DIY: Kukka-jääpallot ovat ihana piriste ulos!

Sain pari viikkoa sitten kauniita kukka-asetelmia ja ne koristivat ihanasti meidän keittiötä valmistujaisistani asti. Kun huomasin että kukkaset alkavat kuolla, eikä veteen laitettava piristekään enää auttanut, päätin kokeilla saako kukille annettua jatkoaikaa jäädytettynä.

Harmittaa etten ehtinyt toteuttamaan ideaani silloin kun oli ne kovat pakkaset. Pikkupakkasilla jääpallojen jäätyminen vei useamman päivän eivätkä ne siltikään meinanneet jäätyä sisältä kokonaan. Kokeilin myös pariin palloon elintarvikeväriä, mutta itse pidin enemmän kirkkaista palloista kirkkaine kukkineen.

Ohje on hyvin simppeli. Ota isoja ilmapalloja ja venytä niiden kaulaa isolleen auki. Tunge kukkaset varovasti sisälle suuaukosta ja valuta hanasta vettä päälle. Päästä palloista kaikki ilma ulos ja sulje pallot.

Jos haluat lisätä väriä, lisää se viimeisenä, niin se tekee kauniit säikeet pallon sisälle. Sitten pallot vain ulos pakkaseen ja pakkasasteista riippuen päivän tai muutamien päivien jäädytys. Näin kukkaset saavat lisäaikaa ja tuovat ihanaa keväistä ilmettä pihalle!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Kukka-jääpallot ovat ihana piriste ulos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X