DIY: SaltWashilla kaunis patina huonekaluihin

Kaupallinen yhteistyö: .

Mainos: Kaupallinen yhteistyö Pappilan Sunday Shop 

Pääsin tekemään uskomattoman mielenkiintoisen yhteistyön ja kokeilemaan SaltWashia. SaltWash on suoraan suomennettuna ”suolapesu”. SaltWash -jauhetta sekoitetaan pohjamaaliin jolla maalataan rosoinen pinta huonekaluun. Kun pohjamaali on kuivunut, pintaan laitetaan varsinainen maali ja sen kuivumisen jälkeen hiotaan tai raaputetaan kohtia missä SaltWashia on.

Tällä keinoin saadaan aikaan samantyylinen lopputulos, mitä suolaisten merien rannalla tapahtuu pihakalusteille, ovien karmeille ja muille. Oletko koskaan katsonut kauniita kuvia vaikka Kreikasta, jossa suolaveden patinoimat siniset ulko-ovet houkuttelevat sinua ottamaan kauniin valokuvan kohteesta? SaltWashilla saat saman illuusion kotipihaasi.

Kuva: Pixabay

Eikä käyttö todellakaan rajoitu vain ulkokalusteisiin. SaltWashia voi käyttää mihin tahansa tuomaan vanhanaikaista ja maalaisromanttista tuntua. Halutessasi voit kurkkailla muiden lopputuloksia esimerkiksi Pinterestistä hakusanalla ”SaltWash”.

SaltWashia voi periaatteessa käyttää minkä tahansa maalien kanssa. Itse kokeilin tätä kalkkimaaleilla ja maalausten ja hiomisten jälkeen lakkasin pinnan. On todennäköistä ettei nuo kalkkimaalit kestä ulkokäytössä loputtomiin – tai välttämättä edes vuotta pidempään, mutta tavallaan pinnat saavat näin ollen vain uutta ulottuvuutta.

SaltWashia saat Pappilan Sunday Shopista!

Tällä hetkellä SaltWashia ei myydä kovinkaan laajasti Suomessa. Tuote ei ole uusi juttu maailmalla ja Pappilan Sunday Shopin Minna onkin siksi halunnut tuoda sen myös Suomen markkinoille.

SaltWashia voi tilata Minnan ja Pappilan Sunday Shopin kautta. Pappilan Sunday Shop on kaunis pieni puoti Iittalan kivikirkon vieressä, pappilan tunnelmallisessa väentuvassa. Puoti tarjoaa ammattitaitoisia vinkkejä sisustukseen ilmaiseksi. Samalla reissulla voit hankkia kalkkimaalit ja SaltWashit ja saat niiden käyttöön parhaat vinkit ja niksit!

Puodista löytyy myös piensisustustuotteita kuten tuoleja ja penkkejä sekä kotimaisia design – tuotteita. 1880 – luvun tuvassa nautit kahvit herkullisten ja vaihtuvien herkkujen äärellä ja work shop -viikonloppuina pääset kokeilemaan SaltWashia ja muita tuotteita veloituksetta. Pappilan Sunday Shopin Facebook- sivulta saat ensimmäisten joukossa tiedon koska work shop -viikonloppuja järjestetään.

Taidepuutarha ympäröi Pappilan Sunday Shopia!

Sen lisäksi että itse Pappilan Sunday Shop on erinomainen kesäkohde mitä ei kannata missata, puodin ympäristöä koristaa upea taidepuutarha. Taidepuutarha on nimensä mukaisesti yhdistelmä taidetta ja puutarhaa. Taidepuutarhassa pääset näkemään kauniin patsaspuiston tai harrastamaan sinulle sopivaa taidemuotoa, kuten valokuvausta tai maalaamista. Pääset myös näkemään upeat taidenäyttelyt. Puutarhassa on vapaaehtoinen pääsymäksu.

