DIY: Helpot vaatteet Pet Shopeille – Toive joululahja!

dsc_0363

Minun 6 -vuotiaan serkkuni vanhemmat kääntyivät puoleeni taannoin pienimuotoisen ongelman kanssa. Pieni tyttö oli saanut selville, että jossain päin maailmaa on vaatteita Pet Shopeille ja hän toivoo löytävänsä sellaisia kuusen juurelta aattoiltana. Vaatteetpa eivät ollutkaan niin vain tilattavissa, eikä niitä suoraan myydä edes valmistajan toimesta. Ne täytyy tehdä itse. Tässä kohtaa kuvioon tulin minä.

Väkersinkin sitten hänen PS -hahmoilleen neljän asun malliston. Kaikki mekot tein samalla tyylillä ja jokaiseen mekkoon on oma päähine. Myönnän asujen olevan hieman Telenovela -tyylisiä, mutta uskon pienen tytön kuitenkin pitävän niistä takuulla.

dsc_0364

Käytin vyötärökuminauhaksi sekä ohutta kuminauhaa että rypytyskuminauhaa. Jälkimmäinen oli helppo pujottaa parsinneulan silmukkaan ja rypyttää ja kiristää vyötärö sillä tavoin. Yhden mekon tein valkoisesta puuvillapitsistä ja siihen käytin paksumpaa, valkoista kuminauhaa, jonka sai tungettua pitsin aukoista käsin, ilman neulan apua. Ompelukonetta en siis ole käyttänyt tässä ollenkaan. Kaikki on käsin tehty.

dsc_0367

Koristelin mekot timanteilla ja kukkasilla. Ne minä liimasin ihan kuumaliimalla. Samoin, jos huomasin jossain kohti kankaan lähtevän purkumaan, liimasin reunaan päärmeen kuumaliimalla. Minulla on niin huono ompelukone, että se olisi imaissut näin pienet kappaleen sisuksiinsa, joten päädyin siksi käyttämään liimaa.

True -näpräilijä voisi askarrella asukokonaisuuksiin myös sopivat kaulakorut ja laukut, mutta siihen minun oma aikani ei ikävä kyllä riittänyt enää tässä kohti vuotta. Alla kuvia projektista hahmottamaan kertomusta, sekä pientä lisätietoa.

dsc_0373

Tässä kaikki neljä asukokonaisuutta.

clothes to pet shop

Tässä puuvillapitsimekko. Paksumman kuminauhan sai helposti pujotettua väleistä ilman neulaa tai muuta työkalua.

dsc_0278

Kaikissa mekoissa on sama idea, eli kapeaan kankaaseen on ujutettu kuminauha, joka rypyteytään kellomekoksi.

dsc_0277

Alaosa pitää jättää auki jalkoja varten. Pet Shopilla ei ole mitään mahdollisuutta pysyä pystyssä, jos mekko menee jalkojen alle.

dsc_0271

Tein muut mekot tällä rypytyskuminauhalla, joka oli helppo pujottaa parsinneulan silmään.

dsc_0274

Päähineissä on kuminauha solmussa ja sen ympärille on kiinnitetty rusetti ja koristeet joko liimalla tai käsin ommellen.

Kommentit (2)

Söpöjä =)

<3

Kommentoi juttua: DIY: Helpot vaatteet Pet Shopeille – Toive joululahja!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X