DIY: Kaunis maljakko kuoharipullosta!

dsc_0283

Olen kautta aikuisikäni käyttänyt viini- ja kuohuviinipulloja yhden kukan maljakkoina. Ne ovat omalla tavallaan kauniita sellaisenaankin, mutta halusin tehdä kokeeksi jotain erilaista ja viedä pullon seuraavalle levelille.

Pullo -maljakosta tuli tosi kaunis ja jälleen kerran myös paremmin sisustukseen sopiva. Kotimme sisustus on paljolti harmaata ja valkoista ja uuden työpöytäni koristeeksi halusin nyt tämän harmaan maljakon laittaa. Se sopii siihen mielestäni hurjan kauniisti. Haluaisin löytää siihen vielä aidonnäköisen vaalean kangaskukan (ruusu/gerbera tms), jos tiedät jossain olevan sellaisia, niin vinkkaa!.

Pullo on valkoinen Fresita -pullo. Käsittelin pinnan ensin valkoisella gessolla, eli akryylimaalien pohjustusaineella. Tämä siksi, että epäilin ettei spraymaali tartu suoraan pulloon. Kukkina käytin kirppikseltä eurolla löytyneen asetelman kukkia. Lisäksi pulloa koristaa hopeinen nauhan pätkä, hopeiset helmet mitä hankin joulusisustukseen ja pienempiä helmiä tein helmimaalilla.

Koristeina voi käyttää mitä vain mieleen juolahtaa. Ainoa mitä suosittelen, on tosiaan maalata pullo jollain pohjustus- tai askartelumaalilla. Spraymaali antaa kauniin sileän ja käsitellyn pinnan, mutta olen melko varma, ettei se tartu pullon pintaan suoraan.

Pullo kannattaa spraymaalata ulkona ja tuoda varovasti lämpimään kuivumaan. Käry on järkyttävä siltikin, mutta häviää esimerkiksi kylpyhuoneesta nopeasti kun pullo kuivuu. Pullo saattaa myös tarvita vielä toisen kerroksen maalia kuivuttuaan. Älä maalaa sisällä, äläkä varsinkaan missään missä ilmanvaihto ei pelaa kunnolla.

TARVITSET:

Kuohuviinipullon
Pieniä kangaskukkia
Helmiä, nauhaa ja muita koristeita
Pohjustusmaalia, esim gessoa
Spraymaalia
Kuumaliimaa

dsc_0314

Pullon pinta on käistelty gessolla. Kukat liimasin kiinni kuumaliimalla.

 

dsc_0317

Syystä, mitä en tiedä, spraymaali ei tarttunut kunnolla noihin vihreisiin lehtiin. Kukat ottivat väriä, mutta jostain syystä lehdet hylkivät maalia. Jälkeenpäin tajusin myös, että nuo hopeiset helmet olisi kannattanut laittaa maalaamisen jälkeen korostamaan mattaharmaata. Maalaamisen ja kuivumisen jälkeen liimasin vielä hopeista kangasnauhaa pullon ympärille. Pullo oli kaunis näinkin, mutta tarvitsin harmaata väriä lisää, joten pienen miettimisen jälkeen päätin kuitenkin maalata sen.

dsc_0320

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Kaunis maljakko kuoharipullosta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X