DIY: Joulukalenteri isommille lapsille!

dsc_0391

Tänä vuonna minulla on ollut kaksi joulukalenteri -projektia. Toinen omille, pienille lapsilleni, josta tulossa lisää myöhemmin. Toinen isommille lapsille, serkuilleni.

Halusin ilahduttaa serkkuja, joten päätin tehdä hieman pioneerityötä tulevia jouluja ajatellen. Tässä on myös koira haudattuna, mitä serkkuni eivät tiedä.

Nähkääs, kun serkkuni olivat pieniä, minä palvoin maata heidän jalkojensa alla. Olin jo 17 -vuotias, kun sain ekat serkkuni ja rakastin temuta noiden pienien ihmisten kanssa. Pienten lasten kanssa on niin helppo löytää jutun juurta, kysellä ja kuunnella, pelleillä ja leikkiä. Kuitenkin lasten kasvaessa, minä vähän niin kuin putosin pelistä.

Tarkoitan sitä, että minulla ei oikein ole enää hajuakaan siitä, miten yli kymmenen vuotiaiden, mutta kuitenkin alle viisitoistavuotiaiden kanssa keskustellaan. Mitkä jutut ovat IN ja mitä kannattaa keskusteluissa välttää. Onko Robin nolo ja mikä sitten ei ole.

dsc_0252 dsc_0256

Keksinkin sitten omasta mielestäni nerokkaan idean. Tein serkuilleni joulukalenterin. Kalenterissa on monenlaisia juttuja aina hemmotteluhetkistä pieniin tehtäviin. Lähes joka päivälle on pyydetty pientä kuvaa tai raporttia kunkin päivän jutusta WhatsAppissa. Eli näin saan serkkuihini jatkuvan yhteyden ja toivon että se jää päälle myös joulun jälkeenkin.

Haluan oppia tuntemaan serkkuni paremmin ja oppia puhumaan heidän kieltään, että yhteys säilyisi meidän välillämme. Ja jos tämä toimii, aion ensi vuodeksi tehdä saman pikkuveljilleni ja muille serkuilleni.

JOULUKALENTERIN SISÄLTÖ:

Tässä kalenterissa oli monenlaisia juttuja. Ensisijaisesti yritin miettiä tuon ikäisiä lapsia miellyttäviä juttuja, mutta koska olen ihan ulalla, saan jännittää vielä kuukauden, että tiedän miten onnistuin.

Laitoin kalenterin mukaan pienen vihkon, jonka saatteeksi kirjoitin, että toivon heidän päivittävän sitä vihkoa. Siihen saa kirjoittaa lisää tehtävien mielekkyydestä, sekä muita fiiliksiä: miten koulussa on mennyt, mikä on parasta joulun odotuksessa ja mitä on milloinkin puuhaillut. Vihko palautetaan minulle joulun jälkeen ja se jää minun aarteekseni.

Kalenterissa oli useita käsityöprojekteja. Esimerkiksi pilttipurkkilyhtyjen maalaamista kalvoväreillä, joulukorttien askartelua, joulusukan ja kylpykintaan ompelemista. Jälkimmäisen mukana lähti savu-aromi saunatuoksu saunailtaa varten. Kaikkiin näihin oli materiaalit mukana valmiiksi.

Mukaan lähti myös pieni rahasumma, millä he saavat itse käydä hankkimassa lähikaupasta piparkakkutaikinan, josta seuraavana päivänä leivotaan piparitalo mukana olleilla kaavoilla.

dsc_0384

Kirjekuori -Luukuissa oli tehtäviä, kuten ”ota kuva sisältä ja ulkoa siitä, mikä tuo sinulle joulun odotuksen parhaiten mieleen ja laita kuvat minulle WhatsAppissa.”. Yhdessä kirjekuoressa oli arvat, millä sai yrittää raaputtaa joululahjarahaa.

Myös heijastimet löytyvät yhdestä luukusta ja toisessa taas on ohjeet hankkia paketti jäätelöä. Seuraavana päivänä luukusta löytyy jätskikupit ja strösseleitä. Erääseen luukkuun pakkasin Tazzan valmispussikaakaota ja piparminttutikkarit. Ja yhdestä löytyy oma lapsuuteni lempijouluelokuva ”Joulupukki ja noitarumpu”, sekä pussi herkkuja leffailtaa varten.

dsc_0257dsc_0260

Sisällössä on monenlaista ja ne kaikki on pakattu joko lahjapaketeihin tai kirjekuoriin, jotka on merkitty numeroiduilla tarroilla. 24. Luukku on meidän joululahjamme heille ja se tulee ottaa äidin ja isin jemmaan jouluaattoiltaan asti, sillä sen saa sitten avata muiden lahjojen kanssa yhtaikaa.

Kommentit (12)

Aivan ihana idea ja kalenteri, ihan varmasti serkkusi pitävät tästä!
T: 8- ja 10-vuotiaiden äiti 🙂

Kiitti ? jännitän kovasti miten Tässä käy ?

Voi miten hieno idea❤️.

<3 <3

Hieno idea! Vihko on vähän eilistä päivää. Whatsup oli hyvä idea ja sitä olisi voinut hyödyntää enemmänkin? Hienoa että näet suhteet sukulaisiin arvokkaaksi ja näet vaivaa niiden eteen. Mukavaa joulunodotusta?

<3 <3 <3
Sinne myös kivaa joulunodotusta :)

Todella kaunis ajatus!!! Itse ajattelisin ideaa lainaavani kummitytön kohdalla johon yhteys kadonnut 🙂

Mikä ihana idea <3 Suosittelen lämmöllä! On ollut ihana saada nyt joka päivä viestiä ja kuvia ihanilta serkuiltani! Tämä todella toimii!!

?

Ihana kalenteri😘 ja ihana idea! Varmasti toimii!

Kiitos <3

Vitsi miten ihana idea ja toteutus!!! Mä kipuilen täällä kun en edes omille kolmelle eri-ikäiselle kersalle meinaa keksiä yllätyksiä ja haahuilen pitkin taloa tuskissani joka ilta….

Kommentoi juttua: DIY: Joulukalenteri isommille lapsille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X