DIY: Joulukuusi barbielle

Naapurimme barbien Kallax -hyllykköön rakennettu koti kaipasi pientä joulukuusta tuomaan jouluntuntua. Askartelin naapurin lapsille siis pienen joulukuusen, jonka he itse sitten koristelivat kauniiksi.

Puun runkona on käytetty puutikkua jonka työnsin puolitettuun sturoksipalloon ja liimasin kiinni. Kieritin havunauhaa tikun ympärille ja leikkelin muovisista askarteluoksista puulle oksat. Koko komeuden liimasin kuumaliimalla kasaa.

Aloitin oksien liimaamisen puun alaosasta, jonne leikkasin pidempiä oksia. Oksien noustessa kohti latvaa, lyhensin oksien mittaa kuten aidossakin kuusessa. Kun olin päässyt oksien kanssa ylös asti, työnsin vielä väleihin muutamia oksia lisää tuomaan kuuselle tuuheutta. Kuusen jalkaan liimasin vielä koristeeksi puisia nappeja.

Naapurit tekivät kuusenkoristeet kuuseen ja asensivat ne paikalleen. Latvatähtenä oli askartelutähti ja joulupallot syntyivät helmistä ja rautalangasta. Koristeita ei kannata liimata, ne näyttävät aidommilta rautalankakiinnityksellä ja ensi vuonna on jälleen kiva kun kuusen saa koristella jälleen kuten aidonkin. Lisäksi kuusen tyyliä voi vaihtaa vuosien varrella.

Jos aatonaatosta puuttuu tekemistä, eikä teillä ole enää mahdollista lähteä kaupoille hankkimaan kuusitarvikkeita, myös aidosta kuusesta saa tehtyä barbielle puun. Kerää oksat metsästä ja anna kuivua kunnolla pari tuntia ja sitten toimi samalla tavalla kuin yllä annetussa ohjeessa. Vielä kun väkerrät kauniit pienet paketit, kuten naapurimmekin teki, niin barbietkin pääsevät joulun makuun!

Tämä postaus on osa Kotilieden bloggaajien joulukalenteria. Huomisen luukun avaa Piparkakkutalon akka.

 

KUVAT:
Sofia / Frutti di Mutsi -blogi
Jaana Vainio

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Joulukuusi barbielle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X