DIY: 5 x Heijastin (lapsen kanssa askarrellen)!

001-diy-heijastin

Pimeän saapuessa joka ilta aiemmin on hyvä muistaa kantaa mukanaan halvinta henkivakuutusta: Heijastinta. Muistan itsekin kun vielä viime syksynä liikuin vain kävellen, ettei aina meinaa tajuta sitä faktaa, että vaikka minä näen auton – ei autoilija välttämättä näe minua.

Nyt kun liikun useimmiten autolla ja vielä kuljettajan paikalla, olen huomannut että vaikka kaupunkien keskustoissa on katuvalot, se ei aina takaa sitä että näkisi kunnolla tummiin pukeutuneen kävelijän, joka on astumassa suojatielle. Kuitenkin ne tyypit jotka kantavat mukanaan heijastinta näkyvät aina ja kauas.

Siitä sainkin idean kokeilla erilaisia heijastavia. Heijastin -sanaa voi käyttää ainoastaan niistä muovisista ”oikeista” heijastimista. Nämä heijastinkankaista ja -naruista tehdyt heijastavat eivät heijasta aivan samalla tavalla kuin muoviset heijastimet, mutta ne heijastavat kuitenkin kokeilujeni perusteella aivan riittävästi, että autoilija varmasti huomaa sinutkin.

Muistan itse kouluaikaan miten ”noloa” se oli, kun äiti köytti niitä muovipalloja ja osuuspankin mainosheijastimia roikkumaan vaateisiin, pipoihin ja reppuihin. Onneksi nykyään on mahdollista tehdä niin monenlaisia heijastavia, että varmasti löytyy jokaiseen makuun jotakin. Ja kaikkein angstaavimpien teinien ulkovaatteet voi varmuuden vuoksi sumuttaa heijastin-spraylla, jos mikään heijastin ei ole tarpeeksi cool.

Alla on kuvalliset ohjeet 5 erilaiseen heijastavaan, joita kokeilin. Käytin osaan ompelukonetta, mutta liimallakin pääsee näiden kanssa pitkälle. Kuumaliiman kanssa kannattaa olla varovainen, jos liima kuumenee liikaa, se sulattaa heijastavan pinnan, jolloin se menettää kirjaimellisesti ”hohtonsa”. Liimatessa käyttäessä mukaan voi ottaa pienemmänkin lapsen. Heijastinta on huomattavasti hauskempi pitää, kun sen tekee omin pikku kätösin. Isommat lapset voivatkin sitten jo ommella aikuisten avustuksella.

Tämä on myös hurjan hauskaa ajanvietettä sadepäiviin. Ja jos aikaa on, tästä saa mukavat syksyiset yllätyslahjat kavereille hoitoon tai kouluun!

Kaivelin heijastimiin ideoita Pinterestistä. Jokaisen Pinterestin ohjeella tehdyn heijastavan alkuperäinen linkki löytyy kyseisen heijastavan ohje-kohdasta. Lisää ihania ideoita löytyy kun Pinterestin hakuun kirjoittaa ”DIY Reflector”.

-EDIT- Tässä vielä lisätietoa heijastimen ja heijastavan erosta. Joku minua kokeneempi kommentoi tämän Facebookiin ja hänen luvallaan julkaisen muillekin tiedoksi: ”Liikenneturvan koulutuksesta opittua: itse tehtyjä/tuunattuja ”heijastimia” ei saa myydä/markkinoida heijastimina. Heijastimella pitää olla CE-merkintä, joten esimerkiksi yllä olevassa kuvassa on ”heijastavia koruja”. Tämä tiedoksi, jos joku tekee lasten kanssa tuollaisia esim. myyjäisiin.”

LUMIHIUTALE:

Jokaisen Frozen -fanin unelmaheijastin. Huopaisia lumihiutaleita myydään askartelukaupoissa valmiina pakkauksina. Tarvitset siis vain heijastinkalvoa, lumihiutaleen ja sakset.

003-diy-heijastin

Silitä kalvo ohjeen mukaan lumihiutaleen pintaan ja leikkaa ylimääräinen pois. En jaksanut alkaa leikkelemään kalvoa etukäteen, koska kohdistaminen olisi ollut aika vaikeaa. Näin se peittää koko kuvion kerralla reunasta reunaan.

002-diy-heijastin

KAUNIS JUUTTI-HEIJASTIN-RUSETTI:

Tämä versio on tarkoitettu minun hattuuni. Sen saa nätisti kiinni hakaneulalla ja sitä voi käyttää myös vaikka rintakoruna.

TARVITSET: Juuttinauhaa, heijastinkangasta, hakaneulan, neulan ja lankaa sekä napin.004-diy-heijastin

005-diy-heijastin

Käytin rusetin pohjana juuttinauhaa, mihin on kiinnitetty pitsi. Olen ostanut tämän valmiina kiinankaupasta.

