DIY Nukkekodin uusi elämä!

001-nukkekodin-entisointi

Olen pienesti katkera siitä, ettei minulla omassa lapsuudessani ollut lainkaan nukkekotia. Minä olin tyttö joka rakasti leikkiä nukeilla. Barbiet ja vauva-nuket olivat kaikissa leikeissäni mukana. Olin prinsessa ja äiti. Jokaisessa leikissä. Jossain vaiheessa rakensin kirjahyllyyn kodin barbeille ja ihan hyvä systeemi oli sekin, mutta nukkekodin kokoinen aukko minun sydämeeni jäi.

Kun Wilma täytti vuoden, hän sai serkultani aivan ihanan ensinukkekodin. Nimenomaan pienen tytön ensimmäiseksi nukkekodiksi tarkoitetun vankan ja kauniin talon. Serkkuni äiti muistaa minua muutenkin usein hauskoilla DIY-ideoilla ja niihin tarkoitetuilla materiaaleilla ja tämän nukkekodin entisöinti on yksi niistä ihanista projekteista.

Juhlapäivänä Wilma istui nukkekodin päällä ja koitti repiä kattoja irti, joten ajattelin antaa tämän projektin hautua ja odottaa sopivaa hetkeä. Odottaa sitä, että hän oppii leikkimään tällaisella aarteella nätisti. Ja nyt se päivä on valjennut.

Viime joulun alla saimme ystäväni kanssa idean entisöidä yhdessä nukkekodit, heillä kun oli aivan samanlainen nukkekoti tuunattavana saman ikäiselle tytölle. Aloitimme homman, mutta joulutouhut ja yhteisen ajan puute jätti homman puolitiehen. Taas tuli pitkä tauko projektiin.

Toissailtana Wilma näki nukkekodin työhuoneeni hyllyllä ja hän sanoi että haluaa katsoa sitä. Otimme sen alas ja katselimme. Hän ymmärsi nukkekodin funktion ja alkoi heti leikkiä Elsa-nukellaan nukkekodissa. Tajusin, että nyt on SE aika. Tartuin tuumasta toimeen ja tein nukkekodin valmiiksi. Nukkekotiin muutti viime jouluksi Wilmalle ostettu Sylvanian Familiesin vuohipukkiperhe ja talon nimeksi tuli Ruusula. Villa Ruusula.

Kalusteet ovat vielä kesken, mutta en malttanut odottaa maalikerroksen kuivumista ja uuden lisäämistä, halusin julkaista tämän ihanan ja pitkäkantoisen tuunauksen teille heti. Tätä valmistumishetkeä kun on odotettu jo yli kaksi vuotta. Alla projekti kuvina. Osa kuvista on otettu huonommalla kameralla, sillä en löydä alkuperäisiä ennen -kuvia mistään, mutta lähtötilanne on kyllä tunnistettavissa niistä silti.

LÄHTÖTILANNE:

002-nukkekodin-entisointi 003-nukkekodin-entisointi 004-nukkekodin-entisointi

LOPPUTULOS:

Nukkekodin tuunauksessa on käytetty monenlaisia tekniikoita. Aluksi poistin kaikki edelliset tapetit ja maalasin talon kaikki puiset osat kauttaaltaan valkoiseksi. Katto ja alakerran seinät, sekä molempien kerroksien lattiat olen päällystänyt muista projekteista jääneillä DC-Fixin paloilla. Alakerran lattia on vaaleaa tammikuviota, joka jäi työpöydän päällystämisestä ja yläkerran seinät ja katto on samaa fixiä mikä näkyy alla olevan kuvan taustalla.

Yläkerran katot on päällystetty vanhan hirsiseinännäköisellä askartelukartongilla. Talon etupuolelle oleviin valkoisiin kohtiin lakkasin decoupage -tekniikalla ruusuja serveteistä ja parvekkeeseen tein talon nimen Dymolla. Tein pahvista ja pienistä kuvista ylä- ja alakertaan pari taulua. Työn alla on vielä huonekalujen maalaus uudelleen. Kuvasta puuttuu keittiön huonekalut vielä kokonaan. Kun tyttö kasvaa, aiomme alkaa keräilemään ja laajentamaan kokoelmaa Sylvanian Familiesin eläinperheillä sekä oheissälällä.

007-nukkekodin-entisointi 008-nukkekodin-entisointi 009-nukkekodin-entisointi 010-nukkekodin-entisointi 011-nukkekodin-entisointi 012-nukkekodin-entisointi 013-nukkekodin-entisointi 014-nukkekodin-entisointi 001-nukkekodin-entisointi

Kommentit (6)

Ihana nukkekoti! Mulla vaan särähtää toi dymo,se on niin rumaa…tulee mieleen duunin laatikonpäädyt…kirjoita …jollain vanhanaikaisella fontilla…musteella/maalaten tms…pliiiiiissss 😀

Haha 😀 Tarkoitus oli tehdä puulastusta kyltti, mut oon hukannut mun puutavaralaatikon 😀 Tää oli vähän hätäratkaisu, vaikka kyllä itse pidän dymon tekstistä käsitöissä 😀 Pitää katsoa kun laatikko löytyy saisiko uuden kyltin tuohon vielä jossain vaiheessa…

Meillä on töissä lähes samanlainen nukkekoti. Ai, että olen himoinnut saada tuunata sitä leikkiin houkuttelevammaksi. Valitettavasti työajasta ei sellaiseen aikaa repeä (palaverejä, tietokonehommia, lappulippusten täyttämistä..) ja olen yrittänyt olla tuomatta töitä kotiin. 🙂 Pitäisi lukea lastentarhanopettajaksi, niin olisi kotisuunnitteluaikaa. ;D Aloitin eilen omaan nukkekotiini tehdä sohvaa. Tämän innoittamana taidankin tästä siirtyä sen tekoa jatkamaan. 😛 Mukavaa torstaita!

Oi että mäkin odotan, et pääsen lasten kanssa tekemään itse huonekalut niin, että ne myös säilyisi leikkeihin asti ehjänä 😀 Nukkekodit on kyllä ihana harrastus! Mukavaa torstaita sinnekin 🙂

Onko nuo kalusteet sylvanian-sarjaa myös? Upea Ruusula!

Ei ole. Kalusteet ovat tulleet meille tuon nukkekodin mukana 🙂 Sylvanian -sarjan kalusteet ovat muovia ja siksi en ihan vielä aio niitä alkaa hankkimaan. Ne kun vaikuttavat kovin huterilta noin pienen käyttöön. 🙂

Kommentoi juttua: DIY Nukkekodin uusi elämä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X