DIY: Ihanat kukkasaippuat

Kesä ja kesän kauneus inspiroi tallettamaan kesää monin eri tavoin. Yleisimmät lienevät marjojen, sienien ja muiden kotimaisten luonnonherkkujen säilöminen, sekä vastojen pakastaminen joulusaunaa varten.

Tänä vuonna halusin kokeilla myös kukkien säilömistä saippuaan. Tein tämän kuitenkin helpoimman kautta, eli ostin valmista saippuamassaa askartelukaupasta. Saippua sulatetaan vesihauteessa, kaadetaan muottiin ja annetaan kuivua.

Kokeilin kukkasaippuoita kahdella eri tavalla. Ensin kuivatin kukkia painamalla ne kirjojen välissä muutaman päivän. Sitten nostelin varovasti kuivat kukat muotteihin ja kaadoin saippuaa päällä. Jostain syystä kukkien terälehdet vaihtoivat väriä. Epäilen että saippuamassassa on jokin ainesosa, ehkä lipeä, mikä muuttaa terälehtien värin.

Pinkit kukat muuttuivat ensin sinisiksi ja lopulta ruskeiksi. Päivänkakkaroiden terälehdet muuttuivat vihreiksi. Saippuoista tuli kuitenkin aika hauskoja, vaikka värit muuttuivat. Tuoreet kukat eivät värjäytyneet niin paljon kuin mitä kuivatut.

Ohje on yksinkertainen

  1. Kerää kukkia. Kerää luonnosta haluamasi kukkia. Kukat voi joko kuivata tai käyttää sellaisenaan.
  2. Sulata saippuamassa vesihauteessa. Älä anna massan jäähtyä, sillä se lähtee kovettumaan samantien.
  3. Lisää massaan eteeristä öljyä ja muita koristeita. Itse lisäsin laventeli-tuoksua ja hieman kimalletta.
  4. Kaada massa kukkien päälle muotteihin. Muoteiksi käy esimerkiksi puhtaat ja kuivat margariinirasiat, viilipurkit ja maitotölkit.
  5. Laita kulmaan halutessasi naru, näin palasaippuan saa koukkuun kiinni.
  6. Poista lusikalla varovaisesti vaahto pinnasta, vaahto kuivuu rumasti eivätkä kukat näy alta.
  7. Anna kuivua muutama tunti ja kääri sitten muoviin tai sellofaniin odottamaan käyttöä.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Ihanat kukkasaippuat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X