DIY Itse rakennettu Leikkikeittiö! -Kuvapostaus

Tätä projektia minä olen suunnitellut kauan. Pitkään ja hartaasti. Jo talvella koitin kaivaa lähialueen kirppiksiltä sopivaa kaappia tätä projektia varten, mutta huonolla menestyksellä. Mistään ei meinannut löytyä sopivaa, kunnes… Olin äidin luona käymässä ja päädyin vanhaan riiheen kaivelemaan romuja. Usein sinne on viety kaikkea turhaa mitä ”joskus ehkä vielä voisi käyttää johonkin”. Tämän saman periaatteen takia omatkin kaappini ovat täynnä turhaa roinaa. Tällä kertaa kuitenkin romusta tulikin aarre. Löysin riihen kätköistä vanhan tv-tason, ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kävin rautakaupasta ostamassa liimalevyä, dcfixiä ja muutaman muun tarvikkeen ja aloin hommiin. Jo alussa huomasin, että tarvitsen puolisoni apua. Jostain kummallisesta syystä minä vain en osaa sahata suoraan. Ruuvit ja naulat minä kyllä saan paikalleen, mutta se sahaaminen. Se vaan ei ole minun pala kakkua. Myös ukin asiantuntemusta, sekä välineistöä, kuten kuviosahaa ja porakonetta hyödynnettiin keittiön nikkaroimisessa.

Löysin Finnmarin myymälästä ihanan kattopellin värisen vadin, jonka tajusin heti sopivan tiskialtaaksi. Lasten muovisesta leikkikeittiöstä lainasin hanan, sillä oikeaa hanaa ei löytynyt romuista sen enempää kuin kirppiksiltäkään. Hana onkin ainoa muovinen osa, mutta se saatiin niin lujasti kiinni, etten usko sen tuottavan kestävyysongelmaa.

Moneen kertaan naureskelin, kun ajattelin mitä mahtavat ajatella yläasteen käsityöopettajani tästä hommasta. Näin heidän päänpyörittelynsä silmissäni, kun epätoivoisena nakuttelin nauloilla hommaa kasaan. Puhumattakaan kun yritin ommella, enkä todella ole pitkäpinnaisin ihminen siihenkään hommaan. Opettajani eivät varmaankaan koskaan olisi uskoneet minusta käsityöbloggaajaa, sillä olin aika toivoton tapaus yläasteella. Haha! Mutta tässä ollaan! Terkut Pentille ja Mirjalle!!

Tämä postaus on isomman luokan kuvapostaus. Pahoittelen kuvien määrää jo etukäteen. Karsin ison määrän vaihekuvista pois, jättäen vain pakolliset. En saisi sanallisesti kerrottua mitenkään mitä on tehty ja missä järjestyksessä, joten laitan tämän projektin kuvina ja koitan selittää kuvien alle jotakin…  Toivottavasti idea tulee hyvin esille!

Tee itse leikkikeittiö

Valmis keittiö.

Tee itse leikkikeittiö

… Ja onnellinen pikkukokkailija!

Tee itse leikkikeittiö

Peili dcfixillä hain ”aitoa” ilmettä…

Tee itse leikkikeittiö

Uuninluukku aukeaa näppärästi.. Tuota sisäosaa mietin, pitäisikö sinne maalata jotain kuviota. Nyt se kuitenkin vielä jäi valkoiseksi.

Tee itse leikkikeittiö

Ompelin keittiöpyyhkeen tiskipöydän päälle. Hyllyllä on pieniä pilttipurkkeja, jotka koristelin pitsillä. Niihin olisi tarkoitus laittaa lusikat, haarukat ja veitset.

Tee itse leikkikeittiö

Tiskikaappeihin halusin ehdottomasti verhot kaapinovien sijaan. Alempaa verhoa pitää vielä lyhentää.

Tee itse leikkikeittiö

Alakaappeihin aion myös hankkia sopivan kokoiset puulaatikot, joissa säilyttää leluruokia ja -kippoja.

Tee itse leikkikeittiö

Hyödynsin äidin luota löytämäni harmaantuneen laudanpalankin hyllyksi. Sopi tähän romanttiseen kokonaisuuten suloisesti.

Tee itse leikkikeittiö

Lieden nappeina on pilttipurkinkannet. Ne on maalattu hopealla spraymaalilla ja merkit tussilla. Löin ne isoilla nauloilla kiinni, joten niitä pystyy myös pyörittelemään. Liesinä on 3 rikkinäistä DVDtä. Maalasin ne ensin samalla hopea spraymaalilla, mutta päädyin kuitenkin vielä laittamaan päälle peilidcfixiä.

LEIKKIKEITTÖN RAKENTAMISVAIHE:

Tee itse leikkikeittiö

Tästä kaikki lähti. Piirsin ensin vihkoon kuvan mittoineen, millaisen leikkikeittiön haluan tehdä. En kuitenkaan löytänyt kaikkea tarvittavaa, joten jouduin hieman luovimaan. Mutta aluksi oli vain TV-taso ja idea paperilla.

Tee itse leikkikeittiö

Ostin kolmenkokoisia liimalevyjä. Yhdestä tuli kansi, toisesta takaseinä ja kolmannesta hyllyt ja tiskikaappi.

