DIY Kuumailmapallo -yövalo lastenhuoneeseen!

Kuumailmapallo yövalo

Viime talvena joku ihminen jossain Facebookin askarteluryhmässä laittoi kuvan suloisesta kuumailmapallosta, joka oli tehty tällä idealla. Se jäi minun mieleeni, ja myöhemmin päätin sen toteuttaa. Hankin talvella suuren riisipaperisen lampunvarjostimen lastenhuoneeseen ja halusin siihen tämän idean käyttää. Sepä ei kuitenkaan onnistunut ihan niin helposti. Valtava paperipallo oli liian hauras kantamaan kevyintäkään koria, pehmonallesta puhumattakaan.

Mieheni oli jo repimässä ideani kanssa pelihousunsa moneen otteeseen. Siellä hän kiikkui tikkaiden varassa lähes 5 metrin korkeudessa, vanhan kotimme lastenhuoneessa, kun minä sanelin ohjeita ja koitin etsiä kiinnitysvälineitä. Milloin kiikutin nippusiteitä, milloin trikookudetta, mutta lopputulos oli se, että varjostin meinasi hajota, eikä sitä viritelmää saanut toimimaan. Pakko myöntää, että minä petyin. Minä päätin että tulen vielä tämän toteuttamaan, jotenkin.

Viime viikolla sitten kävin lasten kanssa Sinellissä ostoksilla, kun huomasin heidän hääosastollaan näitä riisipaperivarjostimia. Katselin monenlaisia, mutta päädyin tähän, missä on pieni led-valo sisällä. Innostuin! Saan viimeinkin toteutettua suunnitelmani, eikä siinä kaikki: Olen etsinyt lastenhuoneeseen jo pari kuukautta sopivaa yövaloa, sitä löytämättä ja nyt sain viimein tapettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Leikkasin DcFixistä, mitä minulle jäi edellisestä projektista, pilviä kuumailmapalloon. Fixi kiinnittyi yllättävän tiukasti, vaikka se ei ottanutkaan kiinni muuta kuin noiden tukien kohdalle. Silti nuo pilvet eivät tuosta mihinkään irronneet. Meinasin, että jos ne jossain vaiheessa meinaavat lähteä paikaltaan, että sitten liimaan ne jollain liimalla kiinni, vielä ei kuitenkaan sitä tarvinnut tehdä.

Kori, mitä käytin, on kynttilälyhty. Sen sisältä otin pois lasisen purkin ja irrotin myös sen rottinkisen riman siitä kokonaan. Käytin korin kiinnitykseen pakkausnaruksi tarkoitettua juuttinarua. Vedin virkkuukoukulla narut rottinkiosan läpi ja kiinnitin solmulla. Käytin palloon kiinnittämiseen myös apuna kuumaliimaa, millä sain narun kiinni palloon tukevasti. Pallon alaosassa on siis muovinen patterikotelo led-valolle. Sen ympärille rullasin muumatan kierroksen juuttinarua kuumaliimalla ja siten sain tuon korin kiinni palloon.

Solmukohdat ja muut mitkä eivät hivelleet silmää, minä peitin tarrapitsillä piiloon. Pallon taas kiinnitin seinään valurautaisella lyhtykoukulla. Pallo on suloinen ilmestys pienen pojan sängyn yllä! Alla projektista kuvia!

Kuumailmapallo yövalo

Kokonaisuus on suloinen!

Kuumailmapallo yövalo

Käytin projektiini kynttilälyhtyä, dcfixiä ja riisipaperilamppua. Lisäksi kuumaliimaa, paksua juuttinarua ja tarrapitsiä!

Kuumailmapallo yövalo

Pilvet leikkasin dcfixistä vapaalla kädellä.

Kuumailmapallo yövalo

Kuumailmapallo on seinässä kiinni valurautaisella lyhtykoukulla.

Kuumailmapallo yövalo

Päivänvalossa oli vaikea saada kuvaa, mutta led-valo on juuri sopivan kirkas ja samaan aikaan hämärä yövaloksi.

Kuumailmapallo yövalo

Nallen kaivoin poikani aarre-laatikosta!

Blogissani on meneillään arvonta, jossa on mahdollisuus voittaa Naturdietin tuotepaketti (arvo 80€). Voit osallistua arvontaan tästä linkistä!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Kuumailmapallo -yövalo lastenhuoneeseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X