DIY: 6 testattua tapaa selvittää nuken hiukset! + Hoitosuihke

nuken takkutukas selvittäminen

Leidit ennen ja jälkeen

Meidän nukkien hiukset näyttivät jälleen seitkytluvun hippileiriläisiltä. Tosiaankin jälleen kerran. Nukkien hiukset ovat täysin oma maailmansa, ja kuten meidän ihmistenkin hiukset kaipaavat jatkuvaa harjausta ja selvitystä, niin kaipaavat nuketkin.

Yksi blogini suosituimpia postauksia on ollut vuonna 2016 julkaisemani postaus nuken hiusten selvittelystä. Siinä käytin pelkkää huuhteluainetta ja kirppikseltä eurolla ostettu kaupauspää sai uuden elämän.

Tyttäreni kasvaessa on myöskin nuket lisääntyneet, ja siksi minulla onkin kokonainen rastasafari täällä millä testailla keinoja. Kuusi tapaa, kuusi lopputulosta, mutta voittaja yllätti minut isosti. Voittaja oli kaikkein yllättävin luonnonmukainen vaihtoehto eli ruokasooda.

nuken tukan selvitys

Vanhin nukke oli naapurista saatu ysärivauva, sen hiukset kokeilin pelastaa sillä kaikkein luonnonmukaisimmalla versiolla, eli kuumalla vedellä. Kuumaa vettä koitin muihinkin hiuksiin ja ikävä kyllä näin takkuiseen kuontaloon sillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta.

Käytin nukkien hiuksiin myös hoitoainetta, niiskuneidin takkusuihketta, huuhteluainetta, ruokaöljyä ja sitä ruokasoodaa. Yllättävä voittaja oli ruokasooda. Alle kirjaan kaikki testit ja niiden lopputulokset.

Parhain lopputulos oli siis tosiaankin ruokasoodalla. Huomasin myös, että kuten meidän ihmistenkin kaksihaaraisia tulisi silloin tällöin siistiä, myös nuket kaipaavat samaa. En kuitenkaan lähtenyt vielä pätkimään niiden hiuksia, kun sopivia saksia ei meillä ole.

Hoitoaine ja huuhteluaine antoivat suurinpiirtein saman tuloksen, mutta niitä oli aluksi helpompi käsitellä kuin ruokasoodaa. Tukan selvittäminen onnistui nätimmin, mutta ruokasooda jätti vähän sellaisen karheansileän pinnan, mikä tuntui käsissä siltä, etteivät ne takkuunnu jatkossa niin helposti. Tähän tosin vain aika voi antaa todellisen lopputuloksen.

Jos hiukset eivät ole ihan tyystin rastoilla, niiskuineidin hoitosuihke toimii myös kivasti. Jouluna saadun jättibarbien hiukset eivät olleet niin takussa kuin muiden, ja siihen käytetty takkusuihke selvitti ne kyllä hetkessä.

Arieliin testasin öljyä, joka sekin toimi hyvin. Öljyn huuhteleminen vain vei hurjasti aikaa. Toisaalta se taas jätti kivan pinnan hiuksiin, jolloin niiden takkuuntuminen ei ehkä ole ihan niin nopeaa kuin ennen.

LOPPULAUSELMA: Kaikki muut toimi paitsi se kuuma vesi yksin. Sooda ja öljy jätti hiuksiin kivan pinnan. Ja ettei kenenkään meistä tarvitse tuhlata tähän taas parin kuukauden päästä tunteja, tehdään meille vanhemmille palvelus. Alla on hoitosuihkeen resepti, kun sillä hoitaa ja harjaa nuket paristi kuussa, ei rastoja ehdi syntyä.

HOITOSUIHKE:

 • 2 dl vettä (kannattaa käyttää kiehuvaa että kaikki sekoittuu aluksi)
 • 2 rkl Soodaa
 • 2 dl hoitoainetta.

 

 1. Sekoita kaikki suihkepulloon.
 2. Suihkuta nuken hiuksiin ja harjaa.
 3. Ravista ennen käyttöä.
 4. Säilyy pari kuukautta. Voit myös tehdä seoksen joka kerta erikseen.

