DIY Autonrenkaista säilytysistuimet lastenhuoneeseen!

Uneton yö. Pinterest. Siitä se ajatus sitten lähti. Eli löysin eräänä unettomana yönä Pinterestiä selaillessani tämän (linkki) aivan ihanan idean lastenhuoneeseen. Ja pakkohan se oli päästä toteuttamaan meillekin.

Kuten jo monta kertaa aiemminkin, minun lapseni kasvavat kohisten joten lastenhuoneen sisustus on osittain menossa uusiksi tässä ennen kesää. Se tietää siis lisää postauksia aiheeseen liittyen piakoin.

Mutta tämä oli toinen askel kohti uutta sisustusta. Ensimmäinen oli se, kun piiperöni luopuivat pinnasängyistään ja siirtyivät isojen sänkyyn. Uusista nukkumajärjestelyistä on myös tulossa oma postauksensa.

Näiden penkkien tekoon minulla upposi rahaa kaikkiaan kymmenen euroa. Ostin siis kaksi purkkia puulle ja metallille tarkoitettua sisä -sisustusmaalia, joilla maalasin autonrenkaat hopeisiksi. Kaikki muu on kierrätettyä.

Vallilan Angry Birds -kankaan sain sukulaisiltamme, liimalevyn palaset ovat jämiä edellisistä projekteista ja renkaat sain ilmaiseksi alueemme kirpputorilta. Edellä mainittujen lisäksi projektissa on käytetty vanua, mikä on lojunut kaapissa parisen vuotta ja työkaluina minulla oli sakset, pensseli ja niittipyssy. Näillä aineksilla saatiin lastenhuoneeseen täydellisen uniikit lukupenkit joiden sisään mahtuu kätevästi kirjat odottamaan seuraavia lukukertoja.

Tässä alkuperäisessä linkissä on mukana myös tyynyjä, ja minäkin aion lapsilleni ommella tuohon samasta kankaasta muutaman sopivan tyynyn. En vaan malttanut odottaa tämän postauksen julkaisua niin pitkään.

Mitä ja miten tein?

  • Harjasin renkaat ja poistin kivet urien välistä. Sitten pesin renkaat ensin rasvaa poistavalla pesuaineella sekä kloritella. Sen jälkeen pesin ne uudestaan fairylla ja kuivasin tarkasti.
  • Maalasin renkaat ulkona auringonpaisteessa ja annoin myös kuivua ensimmäisen päivän siellä. Sitten kuivasin renkaita kolme päivää saunassa, että maali varmasti oli joka paikasta kuivunut. Tämän jälkeen pesin renkaat vielä kerran.

  • Munakoisoni ja Minä -blogin Jasminen ihana Toni tuli tässä kohti hätiin, sillä minulla ei ole kuviosahaa, enkä sellaista saanut mistään lainaan. Toni sahasi nuo penkkien kannet ympyröiksi ja reunatkin oli hiottu vielä viimeisen päälle! Iso kiitos vielä avusta!

  • Sitten leikkasin vanusta pehmusteet kansiin. Jouduin käyttämään pieniäkin paloja, että sain kumpaankin penkkiin kaksi kerrosta. Vanua oli melkein liian vähän.

Tämän jälkeen leikkasin kohdistetusti Angry Birds -kankaasta halkaisijaltaan n. 10 cm pohjaa isommat palat. Kiinnitin vanut ensin parilla niitillä ja tämän jälkeen niittasin nuo kankaat joka kohdasta kiinni levyjen alle.

Ne sopivat kotimme DIY -sisustustyyliin moitteettomasti ja me kaikki tykkäämme noista hulluna! Etenkin piiperöni, joiden käyttöön ne tulevat.

HUOM!

Kun valitset autonrenkaat projektiin, huomioi, että renkaiden tulisi olla suhteellisen uudet. Vähintään 2010 -vuoden jälkeen tehdyt, mutta mielellään 2016-2017 vuonna valmistetut.

Kumi- ja muoviosat SAATTAVAT sisältä PAH -yhdisteitä, mitkä voivat olla vaarallisia haihtuessaan huoneilmaan.

Renkaan valmistajalta/ maahantuojalta voi kysyä renkaista lisätietoa jos epäilyttää.

Aion itsekin ottaa valmistajaan yhteyttä ja kysyä lisätietoja, sillä nämä renkaat ovat vanhemmat kuin 2016 vuonna tehdyt. Kuitenkin 2010 -luvulta. Jos nämä renkaat sisältävät jotain haitallista, muuttavat ne lastenhuoneesta terassikalusteiksi.

Lisää tietoa aiheesta löytyy TUKESin sivulta, pääset siihen tästä linkistä.

 

Blogissa on käynnissä arvonta, missä arvon viidelle onnekkaalle 30€ arvoisen Friggs -tuotepaketin! Pääset osallistumaan arvontaan tästä linkistä.

Kommentit (5)

Kiva idea, tuleeko renkaisiin myös pohjalevy vai onko pohja avoin?

Pohja on avoin, sillä kirjat pysyvät hyvin kyydissä muutenkin. Aion tutkailla jonkin aikaa miten avoin pohja toimii käytännössä ja lisätä tänne sitten mahdollisesti lisää infoa, jos pohja vaatii pohjalevyn tai tuet sisälle 🙂

Noita vanhoja autonrenkaita on poistettu ulkoa lasten leikkipuistoistakin joissa on ollut niistä tehtyjä keinuja joten älä nyt missään tapauksessa niitä sisään tuo! Itse en huolisi tosiaan pihallekaan.

Kommentoi juttua: DIY Autonrenkaista säilytysistuimet lastenhuoneeseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X