DIY Autorata, joka mahtuu sängyn alle!

003 DIY Autorata001 DIY Autorata 002 DIY Autorata

Otsikon miettiminen tälle projektille oli ehdottomasti vaikein osa. Miten koko idean saa mahtumaan yhteen pieneen lauseeseen, mutta siinä se on. Ja kertoo kutakuinkin kaiken oleellisen. Meidän lapsille ei oikein ole ollut näyttää muuta paikkaa missä leikkiä autoilla, kuin lattia. Niinpä niillä on ajeltu vähän siellä ja täällä, mutta autoilla ei ole osattu varsinaisesti leikkiä. Toinen ”ongelma” on ollut duplojen funktio. Niitä osataan kasata ja purkaa, tehdä mökkejä ja raketteja. Nyt halusin näyttää, miten ihanasti niillä voi rakentaa oman tarinan ja uusia leikkejä.

Lapseni ovat vielä pieniä, mutta halusin rakentaa heille alustan ensisijaisesti juuri duplo- ja autoleikeille. Yksi alusta siis monelle leikille. Ja siitä se ajatus oikeastaan sitten lähti. Ensiksi mietin dcfixiä, että jos siitä olisi tehnyt autoradan lattiaan, sen saisi halutessaan maton alle piiloon, mutta ongelmaksi muodostui kotimme tumma lattia. Tämä oli paras vaihtoehto. Levyssä on pyörät alla, joten sen saa helposti pinnasängyn alle piiloon kun sillä ei leikitä. Näin se ei ole myöskään muiden leikkien tiellä.

Maalasin askartelumaaleilla levyyn niityt ja pienen lammen. Tiet ovat vielä yksinkertaiset, koska lapsetkin ovat vielä pieniä. Keskikohdat jätin valkoiseksi, sillä niihin voi rakentaa taloja. Mietin kyllä, että maalaan ehkä niihinkin vielä ruohikkoa tai hiekkakenttää, mutta sillä ei ole mikään kiire. Odotan inspiraatiota mikä ohjaa minua jatkamaan tuon projektin ”loppuun”.

Myöhemmin, kun lapset kasvaa isommaksi, tätä hommaa voi jatkojalostaa pikkuautoille sopivammaksi ja teistä voi tehdä mutkikkaampia. Ajatuksena on jossain kohtaa hankkia liikennemerkkisetti, jonka avulla voidaan yhdessä opetella liikennesääntöjä.

Tästä tulee kuvapostaus. Alla siis projekti vaihe-vaiheelta!

TARVITSET:

Liimalevyn ja listaa
Maaleja
Nauloja ja vasaran
Pyörät alle ja ruuveja kiinnitykseen

004 DIY Autorata

Mittasin sängyn ja laskin että levy on sopiva sen alle. Ostin neliön muotoista listaa ja sahasin listasta sopivat pätkät reunoille. Listat kiinnitin listanauloilla. Lista on tärkeä, ettei lelut tipu kyydistä kesken leikkien.

005 DIY Autorata006 DIY Autorata

007 DIY Autorata

Pyörien ruuvaamiseen jouduin hieman pyytämään apua!

008 DIY Autorata

Rullat laitettiin kiinni kolmella ruuvilla. Neljäs olisi tullut levystä läpi, kolme porautui hyvin listoihin ja näin listatkin saatiin kulmista kiinni erittäin tiukasti.

009 DIY Autorata

Maalasin koko levyn kauttaaltaan valkoiseksi.

010 DIY Autorata

Kun valkoinen maali kuivui, tein maalarinteipillä reunojen rajat tietä varten. Näin tien reunasta sai paljon siistimmän, kuin vapaalla kädellä tehden.

011 DIY Autorata

Sitten tein sabluunan teiden keskiviikoille. Leikkasin maalarinteipistä sopivia paloja.

012 DIY Autorata

Valkoisella askartelumaalilla sai juuri sopivanlaiset keskiviivat.

013 DIY Autorata

Sitten maalasin vihreällä niityt ja sinisellä pienen lammen.

014 DIY Autorata

Levyn keskikohdat ovat vielä valkoiset. Ne joko jääkin sellaiseksi tai sitten maalaan niihinkin nurmea. Tai ruskealla hiekkaa.. Tätä pitää vielä miettiä.

015 DIY Autorata

Lapset rakastavat sitä. Nyt he osaavat rakentaa duploillakin leikkejä ja autoille on viimein paikka missä ajaa.

016 DIY Autorata

”Wimmu tykkää tästä”

017 DIY Autorata

 

Kommentit (10)

Parkkipaikka valkoiselle alueelle!?!?

Loistava idea!!

Ihana autorata! 🙂 Itsekin olen jotain vastaavaa suunnitellut mielessäni (joskus jossain pinterestissä nähnyt vastaavia). Siis juuri tuollaista, jonka saa sängyn alle piiloon ja vedettyä esille. Meillä on pieni kämppä, joten lapsen sängyn alle haluaisin vedettävän säilytyslaatikon ja sitten sen päälle ”kanneksi” tuollainen vastaava.

En vain ole vielä löytänyt haluamani laista sänkyä taaperolle, joten nukkuu vielä pinnasängyssä (jossa toinen laita poistettu). Saa nähdä koska sänky tulee meille ja varsinkin saanko sitten joskus tehtyä tuollaisen projektin. 😀

Siis miksen ole itse tätä keksinyt! MAHTAVA idea! =) Pitääkin ruveta suunnitella omaa tämmöistä lapsille! 🙂

Mitä levyä käytit autorataan, mistä sellaista saa?:) hieno idea!

Ihan liimalevyä. Uskon että jokainen rautakauppa myy niitä, omani ostin Kärkkäiseltä 🙂

Hyvä idea toi sängyn alle piilotettava leikkitaso ☺️
Ja parkkiruutuja keskelle tai sitten hiekkakenttää (voisko laittaq liimaa ja sen päälle ripotella hiekkaa?)

Se olisikin hauska idea 😊

Kommentoi juttua: DIY Autorata, joka mahtuu sängyn alle!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X