DIY Löylytuoksut – Luonnosta!

Tämä ajatus lähti eräästä käsityöryhmästä, missä eräs nainen jakoi tämän mahtavan idean meille muille. Hän antoi myös kaikille luvan käyttää ja jalostaa ideaa. Keräsinkin siis lapsuudenkotini pihapiiristä kaikki tarpeet ja kuljetin ne kotiin. Muistathan, että mistä tahansa ei saa esimerkiksi kuusenkerkkiä kerätä, jokamiehen oikeus ei siihen anna lupaa.

Näiden valmistaminen onnistuu lasten kanssa ja tämäkin on nerokas idea mitä viedä esimerkiksi mökki-tuliaisiksi. Itse en ole vielä ehtinyt kokeilla miten voimakkaan tuoksun nämä antaa, mutta muut ovat sitä kehuneet, että tuoksua tulee sopivasti. Idea toimii niin, että haudutuspussi laitetaan löylysangon pohjalle ja päälle lasketaan kuumaa vettä (Niin kuumaa kuin hanasta tulee). Pussin annetaan vaikuttaa sen aikaa että sauna lämpiää. 

Itse tein pusseille vielä paketin kartongista ja liimasin päälle kuvat mitä tuoksua pussi sisältää sekä ohjeen miten tuoksua käytetään. Laitoin pussit koriin ja mukaan aiemmin tyttäreni kanssa askartelemat kukat ja lehdet (Niistä lisää TÄSTÄ)

TARVITSET:

Kuusenkerkkiä/ Koivun lehtiä/ Syreenin kukkia/ Ruusun kukkia/ Viinimarjapensaan lehtiä

Suodatin pusseja

Nitojan

(Kartonkia + tekstit)

Kuivata kaikkia kukkia ja lehtiä muutama päivä lautasella, niin että ne ovat kokonaan kuivuneet. Laita lehdet ja kukat varovasti jokainen omaan suodatinpussiinsa ja sulje ne nitojalla (tai narulla) kiinni. Kun olet sulkenut suodatinpussin, kannattaa kirjottaa siinä vaiheessa mitä missäkin pussissa on, etteivät ne mene sekaisin. Halutessasi voit tehdä kartongista jokaiselle oman kääreen ja kirjoittaa siihen löylypussin ohjeen. Oma ohjeeni löytyy alempaa kuvista. 

Kuivatin kaikki samalla lautasella.

Suodatinpussin voi sulkea nitojalla tai narulla pieneksi nyytiksi.

Ruusu

Syreeni

Kuusi

Koivu

Valmiita paketteja matkalla mökille.

Haudutuspussin ohjeet.

Avainsanat

Kommentit (7)

Siis laitetaaks noi suodatuspss sisälle ja nidotaan kiinni ja laitetaan kuumaan veteen?

Joo. Kun ne on kuivattu, ne laitetaan suodatinpussin sisään ja pussi nidotaan kiinni. Sit kuumaan löylyveteen tuomaan tuoksua saunaan.

Käytön jälkeen pussin voi sitten laittaa biojätteisiin, joita se vielä ”tuoksuttaa”. Joskus minulle on käynyt, että laitoin liikaa koivunlehtiä ja löylyt eivät olleetkaan sitten nautinnolliset. Kokeilemalla löytyy kultainen keskituoksu.

Pitääks sitä vettä lisää siin välis vai saaks se jäähtyy pitääks sitä pitää ku saunoo

Onks se sillonki ku saunoo

Ihana idea ? Kauanko tommonen tehty pussukka säilyy? Ja onko kertakäyttökamaa? Joulupakettiin ois menossa… Ohjeistanko ottamaan pussukan pois ja vaihtamaan veden vai voiko tuommosella tuoksuvedellä heitellä ne löylyt sit myös?

Uskoisin sen säilyvän kuivassa paikassa hyvinkin kauan, mutta kertakäyttökamaa se kyllä on. Eli suodatinpussi tuoksuvineen sinne löylykippoon, mahdollisimman kuumaa vettä päälle ja sitten kohti kiuasta 🙂 Nimenomaan tällä tuoksuvedellä heitetään sitten ne löylytkin että tuoksusta saa mahdollisimman paljon irti 🙂

Kommentoi juttua: DIY Löylytuoksut – Luonnosta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X