DIY LISÄÄ TUIKKULYHTYJÄ

Olipas härdelli loppuviikko. Oli niin kiirettä että kaikki jäi tekemättä. No ehdin sentään hieman kuvaamaan pari aiemmin tehtyä lastenruokapurkki-lyhtyä. Nyt alkaa olla valinnan vaikeutta, että mikä tyyli miellyttää eniten omaa silmää ja mistä ne joululahjat tulee. Minulla on ollut suolan kasvatusprojekti jo useamman viikon päällä. Suolan kasvatus siis on tämä some-hitti, mikä leviää kulovalkean tavoin FB:ssä ja Pinterestissä ja muissa vastaavissa. Ja en ole onnistunut siinä aivan niin hyvin kuin luulin. Se ei ollutkaan niin helppoa. Mutta nyt alan olla sen projektin kanssa loppusuoralla ja saan siitä varmaankin kuvaa ja ohjetta parin päivän sisällä tänne. Mutta tässä tosiaan pari vaihtoehtoista ja huomattavasti nopeampaa tapaa koristella tuikkulyhty.

TUIKKULYHDYT MERISUOLALLA KORISTELTUNA

TARVITSET;
Lasipurkkeja (esim lastenruokapurkkeja)
Merisuolaa (karkeaa)
Juoksevaa liimaa
Juuttinarua
Koristeita (Itse käytin vanhasta kynttilämansetista
leikattuja koristeita, mutta vastaavaa puolukka-aiheista
koristenauhaa saa esim. Tigeristä ostettua metritavarana)

Tämä tuikkulyhty on nopea ja helppo. Eli sivelin siveltimellä purkin sivut liimalla ja pyörittelin karkeassa merisuolassa. Suola kannattaa pyörittelyn jälkeen vielä ripotella pintaan uudelleen, huolehtien että sitä on kaikkialla. Sitten laitoin liimaa purkin suulle ja kieritin juuttinarun kiinni. Lopuksi liimasin vielä koristeet, tosin liimasin ne koristeet kuumaliimalla.
Annoin kuivua yön yli ja sitten on valmis! Helppoa kuin mikä! 🙂

TUIKKULYHDYT JA SERVETTIKUVAT

Aiemmasta postauksestani liittyen Miikkari-serveteillä päällystettyihin lasipurkkeihin, löytyy ohje siis miten tämä toimii. Tiivistän ohjeen vielä tähänkin. Eli 2rkl juoksevaa liimaa ja 1tl vettä sekoitetaan. Ensin laitetaan siveltimellä liimaa lasipurkkiin alueelle mihin servettikuva tulee. Sitten vielä siveltimellä liimaa siihen kuvan päälle ja annetaan kuivua. Liimata voi vielä pitsiä tai muuta koristetta. Itse laitan näihin purkkeihin itsetehtyjä joulukarkkeja, joten kuvan ja koristusten ei tarvitse olla niin isoja.

!!!! Suosittelen ostamaan led-tuikkuja jokaiseen antamaasi tuikkupurkkiin. Oikeita tuikkuja ei saa piltti-purkeissa käyttää koska yläosa on kapeampi, niin lämpö voi pahimmassa tapauksessa räjäyttää purkin ja aiheuttaa tulipalovaaran!!!!

Kommentit (2)

Muiks!
Ihan turvallisuussyistä tarkistan, että ethän polta elävää tulta piltti-purkeissa? Minkäänlaista?
Ja laitathan lahjoihinkin mukaan opadtuslapun, ettei purkit elävän tulen lämpöä kestä. Kiitos!

Ei tietenkään! Niin kuin ei missään missä on kapeneva suuaukko! Tossa aiemmassa postauksessa, minkä jatko-osa tämä on, on asiasta huomautettu! Minulla on tullut ajatuskatko ja tästä se on sitten jäänyt uupumaan. Kiitos kun huomasit asian! 🙂

Kommentoi juttua: DIY LISÄÄ TUIKKULYHTYJÄ

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X