DIY: Kaunis hiuspanta kierrättäen!

dsc_0890

Tein tämän hiuspannan kesällä serkulleni. Harjoittelin kukkien virkkausta ja turkoosi kukka toi mieleeni serkkutytön, joka rakastaa sinisen sävyjä erityisen paljon, ja turkoosia kaikkein eniten. Mietin miten tuon kukan saisi osaksi jotain suurempaa kokonaisuutta ja silloin silmiini sattui farkkuja sisältävä pussi. Siitä se ajatus sitten lähti.

Leikkasin farkuista omaa päätäni mittana käyttäen yhden suikaleen, minkä taivutin kaksinkerroin. Kaistale on keskeltä hieman leveämpi ja kapenee reunoihin päin. Ompelin kummankin palan lyhyeen päähän pienen päärmeen, että reunoista tulee siistit. Sitten ompelin palat yhteen putkeksi ja käänsin putken sukkapuikkoa apuna käyttäen oikea puoli ylöspäin.

Silitin kaistaleen litteäksi ja ompelin lyhyet päät yhteen niin, että toisen lyhyen pään sisään ompelin kuminauhan pään kiinni. Käytin kuminauhaa missä on napinlävet, jolloin pannan halkaisija on säädettävissä. Ompelin kumpaankin päähän kauniit napit, toinen niistä on käytössä ja toinen koristeena.

Ompelin käsin kukkaset kiinni, mutta panta näytti kaipaavan jotain lisää. Kaivelin helmilaatikkoni esiin ja ompelin käsin muutamia helmiä pantaan. Lopuksi tein harsinneulalla ja turkoosilla puuvillalangalla pienen käsin kirjotun kuvion alareunaan.

Tämä panta on todella helppo tehdä ja ihana lahja sinne pukinkonttiinkin. Jokainen itse tehty panta on tehty ajatuksella juurikin vastaanottajaa ajatellen. Materiaaliksi kelpaa kaikki kotoa löytyvät kankaat ja koristeet!

Virkatun kolmikerroksisen kukan ohjeen löydät Pieni sisustaja -blogista (klik).

dsc_0901 dsc_0893 dsc_0887 dsc_0867

 

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Kaunis hiuspanta kierrättäen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X