DIY Kello omalle seinälle tai lahjaksi!

Kun ystäväni laittoi minulle viestiä ja kysyi haluaisinko tehdä hänelle tällaisen kellon, en miettinyt kahta kertaa. Pinterestistä löytyi siis ihana idea kellolle, joka on täydellinen lahja, ehkä jopa hienoinen vihje ystävälle jolla
a.) on hyvä huumorintaju ja
b.) on lähes aina myöhässä.
Julkaisin omalla Facebook-seinällä kuvan kellosta kun sain sen valmiiksi ja se poikikin sitten muutaman lisätilauksen. Joten kaikkiaan näitä kelloja päätyi minun maalaamanani maailmalle viisi kappaletta.

Nyt julkaisen tämän kellon ohjeet teille, tämä on ihana lahjaidea jouluakin ajatellen. Suhteellisen helppo tehdä muuten, maalin kuivumiseen vaan menee hieman aikaa. Näiden tekemieni kellojen koko oli 25cm x 30cm ja kaikki tarvikkeet löytyivät markettien askarteluosastolta. Paitsi pohjamaalina käytetty spray-maali löytyy auto- tai maalauspuolelta. Myös nettikaupoista ja askarteluliikkeistä löytyy tarvittavat osat.

 

DSC_0005

TARVITSET:

 • Kellotauluun sopivan pohjan. Esimerkiksi vaneri käy hyvin, samoin ohuet maalauspohjat. Pohja ei saa olla paksu, tai koneistoa ja viisareita ei saa kunnolla kiinnitettyä.
 • Kellokoneiston
 • Viisarit
 • Spraymaalia pohjan maalaamiseen
 • Askartelumaaleja
 • Jonkun työkalun millä tehdä pohjaan reikä

Maalasin pohjat pariin otteeseen spraymaalilla. Hahmottelin kirjaimet ja numerot kevyesti lyijykynällä ja sitten maalasin askartelumaaleilla. Tein varjostukset toisen värisellä maalilla. Sitten pohjaan reikä ja koneisto kiinni. Viisarit kannattaa maalata myös, mutta huolellisesti ettei maalia mene muualle, kuin näkyviin osiin. Jos maalia menee esimerkiksi viisareiden kiinnityskohtiin, eivät viisarit pyöri, joten ole tarkkana! Kiinnitä viisarit paikalleen ja aseta patteri.

Kun kaikki maalit kuivuivat ja viisarit sekä koneisto oli kiinnitetty, maalasin vielä kellotauluun osuneet mahdolliset roiskeet piiloon askartelumaaleilla.

DSC_0038

DSC_0012

DSC_0020

 

DSC_0048

DSC_0050

DSC_0054


I used painting flat for ground. I painted the flat with spray-paint and the letters and numbers i painted with craft paint.
You also need a clockmechanism and watch hands. Be careful if you paint the watch hands, that you don’t put paint anywhere that might prevent the clock to work.

 

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Kello omalle seinälle tai lahjaksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

 • Mini Maatuska 😍 niin söpö 😍
.
.
.
#maatuska #matruska #woodendoll #russiantoy #russia #toyfromrussia #socute #handpainted #socute
 • Kirsikka, omena ja angervo kukkii täysillä ❤️
.
.
.
#kirsikka #omenapuu #omena #kirsikkapuu #angervo #cherryblossomtree #cherrytree #appletree #apple #cherry #spring #summer #blossom
 • Vanha tunturi tuli tiensä päähän, mutta päätin antaa sille vielä muutamat eläkevuodet ennen pyörien hautausmaalle siirtymistä 😊 Blogissa lisää projektista 😊 linkki @fruttidimutsi .
.
.
#diy #recycle #bike #garden #gardendecor #yellowbike #oldbike #summer #flowers #doityourself #ideoitapihaan #piha #puutarha #kierrätys #kesä #kesäontäällä #kotiliesiblogit #kotiliesi #maallalehti #dekolehti
 • Sekä #kirsikka että #omena kukkii 😍
.
.
#kirsikkapuu #omenapuu #kukkiminen #kukkia #kesä #kesäontäällä #kukkaloistoa #mitenihanaa
 • Arvontaa pukkaa!
Instagram tai muut tahot eivät ole mukana arvonnassa, vaan se on minun omani. Tuotteet olen ostanut itse.
Paketti sisältää Nanson kaitaliinan ja servettipaketin sekä Vallilan pannulapun.
.
Arvonta päättyy 31.5.2019 klo 00:00. Arvonnan voittaja tägätään ketjuun.
.
Voit osallistua arvontaan seuraamalla minua täällä instassa ja tägäämällä kaverin mukaan. Kavereita kannattaa tägätä, sillä jokainen tägäys on uusi arpa. Palkinnon voittajan tulee olla seuraajissani kun arvonta suoritetaan. Palkinto toimitetaan postitse Suomen sisällä. .
Kannattaa pysyä kuulolla, arvon joka kuukausi jotain 😊
.
Tsemppiä arvontaan!
.
#arvotaan #arvonta #giveaway #nanso #vallila #keittiönsisustus #sisustus #kotiliesiblogit #fruttidimutsi 
@vallilainterior @nanso1921
 • Blogissa Resepti todella herkulliseen raparperipiirakkaan, jonka maustoin kanelilla ja kookoksella 😋 Namii 😍
Linkki profiilissa 😊👌
.
.
.
#raparperi #raparperipiirakka #rhubarb #rhubarbpie #coconut #kookos #cinnamon #kaneli #leivonta #leivontavinkit #leivontapäivä #baking #bakestagram #bakingday #kotiliesiruoka #kotiliesi #fruttidimutsi
 • Hyvää äitienpäivää ❤️
Happy mothersday ❤️
.
.
#äitienpäivä #äitielämää #mothersday #äiti #mother #kotiliesiblogit #fruttidimutsi .
Kuva: Pixabay

fruttidimutsi

X