Mainos: Askarteluputiikki Charlotta

DIY Ilmapallokaari

Kaupallinen yhteistyö: Askarteluputiikki Charlotta .

Ilmapallokaaret ovat olleet parina viime vuonna erittäin suosittuja häiden koristeina. Tänäkin vuonna niitä on näkynyt paljon, vaikka tämän vuoden trendi ehkä enemmän on ollut makrame-taustat.

Kaaret ja makrameet asetellaan hääparin pöydän taakse, jolloin hääpari korostuu taustoineen ja tietysti kuvat näyttävät paremmilta.

Ilmapallokaariin on mahdollista tilata valmiita settejä eri verkkokaupoista, mutta sellaisen tekeminen alusta asti itse on myös äärimmäisen helppoa. Tarvitset vain paksua rautalankaa, silkkinauhaa, kuumaliimaa, kuminauhaa ja ilmapalloja.

Tein paksusta rautalangasta ison renkaan minkä halkaisija oli n. 1,2 m. Rautalangan päät taiteltiin yhteen ja niistä muotoiltiin koukku jolla kaaren sai kiinni kattoon.

Tämän jälkeen liimasin silkkinauhan kuumaliimalla peittämään renkaan ettei siinä näkynyt rautalankaa laisinkaan. Silkkinauhaa meni 10 metriä ja se myös vahvisti kaarta merkittävästi.

Sen jälkeen alettiin puhaltamaan palloja. Meillä oli käytössä Charlotta – askartelukaupasta saadut lateksipallot. Pallot ovat luonnonkumia, joten ne kuormittavat luontoa vähemmän. Yksi syy pallojen valintaan oli niiden täydelliset värit, jotka sopivat juuri häiden teemavärimaailmaan. Kiva lisä oli pieni metallinhohto palloissa.

Kaiki pallot olivat samankokoisia, mutta täytin toisia enemmän ja toisia vähemmän että kaaresta tuli tasapainoisempi ja ”täyteläisempi”.

Sidoin kuminauhaa pallojen solmuihin ja kiinnitin ne sillä kaareen. Näin palloja oli helppo sommitella ja siirrellä vielä kiinnityksen jälkeenkin.

Tein kaaren edellisenä iltana ja se oli täydellinen koko hääpäivän. Kannattaa kuitenkin muistaa jos käyttää lateksipalloja, ettei niitä kannata täyttää yhtään sen aiemmin, sillä osasta oli kadonnut ilmaa sitten sunnuntaiaamuun mennessä. Onneksi kuitenkin vasta silloin.

Jos häitä vietetään ulkotiloissa, kannattaa kaari pitää lämpimässä sisätiloissa Hääpäivän aamuun asti. Lateksipallot eivät kestä kovinkaan hyvin säiden vaihtelua, mutta ne näyttivät paremmalta kuin tavalliset ilmapallot mitä meillä oli ulkolavalla.

Summa summarum, vaikka kaaria saa valmiina, niin uniikimman ja hieman edullisemman kaaren saat itse tehtynä. Se vie hieman aikaa, mutta aikaa menee myös valmiin paketin kasaamiseen.

Lisää koristeita ja ideoita DIY-juttuihin saat www.charlotta.fi

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Ilmapallokaari

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X