Kiehuva vesi ja loraus huuhteluainetta

1.) Kiehuva vesi

TARVITSET:

 • Kiehuvaa vettä
 • Tiheäpiikkinen kampa (täikampa tai peruukkikampa)
 1. Ota laakea astia ja kaada kiehuvaa vettä hiusten päälle.
 2. Yritä selvittää hiuksia kuuman veden alla tiheäpiikkisellä kammalla.
 3. Jos homma ei onnistu, käytä huuhteluainetta tai hoitoainetta.

Sooda ja vesi

2.) Ruokasooda

TARVITSET:

 • 3 rkl Ruokasoodaa
 • Kiehuvaa vettä
 • Tiheäpiikkisen harjan tai kamman
 1. Kaada korkeaan lasiin kiehuvaa vettä ja sekoita ruokasooda siihen.
 2. Upota nuken hiukset kokonaan veteen ja anna vaikuttaa 1-1½ h.
 3. Nosta nukke lasista. Ruokasooda on kovettunut, mutta sitä ei kannata säikähtää. Ala harjaamaan nuken hiuksia sektori kerrallaan. Huomaat että sooda lähtee ja hiusten pintaan jää ”kalvo” joka estää tukkaa takkuuntumasta! Paras juttu ikinä!
nuken tukka

Huuhteluaine

3.) Huuhteluaine

TARVITSET:

 • Huuhteluainetta
 • Kuumaa vettä
 • Tiheäpiikkisen harjan tai kamman

 

 1. Sekoita huuhteluaineesta ja vedestä 50:50 seos lasiin ja upota nuken pää sinne. Anna  vaikuttaa tunti.
 2. Selvitä hiukset kammalla tai harjalla.
 3. Huuhtele hoitoaine pois hiuksista kuuman veden alla.

Hoitoaine

4.) Hoitoaine

TARVITSET:

 • 4 rkl Hiustenhoitoainetta
 • Kuumaa vettä
 • Tiheäpiikkinen harja tai kampa

 

 1. Sekoita hoitoaine hyvin kuumaan veteen ja upota nuken hiukset sinne.
 2. Anna vaikuttaa tunti.
 3. Selvitä hiukset sektori kerrallaan.

5.) Ruokaöljy

TARVITSET:

 • ½ dl Ruokaöljyä
 • 2 dl Kuumaa vettä
 • Tiheäpiikkinen harja tai kampa
 1. Sekoita öljy tulikuumaan veteen ja upota nuken pää sinne. Anna vaikuttaa tunti
 2. Selvitä hiukset kammalla tai harjalla. Anna kuivua.

Niiskuneidin takkusuihke

6.) Niiskuneidin takkusuihke

TARVITSET:

 • Niiskuneidin takkusuihketta
 • Tiheäpiikkinen harja tai kampa
 1. Suihkuta suihketta kaikkialle hiuksiin ja harjaa varovasti.
 2. Jos nuken hiukset eivät ole totaalisen rastoilla, vain vaan vähän sotkussa, tämän on helpoin ja nopein keino jossei alussa mainittua hoitosuihketta lasketa.

PS: Vaikka joissain kuvissa on näyttää että nuket voivat huonosti ja niissä on hivenen raffi meininki, nukkeja ei ole satutettu tätä postausta tehdessä. Kaikki voivat erinomaisesti ja Ariel on mennyt tänä iltana naimisiin. Muut olivat juhlimassa.

Avainsanat

Kommentit (4)

Minä olen barbien hiukset selvittänyt hoitoaineella. Hoitoaine hierotaan suoraan nuken hiuksiin. Annetaan vaikuttaa hetken, muutama minuutti riittää. Huuhdellaan hoitiaine pois. Kammalla tai harjalla voi vähän auttaa, kun huuhtelee hoitoaineen pois. Nopea ja helppo tapa. Jättää liukkaan pinnan hiuksiin ja ovat todella helposti kammattavat toimenpiteen jälkeen.

Kukaan ei ilmeisesti oikolue blogeja ennen julkaisua. ”Nukkien” pitäis ehkä olla ”nukkejen”. Söpö juttu muuten!

Kiitos kommentistasi! 🙂 Sanan ”nukke” voi taivuttaa genetiivimuotoon kolmella tavalla: Nukkien, nukkejen tai nukkein. Jokainen niistä on kieliopillisesti oikein 🙂

Tiimari tai sitten voisi itse vaikka googlettaa, mikä on oikein, niin huomaisi jo valmiiksi, että sen kuuluu olla ”nukkien”.

Kommentoi juttua: DIY: 6 testattua tapaa selvittää nuken hiukset! + Hoitosuihke

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X