DIY Kahvikupinaluset kahvipavuista

Minä rakastan kahvia. En varmasti ole ainoa. Aamuni alkaa aina kahvilla missä on reilusti maitoa ja juon joka aamu 2-3 kuppia kahvia ennen kuin kykenen mihinkään muuhun. Puolisoni ja perheeni ovat onneksi jo oppineet, ettei minulle saa eikä kannata puhua sanaakaan ennen kuin ensimmäinen kuppi kahvia on kumottu.

Kahvilaaduissa ja mauissa on paljon eroja. Me rakastuimme pari kuukautta sitten tummapaahtoiseen kahviin, mikä jauhetaan itse pavuista juuri ennen keittämistä. Vastajauhetut pavut ovat merkittävästi aromikkaampia kuin mitä valmiiksi jauhettu kahvi. Kahvi taitaakin olla ainoa luxusasia meillä, mistä ei mielellään tingi, sillä aamukahvi on se millä päivä käynnistetään ja kyllähän päivästä tulee hieman parempi, kun kahvi on osa nautinnollista heräämistä.

Minä laahustan kahvini kanssa ympäri kämppää aamuisin. Ikäväkseni meillä on paljon valkoisia pintoja ja kahvikupinrenkuloita ilmestyy milloin minnekin. Niinpä tein korkkipohjaisten lasinalusten päälle kahvipavuilla tuunatut kahvikupinaluset. Aluset on ripoteltu kotiimme niihin paikkoihin missä kahvikuppini yleensä lepää. Onpahan hieman vähemmän siivottavaa.

Nämä kahvikupinaluset on äärettömän helppo tehdä jo lastenkin kanssa ja ne ovat kiva pieni lahja tai muistaminen kun pakettiin vielä laittaa vaikka paketin kahvia ja kahvileipää! Lisäksi jos kotoa löytyy vaikka pahvia, toimii pahvi pohjana näille siinä missä tuo korkkikin. Nuo alusten pohjat ostin siis Prismasta joku aika sitten ja muistaakseni ne eivät montaa euroa maksaneet.

Näin teet kahvikupinaluset kahvipavuista:

Tarvitset:

  • Neljä korkkipohjaista lasinalusta tai pahvista leikatut ympyrät (tai neliöt)
  • Kuumaliimapyssyn ja kuumaliimaa
  • Kahvipapuja
  • Halutessasi voit koristella alusia kultaisella tai hopeisella tussilla

Ohje on niinkin helppo, että liimaa kahvipapuja kuumaliimalla alustaan kiinni, anna kuivua ja ne ovat valmiit käyttöön. Koristelemalla niihin saa kivan ulkonäön. Näitä ei voi pestä vedellä, mutta kahvipapujen pinnan voi pyyhkäistä tarvittaessa rätillä.

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Kahvikupinaluset kahvipavuista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X