008-diy-heijastin

Muotoile rusetti ja ompele se muutamalla pistolla kasaan. Kiinnitä heijastinnauha muutamilla pistoilla kiinni rusetin päälle. Ompele lopuksi päälle nappi peittämään pistot ja viimeistelemään rusetti.

006-diy-heijastin

Ompele tai liimaa taakse hakaneula.

007-diy-heijastin

Leikkaa noin sormen levyistä nauhaa heijastinkankaasta. Taita rusettiin yksi pala kerrallaan, sillä kangas on todella paksua.

SULOINEN PUPU-HEIJASTIN:

TARVITSET: Huopaa, kynän, heijastinkangasta, hakaneulan, huopapallon ja ompelukoneen tai liimaa.

Alkuperäinen ohje Pinterestistä löytyy tästä linkistä.009-diy-heijastin

010-diy-heijastin

Piirrä vapaalla kädellä paksuun huopaan pupun ääriviivat ja leikkaa irti.

011-diy-heijastin

Piirrä huopapupua apuna käyttäen ääriviivat heijastinkankaan taakse. Leikkaa kuvio irti, huomaa että heijastinpupun tulee olla hieman huopapupua pienempi.

012-diy-heijastin

Ompele siksakilla pupun taakse hakaneula, ennen kuin ompelet heijastin osan kiinni. Jos käytät liimaa, voit liimata sekä hakaneulan että heijastinpupun.

013-diy-heijastin

Kiinnitä lopuksi huopapallo paikalleen pupulle töpöhännäksi,

SULOINEN VIUHKA:

TARVITSET: Heijastinkangasta, avaimenperän, sakset ja liimaa.

Alkuperäinen idea Pinterestistä löytyy tästä linkistä.

014-diy-heijastin

Liimasin viuhkaan Frozennauhaa, kun vahingossa poltin tuohon kohtaan reiän. Nauha siis ei ole välttämätön.

015-diy-heijastin

Leikkaa heijastinkankaasta 25x12cm pala. Leikkaa hapsuja joiden pituus on n. 7cm.

016-diy-heijastin

Liimaa avaimenperä aivan toiseen päähän kiinni. Näin avaimen perä tulee valmiin viuhkan keskelle.

017-diy-heijastin

Aloita liimaamaan ja rullaamaan nauhaa kiinni avaimenperäkohdasta toiseen reunaan päin. Jos käytät kuumaliimaa, varo ettei se ole liian kuumaa ja tuhoa heijastinkangasta.

018-diy-heijastin

TYYLIKÄS SULKA:

TARVITSET: Huopaa, heijastinkangasta, avaimenperän, ompelukoneen, sakset sekä neulan ja lankaa.

Alkuperäinen ohje Pinterestistä löytyy tästä linkistä.

023-diy-heijastin

Tyylikäs sulka sopii vaikka käsilaukkuun asusteeksi.

020-diy-heijastin

Piirrä paksuun huopaan kuvio ja leikkaa se irti. Piirrä leikattua kuviota apuna käyttäen ääriviivat heijastinkankaan nurjalle puolelle. Leikkaa heijastinkankaasta aavistuksen huopaa pienempi sulka. Leikkaa heijastinkankaasta tehdyn sulan reunoihin pienet lovet ja ompele keskeltä suoralla tikillä kiinni.

022-diy-heijastin

Kiinnitä yläreunaan avaimenperä muutamalla pistolla.

019-diy-heijastin

Kommentit (7)

Hyviä ideoita. Tyylikäs sulka on ollut jo usean vuoden ajan erään käsityöyrittäjän myyntituote. Oletko se sinä?

Ei ole minun 🙂 Löysin idean siihen Pinterestistä. Tekstin yläosassa on linkki Pinterestiin, mistä noiden (melkein) kaikkien alkuperäinen ohje löytyy. Löytyisköhän sieltä tähänkin alkuperäinen tekijä? 🙂

Kivoja heijastimia! Hattuun laitettava heijastin ideana tosi hyvä 🙂

Mutta oikeastiko linkitit alkuperäisten lähteeksi linkin Pinterestin yleiseen hakuun? 🙁 ei löytynyt sitä mitä oisin tahtonut löytää 🙁 Tuo linkkaamasi hakusanojen tulokset muuttuu myös alati, joten sama kuin olisi laittanut linkin googlen kuvahakuun, yhtä tyhjän kanssa ohjetta etsivälle. Eihän se nyt ole kovin työlästä laittaa ees listana omat linkit kullekin idealle..?? Plz 🙂

Voi ei! En tajunnut yhtään et se meni yleisesti sinne hakuun… Mulle näkyi vaan ne muutamat heijastimet. Linkkaan noi kaikki alkuperäiset yksitellen, kun pääsen koneelle. Pahoittelen vahinkoa!

Nyt on suorat linkit paikallaan 🙂

Oot kyllä taitava näprääjä 🙂

<3 :)

Kommentoi juttua: DIY: 5 x Heijastin (lapsen kanssa askarrellen)!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X