DIY Helppo kansio kierrättäen!

dsc_0440

Meille laskut ja erinäiset paperit muodostavat viikkojen kuluessa pienen, mutta ärsyttävän ongelman. Ensin on siististi pari lappusta pinossa leipälaatikon takana. Sitten niitä alkaa sadella. Neuvolakutsut, lääkärikutsut, kirjeet, laskut, kortit, mainokset, kuitit… Leipälaatikko siirtyy seinästä ensin sentin, sitten kymmenen ja kun kiireessä juuri ennen lähtöä koitat kaivaa paketin noutokorttia siitä läjästä, katkeaa viimeinenkin hermo.

Niinpä päätin jo jokin aika sitten siirtää järjestelmällisyyden myös kaikkiin papereihin. Maksetut laskut sekä lehdet ovat jo vuosia asuneet kansioissa, joten päätin yhdenmukaistaa kansiomme ja tehdä kaikille tärkeille (ja ei-niin-tärkeille) omat kansiot. Jospa tämä ratkaisisi ongelman. Ja ratkaisihan se osittain. Edelleen ne laput keräytyy siihen leipälaatikon taakse, mutta hieman ahkerammin minä ne olen tätä nykyä arkistoinut paikoilleen.

Ikeassa esimerkiksi myydään ihan parilla eurolla valmiita valkoisia kansioita, saman tyylisiä kuin nämä, mutta en viitsinyt pelkkien parin euron kansioiden takia lähteä sinne ajamaan… Ne reissut kun tuppaavat keräämään muutakin ”tarpeellista” aina mukaan. Ja koska pidän kierrättämisestä, tämä oli hyvä ratkaisu.

Pohjana minulla on siis murorasioita. Pahvilaatikoista saa hyvää koviketta seiniin, mutta myös lakana- ja verhopakkausten keskellä oleva kovike pahvi on erittäin sopiva tähän. Päällystin pahvit erinäisistä projekteista jääneillä papereilla, mitä minulla on jäätäviä määriä. Ja koristeiksi kaikki pienimmät tilkut pitsiä ja juuttinarua. Minun silmääni ne ovat oikein kauniita ja täytyy sanoa, että itse tehty on aina itse tehty… Niin ja kierrättäminen on aina kierrättämistä.

TARVITSET:

Ison laatikon, esimerkiksi murorasian
Pahvia
Paperia
Koristeita
(Kuuma)liimaa

dsc_0432

Leikkaa ensin murorasian yläreuna kokonaan auki. Leikkaa sitten laatikko sen malliseksi, kuin minkä mallisen haluat kansiosta. Piirrä rasiaa apuna käyttäen pahviin ääriviivat ja leikkaa.

dsc_0435

Kun pahvit on leikattu, piirrä samalla päällysteeksi tulevien papereiden ääriviivat. Muistathan, jos leikkaat molemmat yhtäaikaa, että toinen tulee kiinni peilikuvana. Paperin tulee olla noin sentin suurempi joka suuntaan, kuin kovikepahvin, että sen reunat saa taitettua piiloon.

dsc_0438

Liimaa kaikki paperit pahveihin ja taita reuna pahvin toiselle puolelle. Liimaa tämän jälkeen pahvit kiinni murolaatikkoon ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Kommentit (1)

Kommentoi juttua: DIY Helppo kansio kierrättäen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X