DIY Nopea vessaremppa muutamalla kympillä?

001

Kaikkihan lähti siitä, kun muutimme. En pitänyt vessastamme yhtään alun alkaenkaan. Kun muut huoneet saatiin yksi toisensa jälkeen valmiiksi, jäi vessa jotenkin unholaan.

Meillä ei myöskään tässä kohtaa ollut varaa budjetoida useampaa satasta, saati tuhatta vessaremonttiin, joten päätin pienillä muutoksilla tehdä vessasta kivemmannäköisen. Rahaa ei palanut kuin se, mitä noihin dcfixeihin meni, eli vajaa 40€. Nyt vessa miellyttää silmää enemmän ja voimme keskittyä säästämään rahaa siihen oikeaan remonttiin, joka on jossain vaiheessa edessä.

Olen tuunannut dcfixillä paljon, joten se oli minulle luonteva valinta nytkin. Vessassa on pienellä alueella kaakelia ja niihin en siis koskenut lainkaan. Aion kuitenkin kaakeleiden saumat värjätä vielä jossain vaiheessa valkoiseksi, koska tuo nykyinen väri on mielestäni jotenkin likaisen oloinen. Vessan seinät on muuten jonkinlaista puupintaista levyä, joten dcfix tarttui todella hyvin kiinni, ja ilmakuplia ei syntynyt lainkaan. Myös asettelu oli helppoa, kun valitsin leveämpää fixiä. Jokainen pala tuli seinän kulmiin, joten suoraan saaminen oli todella helppoa.

Edellisessä kodissamme minulla oli työhuoneessa nuo puiset laatikot hyllyinä. Nyt ne ovat olleet tyhjän panttina, joten laitoin ne vessaan hyllyiksi. Niihin mahtuu kivasti kaikki mitä vessassa tarvitaan. Näin ollen sotkuisuuskin näyttää vähenneen, kun tavarat on piilossa.

Seinille tulleet koukut olin hankkinut jossain vaiheessa lastenhuoneeseen. Ajattelin kiinnittää ne sinne, että tyttäreni saa prinsessamekkonsa naulakoihin, mutta nuo koukut olivat aivan liian suuret siihen hommaan. Ne päätyivätkin vain laatikon pohjalle odottamaan seuraavaa kohdetta, ja nyt ne viimein löysivät paikkansa.

Seinälle tein jämälaudasta ja muutamasta pienestä hillopurkista telineen. Purkit on kiinnitetty juuttinarulla, että se saa tarvittaessa irti ja pesuun. Meillä ainakin vessassa on paljon pölyä, joten irroitettuna ne voi heittää tiskikoneeseen ja palauttaa sitten takaisin paikalleen.

Vessan ilme muuttui paljon. Minä pidän nykyisestä paljon verrattuna aiempaan. Mutta silti alamme nyt laittamaan euroja säästöpossuun, että kunnollinen remontti saadaan vielä joskus toteutettua.

Postauksen lopussa vielä erikseen kuvaohjeet seinäpurkiston tekoon.

PS. Muistathan osallistua Philips Airfryerin arvontaan tästä linkistä! Vielä ehtii mukaan!

ENNEN:

002-vessaremontti-diy 003-2-vessaremontti-diy 003-vessaremontti-diy

JÄLKEEN:

005-vessaremontti-diy 006-vessaremontti-diy 007-vessaremontti-diy

DIY HELPPO SEINÄHYLLYKKÖ:

008-vessaremontti-diy

Mittaa laudan pituus ja sahaa oikean mittaiseksi. Merkkaa käytettävän purkin kaulaa apuna käyttäen kohdat rei’ille.

009-vessaremontti-diy

Poraa reiät.

010-vessaremontti-diy

Työnnä rei’istä juuttinaru läpi. Grillitikku oli oiva apuri. Narunpäiden tulisi jäädä ulkopuolelle. Sido naru moneen kertaan kaulan ympärille, että purkki pysyy hyvin paikallaan. Tee rusetti. Halutessaan lautaa voi koristella vaikka pitsillä.

dsc_1089

Kiinnitä lauta seinään ruuveilla. Purkit on helppo irroittaa pesua varten, kun ne kiinnittää narulla.

Kommentit (10)

Hyviä ideoita! Kylläpä on iso ero kylppärin aiempaan ilmeeseen 🙂

Kyy’yl.. taitaa dcfix päästä meidänkin toiseen vessaan seinälle.. 😉

Oih, muuttuipa ilme 🙂 Millaisella kiinnityssysteemillä nuo puulaatikot on seinässä? Alkoi idea poikimaan täälläkin 😉

Laatikot on kiinnitetty ihan ruuveilla seinään poraten 🙂

Järkyttävää..pikkusen kontaktimuovia seinään ei ole remontti;(

No sanotaan sitten vaikka muodonmuutos siihen asti, että on resursseja tehdä täydellinen lattiasta -kattoon -remontti. Tämä oli oikein hyvä väliaikaisratkaisu.

Hyvännäköisiä kuvia!

Ihana!
Tästä innostuneena taitaaki meidän pikkuvessa saada ilmeen kohennuksen 🙂

kivaa kevättekemistä 🙂

Toi pilttipurkkihylly on aivan ihana ?

Kommentoi juttua: DIY Nopea vessaremppa muutamalla kympillä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X