DIY Kynttilänjalat betonista

Äitini täyttää pian vuosia, joten halusin antaa hänelle jotain itse tehtyä. Tänä päivänä lahjojen antaminen on hermoja raastavaa, kun kaikilla on jo kaikkea, mutta onneksi käsitöiden arvo on nousussa. Betoni on täysin uusi raaka-aine käsitöissä minulle ja siksikin oli ihana antaa äidille lahjaksi jotain täysin erilaista ja uniikkia. Paras päivä betoni-töiden tekoon on sadepäivä, kuivalla kelillä betoni-töitä nimittäin joutuu kastelemaan esimerkiksi suihkepullolla, ettei pinta halkea. Koska minulla ei ollut siis minkäänlaista kokemusta, ”mokasin” sementin ostovaiheessa ja ostin liian karkeaa sementtiä. Mitä hienompaa se on, sitä parempaa jälkeä saat pienissä valutöissä. Tilasin Ruotsista myös silikonimuotteja tätä hommaa varten, joten lisää ideoita betonitöihin on tulossa lähiaikoina!

Vinkkinä muuten, että joulukin lähestyy jo melkoista vauhtia. Oletko jo miettinyt joululahjoja? Nyt on parhaat kelit erilaisten betonitöiden tekoon ja näiden väkertäminen on helppoa ja hauskaa. Jopa niin yksinkertaista että näitä voi helposti tehdä lastenkin kanssa.

DSC_0077

 

DSC_0084

 

TARVITSET:
(esimerkiksi 5 eri kokoista tuikkukynttilän jalkaa)

5 kpl Tyhjiä, pestyjä maitotölkkejä
3 kg Sementtiä
n. 3,5 dl Vettä
Pilttipurkin
Ruokaöljyä

Viimeistelyyn:

Valkoista spraymaalia
Servettejä
Liimaa
Pensselin
Pitsiä
Juuttinarua
Nappeja

Sekoita sementtiin vesi ja anna tekeytyä 10min. Tarkista koostumus. Mitä enemmän vettä, sitä kauemmin kuivuu, mutta lopputulos on parempi. Sementti ei kuitenkaan saa olla ihan velliä. Voitele kuivat maitotölkit öljyllä ja laita sementtiä purkkeihin. Anna kuivua muutama tunti ja paina pilttipurkilla tuikulle kolo kynttilänjalan pintaan.

DSC_0051

Muotteina voit käyttä melkein mitä vaan: limsatölkkejä silikonimuotteja, mehutölkkejä, muovipusseja...

Muotteina voit käyttä melkein mitä vaan: limsatölkkejä, silikonimuotteja, mehutölkkejä, muovipusseja…

Anna kuivua väh. 48h, itse odotin 4 päivää. Kahden vuorokauden kohdalla revin purkit varovasti pois ja annoin kuivua ilman purkkeja sen toiset 2 päivää. Kuumina ja aurinkoisina päivinä kävin suihkuttamassa niitä muutaman kerran suihkepullolla kauttaaltaan. HUOM! Muista jättää ne kuivumaan mahdollisimman varjoisaan paikkaan, ei missään nimessä suoraan aurinkoon!

Kun neljä päivää oli mennyt, otin kynttilän jalat ja hioin niitä hellävaraisesti hiekkapaperilla, se ei kuitenkaan ole pakollista. Laitoin ne jätesäkin päälle ja maalasin spraymaalilla valkoiseksi. Annoin maalin kuivua muutaman tunnin.

Sitten leikkasin serveteistä ruusuja ja liimasin ne kynttilänjalkojen pintaan. Laitoin liimaa myös lakaksi päälle. Decoupage-lakka toimii myös ja voit myös ohentaa liimaa vedellä suhteessa 50:50.

Kun kuvat kuivui kunnolla, laitoin pitsiteipin ja juuttinarun koristeeksi ja liimasin koristeeksi vielä nappia.

DSC_0076

DSC_0075

DSC_0148

Tuikut valaisivat niin kauniisti pimeää syysiltaa..  Ne suorastaan huusivat seurakseen villasukkia, suklaata, hyvää kirjaa ja lasia punaviiniä!

 

Kommentit (2)

Hienoja tuikkupurkkeja! 🙂 Jos jatkat betonitöiden parissa, niin vinkkinä sen verran, et kunhan työ on kuivahtanut ja betoni on kunnolla jähmettynyt, niin sen voi upottaa vesisaaviin ja antaa olla siellä muutaman päivän ajan. Näin meille yliopistolla veistoskurssilla opetettiin. Eipähän tarvitse suihkutella ja murehtia pintojen halkeamisesta!

Valtavasti kiitoksia tästä vinkistä! Minulla onkin parhaillaan uudet projektit menossa, koetankin tätä tällä kertaa 🙂

Kommentoi juttua: DIY Kynttilänjalat betonista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X