DIY Hauska ”leikkimökki” lastenhuoneeseen!

001-1-leikkimokki-sisalle 001-2-leikkimokki-sisalle

Koko homma lähti siitä, kun istuin nojatuolissa tässä samassa kohdassa, mistä yllä oleva kuva on otettu. Olin nukuttamassa lapsia päiväunille ja tuijotin pöytää, tuoleja ja tuota hyllyä ja ajattelin mielessäni, että tämä vaan ei toimi. Jotain tuolle kohdalle on tehtävä.

Mietin monia ideoita. Iso sisustustarra? – Ei, lapset repivät sen kuitenkin irti. Kirjahylly? – Ei, se vie vaan ihan turhaan leikkitilaa pois. Leikkimökki? -Ehkä? Mutta millainen? Ja niin aloin pyörittämään leikkimökki-ideaa päässäni. Päädyin yksinkertaiseen malliin, jota voi jatkossa hyödyntää muuhunkin. Alkuperäinen ideani oli matalampi, mutta monen ajatusaasinsillan kautta päädyin tähän korkeaan, jota voi mahdollisuuksien mukaan tulevaisuudessa käyttää vaikka sängynpäätynä, tai hyllyjä lisätessä isona nukkekotina.

Mökin seinät ovat kaksi liimalevyä. Ne on kiinnitetty seinään kulmaraudoilla. Tasakattona oleva liimalevy puolestaan takaa sen, että viritelmä on supervankka, eikä se liikahdakkaan vaikka repisi miten. Harjakatto on tehty kahdesta metrisestä liimalevystä. Katolle sai ihanasti tyttäreni nukkekodille oman paikan ja näin sekään ei vie turhaa tilaa lattialla tai missään muuallakaan. Seinät on päällystetty Dc-Fixillä. Kulmarautojen kohdalle tein viillot ja ne jäi kivasti piiloon fixin alle. Taulu on askartelulehtiöstä löytynyt kuva, joka on kiinnitetty seinään ja ympärille on naulattu maalattua listaa.

Olohuoneessa ollut linnunhäkki ruuvattiin mökkiin kiinni ja sisälle laitettiin sisustusvalopallot. Myös pöytä ja tuolit saivat maalia pintaan. Ne on maalattu samalla merenvihreällä kalkkimaalilla mitä käytin vieressä olevaan leikkikeittiöön (linkki).

002-leikkimokki-sisalle 003-leikkimokki-sisalle

Leikkikeittiö ja leikkimökki täydentävät toisiaan ihanasti. Niissä on käytetty samoja värejä ja kuvioita, että ne toimivat täydellisesti yhdessä. Leikkimökin sisustus jostain syystä on aiheuttanut minulle päänvaivaa. Kaikki inspiraationi meni mökin kasaan saamiseen ja nyt pää huutaa tyhjää. Onko sinulla ideoita, mitä sisustusjuttuja mökkiin voisi tehdä itse tai hankkia muuten? Kaikki ideat otetaan avosylin vastaan!

004-leikkimokki-sisalle

Kuten aiemmin mainitsin, mittasimme ”vintin” niin, että nukkekoti mahtui sinne täydellisesti. Se jopa jossain määrin täydentää leikkimökkiä omalla hauskalla tavallaan. Lisäksi perheemme juniori on kovin kovakourainen, joten kiva saada nukkekoti hieman turvaan, että Wilmalla olisi tulevaisuudessakin ehjä talo nukkeleikeille.

005-leikkimokki-sisalle

Päätin, että lapset saivat tälle mökille rantatontin, joten valitsin askartelukartongeista ihanan saaristokuvan ikkunalle. Jämälistoista tein ikkunaan pokat. Vain hieman maalia pintaan ja nauloilla kiinni. Kuvan voi myös tarvittaessa vaihtaa, jos sama maisema alkaa tökkimään.

006-leikkimokki-sisalle

Lapset ovat aivan innossaan tästä. Leikkivät koti- ja ruoanlaittoleikkejä tuolla koko ajan sulassa sovussa. Kerrankin. Haha! Mutta olemme kaikki tyytyväisiä lopputulokseen, siitä tuli oikein suloinen osa lastenhuoneen sisustusta.

007-leikkimokki-sisalle 008-leikkimokki-sisalle 009-leikkimokki-sisalle

Kommentit (15)

Ihan sikasiisti!voisin jopa apinoida ideaa ?? Joku pikkutavarahylly,ikkunalauta ja postilaatikko?ja jouluvalot tietenkin vielä!ja ehkä joku söpö seinäkoukku…?

Erittäin hyviä ideoita! Kiitos!

Aivan ihana idea ja hienosti toteutettu! 🙂

Kiitos <3

Ihana! ???

<3

Mahtava idea! Ehkä pakko kopoida tää 😉

Sitä vartenhan mä näitä julkaisen 😉 😀

Todella upea! Ja hienoa, että olette miettineet tätä jo pitkälle tulevaan ja jatkokäyttöä sängynpäätynä.
Minullakin tuli heti mieleen postilaatikko, kehittää leikkejä entisestään, kun sinne saa sujautettua vaikka mitä viestejä, piirroksia tai askarreltua vaikka sanomalehden 🙂

Joo, toi postilaatikko oli minustakin ihana idea ja menee kyllä toteutukseen. Täytyykin miettiä, jos sellaisen saisi tehtyä kierrätysmateriaaleista jotenkin 🙂

Onpa hauska idea! (: Tuohon vielä joku verhokappaviritelmä voisi olla ihana.

Aivan älyttömän ihana ?
Ja nuo lisäideat on kans kivoja !
Tän ma haulan ?

<3 :)

Ihana idea <3

<3 <3

Kommentoi juttua: DIY Hauska ”leikkimökki” lastenhuoneeseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X