DIY Puutarhapenkit pinnasängynpäädyistä!

Pari kuukautta taaksepäin meidän lapsemme muuttivat pinnasängyistään isojen sänkyyn. Toisen pinnasängyn saimme myytyä eteenpäin, mutta toisesta oli poistettu sahaamalla pinnoja, että poikamme pääsi kulkemaan sänkyyn ja sieltä pois esteettömästi. Pinnasänkyä ei kehdannut siinä kunnossa edes lahjoittaa eteenpäin ja niinpä se jäi varastoon odottamaan mitä sille tulisi tapahtumaan.

Olisin halunnut tehdä sisälle siitä pienen sohvan, mutta meillä ei yksinkertaisesti ole kodissamme yhtään ylimääräistä tilaa. Ajatus sen jatkojalostamisesta johonkin käyttöön jäi hautumaan. Kerroin aiemmin, kun rakensin pihaamme itse suihkulähteen. Se onkin pihamme kruunu, mutta ns. tyhjää ja vähän tylsännäköistä tilaa pihassa oli enemmänkin ja niin syntyi idea pienestä levähdyspaikasta puutarhassa.

Pihassamme on tehty muutenkin pientä remppaa kun kasvimaa lähti pois. Tilalla siis on nyt tuo edellä mainittu suihkulähde, yrttimaa (josta tulee myöhemmin postaus) sekä nyt nämä penkit. Kuten kuvista näkyy, osa pihasta on mulloksella. Minä heittelin siihen keväällä nurmikonsiemeniä ja ajattelin vielä hankkia jostain valkoapilan siemeniäkin. Ajattelin että saisin nätimmän pihasta näiden kahden yhdistelmällä.

Pinnasängyn uusi elämä

Pinnasängyn päädyt kierrätettiin puutarhatuolien selkänojiksi ja terassista puretun kaiteen lankusta saatiin jalat. Meillä oli liian vähän puutavaraa tällä hetkellä istuinosiin, joten jouduin ostamaan muutaman laudan, mistä ne teimme. Niille jäi hintaa alle kymmenen euroa. Jos varastosta löytyy mitä tahansa lautaa, niitä kannattaa hyödyntää.

Pinnat on maalattu valkoisiksi nyt, mutta ne tullaan käsittelemään piakoin uudelleen kunnollisella säänkestävällä maalilla. Ajattelin kuitenkin pitää niiden värin valkoisena.

Puun juurelle kaadoin myös pari keskikokoista saviruukkua, joihin on tulossa jotain kukkia. Jos jollain on antaa amatööripuutarhurille vinkkiä kauniista valkoisista ja/tai punaisista kukista, jotka viihtyvät puolivarjoisassa paikassa, otan vinkit ilolla vastaan.

Penkkien alle tulee laatikot ja laatikoihin olisi tarkoitus istuttaa jotain maltillisesti kasvavaa köynnöstä joka kasvaisi pinnoja pitkin. Myös sellaiseen otan suurella ilolla ideoita. Pihaan tulee näiden lisäksi murattia sekä valkoista että punaista ruusua. Haluan tänä vuonna pitää kukkien värimaailman puna-valkoisena, joten helposti hoidettavia ja koko kesän kukkivia kukkaideoita otetaan vastaan myöskin.

Laudat siis sahattiin ja ruuvattiin toisiinsa. Selkänojat, eli pinnasängyn päädyt ruuvattiin taakse kiinni ja eteen sahattiin ja ruuvattiin palat lankkua etujaloiksi. Nämä oli hurjan helpot toteuttaa.

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Puutarhapenkit pinnasängynpäädyistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X