Taidepuutarha on suurimmaksi osaksi esteetön, jolloin siellä kiertäminen onnistuu myös lastenvaunujen, pyörätuolin tai rollaattorin kanssa. Minna kertoo mielellään Taidepuutarhasta sekä muista palveluista käyntisi yhteydessä.

Vanha 1800 -luvun pappila, jonka yhteydessä on kaunis puutarha, kuulostaa jo itsessään palalta kauneinta Suomea. Jos kesälomamatkanne suuntaa Iittalaan päin, kannattaa todella käydä kurkkaamassa tämä.

SaltWashin käyttö on todella helppoa!

SaltWash on siis suolajauhetta. Jauhetta mitataan maalin joukkoon käyttäen mittakippoa. Oikean määrän saaminen on todella helppoa, sillä maali ei mene pilalle vaikka joukkoon menisi liikaa tai liian vähän jauhetta. Hyvä nyrkkisääntö on, että maaliseoksen tulisi muistuttaa kakkutaikinaa koostumukseltaan.

SaltWash- maalilla maalatessa kannattaa pensselillä ns. ”tuputtaa” maalia, että maalipinnasta tulisi mahdollisimman rosopintainen. Näin saat lopputuloksesta voimakkaammaan ja näyttävämmän.

Ensimmäisen kerroksen kuivuttua maalataan koko projekti päälysmaalilla. Maalin tulisi olla hieman ohennettua, että lopputuloksesta tulee juuri oikeanlainen. päällysmaali on lopullinen väri minkä projektillesi haluat. Esimerkiksi meillä käytettiin vihertävää, sinertävää ja vaalean roosan värisiä kalkkimaaleja pohjamaaliksi ja pinta maalattiin valkoisella kalkkimaalilla.

Kun pintamaalikin on kuivunut kunnolla, on aika hioa tai raaputtaa pohjamaali esiin. SaltWashin mukana tulevalla sekoitustikulla saa hyvää jälkeä raaputtamalla. Me kuitenkin hioimme käsin ja käytimme hiomakonetta, sillä pinta-alaa oli aika ”paljon”. Hiomisen kääntöpuoli on jäätävä pöly, mutta huuhtelimme hiomisen jälkeen pinnat vedellä ja projektin kuivuttua lakkasin koko komeuden. Pöly lähti nätisti pois ja lopputulos oli juuri sitä mitä pitikin.

Käytin lakkana tavallista spraylakkaa, sillä en halunnut pinnasta liian kiiltävää. Himmeä maalattava lakka olisi varmasti kestävyyden kannalta parempi, mutta myös spraylakalla pinnasta tuli kaunis.

Uusi ilme aurinkotuolille ja pihakalusteille!

Käytin SaltWashia tuomaan maalaisromanttista ilmettä viime kesänä rakentamaamme aurinkotuoliin, sekä kuormalavoista tehtyihin pihakalusteisiin.

Aurinkotuolille emme olleet suorittaneet maalauksia aiemmin, mutta pihakalusteet maalasimme muutama vuosi sitten valkoisella ulkomaalilla.

Emme hioneet ulkokalusteista pohjamaalia pois, vaan maalasin SaltWashilla suoraan sen päälle. En huomannut eroa käytössä kummankaan tuotteen kohdalla. Lopputulos oli juuri sitä mitä odotinkin. Seuraavalla kerralla kun maalaan, aion käyttää vain yhtä väriä ja katsoa millaiseen lopputulokseen silloin pääsen.

Katson nyt kauanko nämä pihakalusteet pysyvät hyvinä, sen mukaan sitten ensi kerralla tiedän teenkö toisenkin kerran ulkokalusteiden maalaukset kalkkimaaleilla, vai olisiko parempi käyttää ulkokalustemaaleja. SaltWashia vois sekoittaa mihin tahansa maaleihin, joten sen puolesta se on todella ihana tuote.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

 

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY: SaltWashilla kaunis patina huonekaluihin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X