DIY Helppo tarramuistipeli – kivaa matkatekemistä!

Eilen julkaisin postauksen helposti toteutettavasta värikynälukosta. Pääset lukemaan siitä lisää klikkaamalla tästä.  Haluan kiittää hurjan paljon eilesestä palautteesta ja kommenteista Facebookissa jo nyt! Kommentteja tuli moneen paikkaan ja selkeästi tuolle idealle oli tarvetta muissakin perheissä! Kiitos kaikille!

Tämä idea syntyi ajatuksesta kun matkustetaan vaikka junalla, bussilla tai lentokoneella. Siis kulkuvälineellä missä on pöytä. Lapsille on mukava olla olemassa erilaisia virikkeitä, sillä monesti matkat ovat pitkiä ja ne kyllästyttävät lasta siinä missä aikuistakin.

Googlasin aikani erilaisia valmiita pelipaketteja matkalle, mutta en oikein löytänyt mitään sopivaa. Tiedän lasteni rakastavan lautapelejä paljon ja etenkin muistipeli on meillä todella ahkerassa käytössä. Mietin miten muistipelin saisi pieneen tilaan niin, että sitä pystyisi pelaamaan ilman  korttien tippumista lattialle. Ensimmäinen ajatukseni oli jotain magneetteihin liittyvää, mutta koska kyseessä on matkapeli, sen olisi hyvä mahtua pieneen tilaan. Niin syntyi ajateuus tarramuistipelistä.

Jos minulla olisi laminointikone kotona, olisin ehdottomasti käyttänyt mieluummin sitä. Laminoimalla pelistä tulee taatusti superkestävä. Tämä peli on minulle eräänlainen prototyyppi ja kun pääsen äitini luokse aion rakentaa koko projektin alusta. Tulevaan versioon tästä poiketen tulee ehdottomasti laminoidut osat. Lisäksi aion panostaa eritavalla visuaalisuuteen käyttämällä pohjaan enemmän värejä. Tämä prototyyppi jäi vähän värittömäksi ja kalseaksi, en nimittäin edes tajunnut että väreillä tähän saa kivaa energiaa ja se voi jopa lisätä pelaamisenkin mielekkyyttä.

Palapeliin voi käyttää mitä kuvia tahansa, minä käytin maatila-aiheisia tarroja. Myös lasten itse piirtämiä kuvia voisi hyödyntää esimerkiksi niin, että piirtää paperille ruudukon ja antaa lapsen piirtää jokaiseen ruuddukkoon eri kuvan. Sitten vain skannaa paperin ja leikkaa kuvat irti.

Kestävyyden takia minä käytin kartonkia enkä tavallista tulostinpaperia. Jos käytössä on oikea laminointikone, voi homman helposti rakentaa tulostinpaperille. Itse käytin laminoinnin sijaan nyt kontaktimuovia ja se vaatii väkisinkin vahvemman pohjan.

Nyt matkalle mukaan on saatu jo kaksi kivaa aktiviiteettia. Tämän muistipelin ohje on alla ja tästä linkistä löytyy värikynälukon ohje! Mikä  parasta, voit itse piirtää väritettäviä kuvia tai ostaa värityskirjan ja nämä kaikki kivat tekemiset kulkee kätevästi mukana ihan tavallisessa kuminauhakansiossa!

Huomenna julkaisen postauksen kaikista matka-aktiviteetti-ideoista! Pysyhän kuulolla!

VINKKI: Olen tehnyt pari vuotta sitten kivan muistipelin kaikille sukulaislapsille. Ne pelit tein pilttipurkkien kansiin ja kuvissa seikkailivat kaikki perheenjäsenet ja lähisukulaiset! Näin ikävä ei päässyt yllättämään! Pääset kurkkaamaan sen pelin ohjeen tästä linkistä (KLIK)!

DIY TARRAMUISTIPELIN OHJE:

TARVITSET: Kartonkia, tarroja (tai muita kuvia), kontaktimuovia ja tarranauhaa missä on teippi.

  • Leikkaa kartongista haluamasi määrä muistipelin paloja sekä pohja mihin ne kaikki mahtuu. Meidän muistipelin pohja on suunnilleen A4 -kokoinen ja siinä on 32 osaa eli 16 paria.

  • Liimaa tarrat tai kuvat paloihin ja peitä kaikki kontaktimuovilla. Sekä pohja että jokainen pala.
  • Liimaa pehmeästä tarrasta 0,5 x 0,5 cm kokoisia palasia jokaisen muistipelin palan yläreunaan.
  • Puolita kovempi tarranauha keskeltä kahtia ja mittaa oikean kokoiset palat pohjaa varten.

  • Liimaa ensimmäinen nauha pohjaan lähelle yläreunaa. Laita yksi muistipelin pala kiinni siihen että näet mihin kohti seuraava nauha tulee. Toista sama niin kauan, että kaikille paloille löytyy pohjasta paikka.
  • Valmis.

Jos haluat seurata minua sosiaalisessamediassa, niin Instagramiin pääset tästä ja Face-sivuni löytyvät tästä.

Kommentit (6)

Hauska idea, täytyy katsoa myös se kansimuistipeli kun kannetkin on tallessa. Eilinen ohje oli ihan loistava!

Kiitos 🙂

Hauska idea, mainio blogi ja todella suloinen lapsi 🙂

Kiitos, kiitos ja kiitos 🙂

Itse tein aikoinani mummulaan meidän perheen valokuvista tuollaisen. On siellä vieläkin. Ja meidän pienin pelaa sitä. Kuvat siis yli 10v vanhoja:)
Vantaan Flamingossa on Iloinen Heppu lelukauppa jossa tosi paljon eri ikäisille lapsille sopivia matkapelejä.

Oi ihanaa! Ja kiitos tuosta lelukauppavinkistä! 🙂

Kommentoi juttua: DIY Helppo tarramuistipeli – kivaa matkatekemistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X