DIY Lasten meikkipöytä!

Tämä tarina alkoi viime vuonna joulun alla. Lapset saivat miettiä mitä haluavat joululahjaksi ja tyttäreni toivoi kovasti Frozen -meikkipöytää ja mikrofonia – missä oli radio jonka mukana laulaa.

Päädyimme hankkimaan mikrofonin, sillä vierastan nykyisin aika paljon kaikkea muovista lastenroinaa, kuten juuri tuota meikkipöytää ja leikkikeittiöitä. Niissä ei muuten olisi mitään vikaa, mutta oma kokemus kertoo, että niiden käyttöikä on vilkkaiden lasten kanssa olematon, joten hinta ja laatu eivät totisesti kohtaa.

Lupasin tyttärelleni, että rakennamme jossain vaiheessa hänelle oman meikkipöydän – onhan äidilläkin sellainen. Sain viimein inspiraation lähteä toteuttamaan tätä projektia. Ja kuten lähes kaikessa muussakin rakenteluissani, myös tässä on kierrätetty niin paljon kuin suinkin pystyin.

Meikkipöydän runkona toimi meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiimme Ikeasta hankittu yöpöytä. Pöytä oli siis pelkkä puinen runko ja nuo kyseiset pöydät eivät ole olleet käytössämme moneen vuoteen. Lähinnä ne vain roikkuvat varastossa ilman mitään järkevää syytä. En ole saanut aikaiseksi pistää niitä myyntiinkään, vaikka on pitänyt.

Lisäksi puutavarana käytimme lastenhuoneesta puretuista jutuista jäänyttä liimalevyn palaa. Maalasin pöydän kalkkimaalilla jota minulla ei ollut ylimääräisenä. Sille maalille tuli hintaa se vajaa 10 € ja lisäksi peilin hinta oli 4,90€, mutta ne onkin ainoat asiat mitä tähän tarvitsi ostaa. Peilejä kannattaa etsiä myös kirppareilta. Itsekin etsin sopivaa peiliä pidemmän aikaa, mutta kirppistely ei omalla kohdallani tuottanut tulosta.

Koristelussa käytin vanhaa sabluunaa, sekä hopeisen spraymaalin jämiä. Tuoli on joku vanha kukkatuoli, minkä pelastin roskakatokselta reilu vuosi sitten.

Halusin pöytään myös valot ja koitinkin käyttää paristoilla toimivia jouluvaloja. Tyhmänä kuitenkin kiinnitin ne niittipyssyllä, joten piuha katkesi ja valot eivät toimi kuin osittain. Tästä syystä otimme kuvat valojen kanssa, että idea näkyy, mutta valot on nyt muuten poistettu käytöstä.

Odotan seuraavaa Ikean reissua, jolloin hankin tyttäreni pöytään samanlaiset led- valot, kuin omassa pöydässänikin on. Muistaakseni niiden hinta Ikeassa oli alle 20€.

Liimalevy ruuvattiin yöpöydän taakse kiinni niin että peilin taakse jääneen näkyvän palan mitoiksi tuli 40 x 40cm. Palan kokonaismitat ovat siis 75 x 40cm, että se pysyy tukevasti paikallaan ja riittää myös aivan alas asti. Pala ruuvattiin kiinni monesta kohdasta takaa.

Tämän jälkeen maalasin pöydän joka puolelta, osittain kahteen kertaan. Kun maali oli kuivunut, tein spraymaalilla ja sabluunalla kuvioita pintaan. Maalasin myös penkin samalla idealla.

Peili kiinnitettiin epoksilla, sillä sitä olisi ollut aivan mahdoton ruuvata paikalleen. Tämän jälkeen pöytä seisoi 24 h ulkona, että se maali ja liima oli varmasti kuiva ja pöytä tuuletettu, ennen kuin se tuotiin sisälle.

Hurjan helppo projekti ja se tyytyväisyys pienen tytön kasvoilla oli jotain niin ihanaa. Tyttö halaili meitä monta päivää ja kiitti kymmeniä kertoja uudesta meikkipöydästään!

Kommentit (2)

Hei mistä nuo meikkitavarat(hiustenkuivaaja jne) on hankittu? 🙂 ja aivan ihana pöytä!

Hei, tuo setti löytyi Kärkkäiseltä 🙂

Kommentoi juttua: DIY Lasten meikkipöytä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X