  6. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.
  7. Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa 35 – 45 min, kunnes seos heiluttaessa vielä hiukan hyllyy.
  8. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 – 3 h.
  9. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Creme brulee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X