DIY MUISTIPELI

Minulta on karannut tämä joululahjojen väsääminen omin avuin hieman käsistä. Syytän Pinterestiä. Liikaa hyviä ideoita, liian vähän aikaa. Jokin aika sitten näin jossain muistipelin, mikä oli tehty lastenruokapurkkien kansiin. Minusta tuo idea oli aivan loistava. Siinä pelissä oli liimattu erilaisia tarra-pareja kansien pohjaan. Näin se peli kasvaa lapsen myötä, kun aina voi tehdä lisää pareja, eikä näiden katoaminenkaan harmita niin paljoa. Aina voi tulostaa lisää. Suurin syy tämän pelin totetukseen lähti siitä, kun lasteni serkut asuvat kaukana ulkomailla, niin päätin väsätä heille sinne kauas muistipelin, missä kuvina seikkailee tutut sukulaiset; serkut, tädit, sedät, isovanhemmat jne. Näin ollen lapset voivat ikävän iskiessä kaivaa pelin kätköistä ja muistaa meitä sukulaisia täällä kaukana.

 

 

TARVITSET:

 

Canvas-paperia (Kuvien tulostukseen)

Kuvien mukainen määrä lastenruokapurkkien kansia

Sakset

Kuumaliimapyssy
Rasia/pussi valmiille pelille

Kannet olivat jo etukäteen pesty ja kuivatettu hyvin. Valitsin kuvista ihanimmat ja tulostin kaksi kappaletta jokaista kuvaa.
Kuvat leikkasin irti ja liimasin kuumaliimalla kansien pohjaan kiinni. Jossain vaiheessa tulostusta meidän tulostin ilmoitti ettei halua enää tulostaa canvas-paperille. Eihän siinä sitten auttanut kuin tulostaa loput kuvat normaalille paperille. Päällystin normaalille paperille tulostetut kuvat kontaktimuovilla vielä varmuuden vuoksi, että kestävät pidempään. Tavallisen liiman sijaan valitsin kuumaliiman, koska se ei ”kostuta” paperia, jolloin paperi pysyy sileänä ja kuvat suorina eikä väritkään sottaannu. Lisäksi luotan siihen että kuumaliima pidentää muistipelin ikää.

Tein vielä erikseen canvas-paperille pelin ohjeet ja listan kenen kaikkien kuva pelissä on, niin on sit helpompi pysyä kärryillä, jos joku uupuu. Tämmöinen teksti tuli ohjeeseen, jonka rullasin kääröksi ja laitoin silkkinauhaa ympärille:
IKÄVÄN KARKOITUS MUISTIPELI
SISÄLTÄÄ 44 OSAA:
– Kankainen säilytyspussi, ohjeet ja 42 pelimerkkiä.

Ohjeet:
Tätä peliä pelataan, kuten muitakin muistipelejä. Pelimerkit asetetaan
kuvapuoli alaspäin pöydälle. Jokainen kääntää vuorollaan kaksi merkkiä. Jos
merkeistä tulee pari, saa parin saanut pelaaja kääntää uudet kaksi merkkiä.
Nuorin pelaaja aloittaa. Voittaja on se jolla on lopuksi eniten pareja.

Osien katoamisen varalle lista pelissä esiintyvistä
pareista: (En julkaise pelissä olevien henkilöiden nimiä) ”

Kun kaikki kolme muistipeliä sain viimein valmiiksi, mietin minkälaisen säilytyssysteemin keksisin. Ensin pohdin muumi-rasioita, muttä tulin kuitenkin tulokseen, että ompelen itse jokaiseen muistipeliin sopivan pussukan, Pakko sanoa että olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti lahjojen saajatkin ovat!

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY MUISTIPELI

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X