Tee itse leikkikeittiö

Ensimmäisenä kiinnitin kannen TV-tason päälle.

Tee itse leikkikeittiö

Sitten rakensin sivuseinän ja hyllyn allaskaapin alle. TV-tasossa oli valmiina hylly, se vaan on kuvassa tuon tason pohjalla.

Tee itse leikkikeittiö

Sitten fixasin dcfixillä takaseinän. Olin ajatellut tiilikuvioista fixiä, mutta sitä en löytänyt. Päädyin sitten tähän kuvioon, ja minusta se sopii keittiöön todella hyvin.

Tee itse leikkikeittiö

Kiinnitin takaseinän hyllyn taakse kiinni ja tuin sen laudalla, jonka yläosan päällystin myös fixillä. Lauta tukee rakennelmaa hyvin ja tekee siitä todella vahvan.

Tee itse leikkikeittiö

Hylly on kiinnitetty tavallisilla hyllynkiinnikkeillä, jotka maksoivat alle 50cnt Tokmannilla. En halunnut tehdä laudan pinnalle mitään, se kun oli niin kauniisti harmaantunut.

Tee itse leikkikeittiö

Uuninluukku on pala laminaattia, jonka löysin myös mummolan riihestä. Maalasin liedet, liedennapit ja uuninluukun muutamaan kertaan hopeisella spraymaalilla.

Tee itse leikkikeittiö

Uuninluukun keskelle laitoin peilidcfixiä ja valurautaisen ovenkahvan. Kahvan hinta oli alle 6€.

Tee itse leikkikeittiö

Puolisoni ruuvasi pienillä ruuveilla uuninluukun saranat kiinni. Uuninluukun kiinnitykseen tarvittin pari käsiparia.

Tee itse leikkikeittiö

Lieden pohja on maalattu merenvihreällä kalkkimaalilla. Yritin etsiä samaa sävyä, mitä takaseinän dcfixissä on.

Tee itse leikkikeittiö

Tämän kokoinen purkki maksoi alle 10€ ja tämä on todella riittoisaa tavaraa.

Tee itse leikkikeittiö

Tässä vielä takaetiketti.

Tee itse leikkikeittiö

Päädyin vielä fixaamaan dvdt peilidcfixillä, kun spraymaali lohkeili pinnasta jotenkin omituisesti kuivuttuaan.

Tee itse leikkikeittiö

Kun vatia upotettiin, otettiin ukin tietämys avuksi. Kanteen piirrettiin sopivankokoinen reikä ja vati liimattiin reunoistaan kiinni paikalleen. Käytin tavallista erikeperiä sekä kontaktiliimaa. Saa nähdä pysyykö vati paikallaan.

Tee itse leikkikeittiö

Olin ajatellut jättää pöydän puunväriseksi, mutta kynästä jäi rumat jäljet tiskiallasta laitettaessa, joten maalasin vielä kannenkin valkoiseksi.

Tee itse leikkikeittiö

Sahasin laudasta palan ja nakuttelin sen ruuvimeisselin ja vasaran avulla sopivankokoiseksi, että se mahtui muovisen hanan sisään. Sitten tuo puupalikka ruuvattiin pohjan läpi paikalleen ja hana liimattiin päälle. Hana olisi pysynyt ilman liimaakin, sillä tuo palikka oli koko sen hanan pohjareijän kokoinen. Liima kuitenkin on hyvä olla…

Tee itse leikkikeittiö

Tiskialtaasta kaikkineen tuli tosi soma.

Tee itse leikkikeittiö

Meinasin ensin kiinnittää Tokmannilta löytyneen taulun koukulla, mutta koska lapseni ovat vielä siinä iässä, ettei taulu takuulla pysyisi paikallaan, minä naulasin taulun takaseinään kiinni neljällä naulalla kulmista.

Tee itse leikkikeittiö

Minä olen älyttömän tyytyväinen lopputulokseen. Keittiöstä tuli parempi, kuin osasin odottaakaan.

Tee itse leikkikeittiö

Ompelin lopuksi parit pienet pannulaput, ettei pikkunäpit pala ruokaa laittaessa, sekä keittiöpyyhkeen, josta on kuvaa ylempänä.

Kommentit (8)

Siis vau miten hieno!! Oot kyllä jaksanut näpertää… 🙂

Kiitos <3

Voi kuinka soma. Niin tyttö kuin keittiökin 🙂 Taitavaa!
Itse olen miestä pyytänyt tekemään lapsille kioskin pihalle, joten saa nähdä kauanko tässä projektissa menee.
Näpertämistä siis tiedossa.

Oih! Mä oon ihaillut semmosia kioskeja pintrestissä! Olispa ihana sellainen! Toivottavasti pääsette pian näpertämään 🙂 paras keino meillä saada mies apuun on aloittaa itse joku projekti. Ei mene kauaa, kun mies on vieressä kertomassa miten homma pitää tehdä ja lopulta alkaa tekemään sitä itse 😀 tähän keittiöön en kyllä antanut koskea, kuin pyydettäessä 😀

Aivan upea kokonaisuus! Oli tosi mukava nähdä myös vaihekuvia 🙂

Kiva kuulla <3 Kiitos!

Kommentoi juttua: DIY Itse rakennettu Leikkikeittiö! -Kuvapostaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X