DIY Karkkitonttu!

Näin ihanan kuvan tällä viikolla jossain internetin ihmeellisessä maailmassa, missä oli tehty tällä idealla tonttu. Minusta se oli hellyyttävä tapa luoda uutta viime vuoden trendiaskartelusta, eli karkkikuusesta. Idea ja valmistustapa on juurikin sama, mutta tonttulakki ja lapaset tuovat ihanaa, uutta ja erilaista henkeä mukavalle joulumuistamiselle.

Tein tähän tonttuun pohjaksi kartion kartongista. Liimasin ja teippasin sen kasaan ja sitten liimasin karkit kiinni alhaalta ylöspäin. Karkit kannattaa liimata paperipäistä kiinni ettei karkki pääse sulamaan. Näin niitä on myös helppo napsia napaansa pitkin joulua.

Tonttulakki syntyi punaisesta, vähän samettimaisesta kankaasta, jonka senkin liimasin lakiksi kuumaliimalla. Tonttu vaati minusta hieman jotain extraa, joten timanttinauhasta syntyi semiöverin glamourinen hattukoriste tyylitietoiselle tontulle.

Hanskat ovat vihreää huopaa, jonka leikkasin lapasten muotoon. Leikkasin irti neljä samanlaista palaa, jotka sitten liimataan vastakkain. Käsivarsina on punaista pahvipilliä. Liimasin haskat niin, että pahvipilli jää niiden sisälle. Sitten mittasin pilleille sopivan pituuden ja liimasin kiinni runkoon.

Koska hanskat ovat pehmeää huopaa, liimasin tontulle vielä toiseen käteen karkkisauvan kouraan. Laitoin liimaa lapaseen ja annoin sen hieman jäähtyä, ettei se sulata tikkarin ympärillä olevaa muovia.

Tontun voi laittaa seisomaan pahvialustan päälle, ja kietaista ympärille sellofaania ja nätti rusetti, tai sitten sen voi antaa ihan sellaisenaankin! Ihana muistaminen joka tapauksessa!

Huomioithan, että tonttu on melkoinen karkkisyöppö. Minulla kävi tuuri, että tein pienhkön pohjakartion, joten karkit riittivät juuri ja juuri. Kartiollani on korkeutta n. 16 cm ja se imi yhden pussin Dumleja ja yhden Marianneja. Korkeampi tonttu siis tarvitsee enemmän namusia!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Karkkitonttu!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X