DIY Ihana teekukka lahjaksi!

DSC_0829

Keskikesästä olimme menossa mökille enoni perheen kanssa ja halusin ehdottomasti ilahduttaa heitä jotenkin. Kukat eivät keskellä kukkivinta luontoa oikein olleet fiksun oloinen idea, joten päädyin tekemään kukkaseni itse. Oikeastaan se ajatus lähti alunperin siitä, kun halusin kokeilla kukkien virkkausta. Sain ensimmäisen kukan valmiiksi ja katsoessani sitä, syntyi tämä idea.

Kukkasen ”terälehdet” ovat teepusseja, sillä tiedän heidän pitävän teestä. Purkin löysin jostain kaupasta ja purkkiin laitoin erilaisia suklaapatukoita teen seuraksi. Kukkanen ilahdutti vastaanottajiaan suuresti ja siksi halusin julkaista tämän idean myös muillekin käyttöön.

Syksyn saapuessa tämä tuo varmasti enemmänkin iloa, kun kylmät juomat parvekkeella muuttuvat teekupposiksi nojatuolissa. Tee toimii aina, mutta purkkiin voi lisäksi keksiä vaikka mitä muutakin kuin suklaa. Keksit ovat teen kanssa aina hyvä idea. Ja kynttilät! Varsinkin tähän vuoden aikaan, kun valo alkaa vähenemään päivä päivältä enemmän. Toki lahjaan voisi kääriä vaikka itsetehdyt villasukatkin! Kunhan lahja vain on vastaanottajansa näköinen.

Tämäkin projekti on todella helppo toteuttaa. Kun aikuinen valvoo kuumaliimapyssyn käyttöä, voi lapsikin tällaisen tehdä helposti. Tätähän voi jalostaa vaikka jouluisemmaksi ja ihana joululahjaidea mummolle, päiväkotitädille tai opettajalle on valmis!

Kukka on virkattu tätä ohjetta käyttäen (Linkki).

TARVITSET:

  • Pahvia
  • Teepusseja
  • Lankaa ja virkkukoukun virkkaamiseen
  • Sakset
  • Purkin
  • Suklaata tai mitä vain muuta pohjalle
  • Washiteippiä ja grillitikkuja
  • Kuumaliimapyssy
DSC_0813

Piirrä purkin pohjaa apuna käyttäen 4 ympyrää. Yhdestä tulee kukan pohja ja kolme muuta tulevat tukemaan vartta pystyyn.

DSC_0815

Ota 4-5 grillitikkua ja teippaa ne washiteipillä tiukasti toisiinsa. Tästä tulee kukan varsi.

DSC_0818

Liimaa teepussit ulkoreunasta sisäreunaan päin terälehdiksi kukkaselle. Ihan keskelle tulee virkattu kukka, jonka ohje löytyy postauksen alusta.

DSC_0819

Liimaa varsi kukan keskikohdasta alaspäin kiinni, näin se jaksaa kantaa kukan painoa. Halutessasi voit liimata taakse kartongin peittämään takaosan rumuutta. Tai vaihtoehtoisesti takaosan voi myös liimata täyteen terälehtiä ja virkatun kukkasen. Näin kukasta tulee kaksipuoleinen.

DSC_0823

Liimasin kukkasen viimeisenä, kun teepussit olivat ehtineet kiinnittyä kunnolla.

DSC_0824

Laita kolme pahvipyörylää päällekäin ja tee saksilla reikä keskelle, mihin saat varren pystyyn. Laita pahvit noin sentin etäisyydelle toisistaan, että ne tukevat vartta hyvin. Lisää purkkiin haluamasi lisukkeet: Suklaa, sukat tai mitä ikinä keksitkään.

Kommentit (4)

Ihana idea sinulta. Kiitos. Työskentelen toimintakeskuksessa askarteluohjaajana joten uudet sovellettavat ideat ovat aina tervetulleita.
Esteettisemmän kukasta saa käyttämällä samanlaisia teepusseja. Nyt se on hyvin iloisen kirjava.
Jatkoajatuksena aloin miettimään joulukalenteria….

Joo, hieman sekava ehkä, mutta ainakin teemakuja on paljon 🙂 Joulukalenteri voisi kyllä olla hauska idea 🙂

Hauska idea. (: Tätähän voisi vaikka jalostaa.

Ja kannattaakin jalostaa 🙂

Kommentoi juttua: DIY Ihana teekukka lahjaksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X