DIY Aurinkotuoli! Pienellä budjetilla ja kierrättäen!

Ihanat naapurimme tekivät pientä remppaa kodissaan ja heiltä jäi ylimääräiseksi pitkän mallinen kuormalava sekä lautaa. He ovat jo oppineet, että meillä on koko ajan kaikenmaailman viritelmiä käynnissä ja he kysyivätkin tarvitsenko noita tarvikkeita, vai onko niiden suunta kohti hävitystä. Minulla ei ollut mitään mielessä, mutta en myöskään pidä siitä, että hyvää tavaraa menisi hukkaan.

Tuijottelin aitaamme vasten nojaavaa kuormalavaa ja mietin jonkin aikaa mitä siitä saisi aikaiseksi. Sitten keksin, että sen malli on kuin sängyllä ja aloin etsimään ideoita Pinterestistä erilaisiin aurinkotuoleihin. Näitä kivoja ideoita löytyy hakusanoilla ”DIY Sunbed”.

Tietenkään en voinut sieltä napata suoraan valmista ideaa, sillä meillä oli juuri nuo tarvikkeet. Valjastinkin puolisoni apuun, sillä olen aiemminkin kertonut, ettei minulla ole kykyä sahata suoraan.

Istuimme terassilla ja piirtelimme vihkoon ideoita miten tuon lepopaikan saisi rakennettua kaikista toimivimmaksi. Sitten vain tuumasta toimeen.

Puolisoni ei antanut lopulta minun osallistua rakentamiseen juurikaan, sillä hän on perfektionisti, eikä minun suurpiirteisyyteni useinkaan mahdu rakennushommissa hänen kartallensa. Niinpä minä tyydyin antamaan henkistä tukea, ja samalla revin rikkaruohoja pihaltamme.

Aurinkotuolin visuaalisen loppuilmeen laatiminen oli kuitenkin minun osuuteni. Tuoli saikin mummun kutoman poppanapeiton pehmikkeeksi ja pari itse ompelemaani tyynyä pään alle.

Koko homman hinnaksi tuli 12 cnt. Muuten olisi maksanut vähemmän, mutta meiltä loppui ruuvit kesken ja niitä piti käydä hakemassa neljä kappaletta lisää. Silti minusta lopputulos on huikean kaunis ja kaikki on kierrätettyä! Minusta kierrättäminen ja vanhasta uuden tekeminen antaa valtavaa mielihyvää. Kaikki ei aina olekaan niin kertakäyttöistä, kuin voisi luulla. Sitä paitsi olen huomannut, että itse rakentamamme ja nimenomaan kierrättäen valmistetut jutut ovat koko kotimme ylivoimaisesti kestävimmät mööpelit.

VINKKI: Jos joudut ostamaan projektiin ruuveja tai kulmarautoja, suosittelen ostamaan esimerkiksi ruuvit kilotavarana. Tähän projektiin ruuveille tulee hintaa max. 1,50€. Tämän kokoiset kulmaraudat maksavat esim. Tokmannilla 0,40€ / kpl.

Puutavara on se mille tulee eniten hintaa, mutta suosittelen liittymään lähialueiden Roskalava- tai purkutavara -ryhmiin. Niistä voi saada helposti kaiken tarvittavan ilmaiseksikin. Ruuveja ja kulmarautoja myöden.

Alla projektimme kuvin:

Yläosasta sahattiin ylävartalon alle jäävä, nouseva selkäänoja-osa irti.

 

Se tuettiin takaa ja ruuvattiin kiinni paikalleen. Alle tuli pienet palikat tukemaan selkänojaa ja tekemään siitä vahvan.

 

Tässä kuvassa näkyy alla olevat tuet paremmin. Selkänojaosuus kesti mieheni painon, joten se on todella tukeva ja kestävä.

Tämän jälkeen laudat sahattiin oikean mittaisiksi ja ruuvattiin kiinni. Ruuvin päällä mitattiin, että jokaisen laudan väliin jäävä rako on juuri oikean levyinen.

Pöytä tuettiin kulmaraudoilla.

VALMIS:

Avainsanat

Kommentit (2)

Loistoidea! Tulipa siitä hieno ja kauniit tyynytkin. ?❤

<3

Kommentoi juttua: DIY Aurinkotuoli! Pienellä budjetilla ja kierrättäen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X