DIY: Posliinitusseilla uutta ilmettä! – Ovatko tussit turvallisia?

Tuijottaessa valkoisia lautasiamme mietin ostaako uusi asitiasto vai tuunata jotenkin noita vanhoja. Turvauduin jälleen Pinterestiin ja löysin hauskoja mustavalkoisia kuvia millä lautasille saisi uutta ilmetta.

Alla olevassa kuvasarjassa näkyy nuo muutamat mallit mitä kokeilin ja pyyhin. Tämä kokeilu oli vain hauskanpitoa ja testausta mihin tussi taipuu. Haaveeni lopullisesta tuunauksesta tosin on mustaa ja valkoista, mutta kuvioksi tulisi varmasti yksinkertainen, simppeli ja kaikkiin lautasiin samankaltainen. Ongelmaksi kuitenkin muodostui se, että tussissa itsessään ei ollut mainintaa siitä ovatko lautaset kelvollisia elintarvikekäyttöön sen jälkeen kun niihin on laitettu väriä.

Suoritin kyselyä Facebookissa siitä irtoaako noista paiston jälkeen kemikaaleja. Eli toisin sanoen väri paistetaan 160 C uunissa puolentoistatunnin ajan. Tämän jälkeen väri jää kiinni lautasiin eikä pitäisi irrota enää pesussakaan, mutta voiko kemikaaleja irrota paiston jälkeen, kun kuitenkin lautaset ovat jatkuvassa käytössä?

Vaikka lautasiin piirtely olikin mukavaa ja Facebookin vastaukset olivat 50/50 puolesta ja vastaan, päädyin kuitenkin pyyhkimään maalaukset pois ja pesemään lautaset ilman kiinnittelyä. Posliinimaalaus oli itsessään hauskaa mutta nämä kuviot eivät alunperinkään olleet jäämässä. Toivoisin saavani aikaan jotain symmetristä kuviota joka toistuu lautasesta toiseen.

Nyt käännynkin teidän lukijoideni puoleen. Osaako kukaan kertoa mistä voisi saada mustan posliinitussin jonka käyttö on varmasti turvallista? Vinkatkaa merkki tai vaikka verkkokauppaan linkki mistä voisin sellaisen löytää. Tai voisi se kyllä olla posliinimaalikin. Posliiniuunia minulla ei ole, enkä usko että lasitetta pintaan saisi kiinni ilman sitä, mutta jos joku tietää tavan tuunata ilman pelkoa myrkkyjen irtoamisesta, otan kaiken ilolla vastaan!

Haluan tuunata astiastomme kunnolla ja näin välttyä uuden hankkimiselta! Kierrätys kunniaan!

Kuvasarja posliinitussin kokeilusta!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: Posliinitusseilla uutta ilmettä! – Ovatko tussit turvallisia?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Mini Maatuska 😍 niin söpö 😍
.
.
.
#maatuska #matruska #woodendoll #russiantoy #russia #toyfromrussia #socute #handpainted #socute
  • Kirsikka, omena ja angervo kukkii täysillä ❤️
.
.
.
#kirsikka #omenapuu #omena #kirsikkapuu #angervo #cherryblossomtree #cherrytree #appletree #apple #cherry #spring #summer #blossom
  • Vanha tunturi tuli tiensä päähän, mutta päätin antaa sille vielä muutamat eläkevuodet ennen pyörien hautausmaalle siirtymistä 😊 Blogissa lisää projektista 😊 linkki @fruttidimutsi .
.
.
#diy #recycle #bike #garden #gardendecor #yellowbike #oldbike #summer #flowers #doityourself #ideoitapihaan #piha #puutarha #kierrätys #kesä #kesäontäällä #kotiliesiblogit #kotiliesi #maallalehti #dekolehti
  • Sekä #kirsikka että #omena kukkii 😍
.
.
#kirsikkapuu #omenapuu #kukkiminen #kukkia #kesä  #kesäontäällä #kukkaloistoa #mitenihanaa
  • Arvontaa pukkaa!
Instagram tai muut tahot eivät ole mukana arvonnassa, vaan se on minun omani. Tuotteet olen ostanut itse.
Paketti sisältää Nanson kaitaliinan ja servettipaketin sekä Vallilan pannulapun.
.
Arvonta päättyy 31.5.2019 klo 00:00. Arvonnan voittaja tägätään ketjuun.
.
Voit osallistua arvontaan seuraamalla minua täällä instassa ja tägäämällä kaverin mukaan. Kavereita kannattaa tägätä, sillä jokainen tägäys on uusi arpa. Palkinnon voittajan tulee olla seuraajissani kun arvonta suoritetaan. Palkinto toimitetaan postitse Suomen sisällä. .
Kannattaa pysyä kuulolla, arvon joka kuukausi jotain 😊
.
Tsemppiä arvontaan!
.
#arvotaan #arvonta #giveaway #nanso #vallila #keittiönsisustus #sisustus #kotiliesiblogit #fruttidimutsi 
@vallilainterior @nanso1921
  • Blogissa Resepti todella herkulliseen raparperipiirakkaan, jonka maustoin kanelilla ja kookoksella 😋 Namii 😍
Linkki profiilissa 😊👌
.
.
.
#raparperi #raparperipiirakka #rhubarb #rhubarbpie #coconut #kookos #cinnamon #kaneli #leivonta #leivontavinkit #leivontapäivä #baking #bakestagram #bakingday #kotiliesiruoka #kotiliesi #fruttidimutsi
  • Hyvää äitienpäivää ❤️
Happy mothersday ❤️
.
.
#äitienpäivä #äitielämää #mothersday #äiti #mother #kotiliesiblogit #fruttidimutsi .
Kuva: Pixabay

fruttidimutsi

X