DIY: Kierrättäen kannet kalenteriin/muistikirjaan!

Kerroin aiemmassa postauksessani uudesta rakkaudestani: Kalenteriskräppäyksestä . Koska käsityöt ovat lähellä sydäntäni, tein kalenteriini kannet tietenkin itse. Kaikki kansiin käytetty materiaali on kotoa löytyneistä jutuista tehty. Vanhat farkut, muita jämäkangastilkkuja, tyttären pieni mekko, ifolorin paketti jne… Mitään ei tarvinnut ostaa uutena. Tätä tekniikkaa voi soveltaa monella tavalla: muistikirjaan ja päiväkirjaankin saa uutta, kivaa ilmettä tekemällä kannet itse. Tämä on myös suloinen lahjaidea pienemmälle lapselle vaikka päiväkirjaksi, mutta myös kiva vieminen kun mökkeily- ja kevätjuhlakausi alkaa: Tee-se-itse-vieraskirja viemisiksi.

Kansien koristeluun on käytetty kimalleliimaa. Kukkaset on tehty tällä ohjeella!
Jos kalenteriskräppäys on sinulle uusi juttu, voit lukea siitä lisää tästä. Jos olet jo kalenterituunailija, ja kaipaat kaltaisiasi, tai sinua kiinnostaa tämä ajatuksena, liity Kalenterimania -ryhmään Facebookissa. Sieltä löytyy vasta-alkajia ja kokeneempia kalenterihulluja, sekä huimia ideoita, linkkejä ja paljon muuta!

Ja jos et VIELÄ ole osallistunut Kärcher -ikkunanpesurin arvontaan, voit tehdä sen tästä linkistä!

001

.

002

.

004

.

DSC_0243

Mittasin ensin kalenterillani pahvista kalenterin kokoisen palan. Avaa siis kirja tai kalenteri ja mittaa. Piirrä merkit ja leikkaa. Pahvina on ifolorin tilauksen kantanut laatikko.

Kalenteri

Taita pahvi niin, että keskelle jää tilaa kirjan tai kalenterin paksuuden verran.

Kalenteri

Mittaa ja leikkaa haluamasi taskut, mitkä tulevat sisäpuolelle. Taskuissa voi säilyttää tarroja, kyniä tai mitä vain. Itse käytin kovikkeena huopapaloja, muut kankaat ovat tyttäreni pieneksi jääneestä mekosta leikattuja.

Kalenteri

Leikkaa farkun lahkeista sopivat palat. Kannen kankaan tulisi olla n. 2cm suurempi, kuin sisään tuleva pahvi. Näin sinulle jää 1cm saumavaraa. Keskelle laitoin jouluaskarteluista jäänyttä juuttikangasta. Jos olet ompelemassa ulkopintaan koristeita, tee se ennen kuin yhdistät palaset.

Kalenteri

Leikkaa sisäpuolelle tuleviin taitoksiin myös kangaspalat ja ompele niihinkin tulevat taskut ja koristeet, ennen kuin muita paloja yhdistellään.

Kalenteri

Kun kaikki koristeet ja taskut on ommeltu kiinni. Ompele nurjalta puolelta ulkokansi ja sisäkansi yhteneväksi. Laitoin farkun vyötärökaistaleen omiin kansiini, etteivät liitteet ja muut putoa välistä. En saanut ommeltua tuota paksua kaistaletta, joten liimasin sen kontaktiliimalla siinä vaiheessa, kun kaikki muu oli jo tehty ja ommeltu.

Kalenteri

Ompelin pienen palan kuminauhaa takakanteen, mihin saan laitettua kynät. Liimasin pohjalle tulevaan pahviin keskelle myös farkkua. Näin pahvi ei kulu, eikä näy rumasti alta.

Kalenteri

Farkkujen taskut tuovat kivasti säilytystilaa.

Kalenteri

Klemmarit saa suloisiksi kirjanmerkeiksi, kun päähän liimaa kuviollista washiteippiä tai pitsiteippiä. Näillä on kiva merkata tärkeitä juttuja! (Idea kalenterimania ryhmästä)

Kalenteri

Kaikki sälä pysyy hyvin mukana, kun taskuja on riittävästi!

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Kierrättäen kannet kalenteriin/muistikirjaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X