Alkukesästä sain kunnian toimia yhden rakkaan ystävän kaasona hänen tärkeimpänä päivänään. Hääpäivä kesäkuussa oli aurinkoinen ja kaunis. Aurinko loisti kilpaa morsiammen kanssa.

Tuonnempana on tulossa kaason hommista enemmänkin, mutta nyt julkaisen ohjeen hauskaan lahjaideaan, minkä annoimme häälahjaksi yhdessä bestmanin, sekä toisen kaason kanssa.

Kyseinen pari oli ehtinyt elämään jo yhteistä elämää pidemmän aikaa. Koti oli laitettu valmiiksi, joten häälahjatoiveena oli raha.

En halunnut tyrkätä seteliä kortin väliin, enkä siirtää rahaa tilille, halusin ehdottomasti viedä hääjuhlaan jotain konkreettista. Niinpä päädyin ideoimaan rahapuuta.

Kysyin toiselta kaasolta, sekä bestmanilta, haluavatko he lähteä mukaan. Näin oksille saataisiin enemmän seteleitä. Mietin jo sitäkin, että vastaavan idean olisi voinut toteuttaa myös kolikoilla. Vaihtaa X määrän rahaa esimerkiksi kahden euron kolikoiksi ja kiinnittää ne joko liimalla tai teipillä siimaan ja oksille.

Tätä vaihtoehtoa ei tarvinnut kuitenkaan lähteä kokeilemaan, sillä kaikki innostuivat yhteisestä, konkreettisesta lahjasta, joka sitten annettiin hääpäivänä.

Ostin Paperikuusta sisustusoksan, sekä pienen lasipurkin, mikä kaiketi alunperin oli kynttiläkippo. Pyöritin oksan alapään ranteeni ympärille muutaman kierroksen verran ja sitten liimasin sen kuumaliimalla kiinni purkin pohjaan.

Tämän jälkeen liimasin purkin täyteen kiviä, jotka pitivät purkin pystyssä vakaasti.

Etsin Youtubesta ohjeen seteleiden taitteluun perhosiksi. Video-ohje löytyy tästä linkistä (klik).

Kävin nostamassa rahat mitkä tulivat lahjaan. Niiden vaihtaminen viiden ja kymmenen euron seteleiksi ei ollut läheskään niin helppoa kuin kuvittelin, sillä kaupat ja vastaavat suhtautuvat nihkeästi rahan vaihtoon nykyään. Ahkerasti kiersin kaupan toisensa jälkeen ja kerroin miksi minun on saatava 150€ muutettua pienemmäksi.

Viimein erään isomman marketin info -pisteen ihana työntekijä ymmärsi ahdistukseni ja kävi takahuoneessa vaihtamassa setelit pienemmäksi.

Tulin rahanipun kanssa kotiin ja aloin taittelemaan. Tuo yllä linkattu video oli kivan yksinkertainen ja sen mukaan sitten tein perhoset.

Yksi perhonen siis tarvitsee kaksi seteliä. Eli kuvan puussa vihreät perhoset ovat 10€ arvoisia ja punaiset 20€ arvoisia. Kiinnitin perhoset ohuella rautalangalla yhteen ja samalla langalla kiinni oksille.

Lahjan ainoa huono puoli oli se, ettei hääpari halunnut purkaa puuta. Kuulema ikinä. No mutta, heillä on nyt olohuoneen vitriinissä 150€ arvoinen pesämuna pahan päivän varalle! Haha!

Suosittelen tätä ideaa toteutettavaksi etenkin, jos haluaa antaa lahjaksi jotain konkreettista, mutta toiveena on raha. Tätä ideaa voi käyttää myös rippi- ja valmistujaislahjaksi. Jos juhliin on tulossa muitakin tuttuja, kannattaa voimavarat yhdistää ja tehdä vastaava viritelmä. Lahjan saaja on varmasti otettu!