DIY Sängynpääty kuormalavasta!

On aika paljastaa kotimme suurin ylpeyden aihe, nimittäin sänkymme pääty. Tämä oli alusta loppuun minun ja puolisoni yhteinen projekti. Yhteistä aikaa ei helposti saa, joten sitä pitää järjestää vaikka tämmöisen projektin turvin. Sängynpäätyyn sain idean jo kauan aikaa sitten, kuitenkin vasta viime viikolla saatiin kuormalava tänne meille appivanhempien avustuksella. Tarpeeksi isoa kuormalavaa oli aika vaikea löytää, mutta onneksi Toivakan Rauta-Tuliaisesta saimme juuri täydellisen lavan tähän projektiin. Kiitokset siis vielä sinne Toivakkaan!! Lavan alkuperäinen leveys oli 180cm, mutta me sahasimme 20cm pois ja lopullinen leveys on nyt 160cm. Korkeutta sängynpäädyllä on 120cm. Peili ja yövalot löytyivät edullisesti Kärkkäiseltä ja sieltä on myös tuo harmaa kalustemaali mitä käytimme. Yhteensä tämä projetki tuli maksamaan n. 50€ sisältäen siis itse päädyn, lamput, kynttilät, maalin ja peilin. Seinällä keikkuvan ruusun tein suodatinpusseista pari viikkoa sitten, pääset kurkkaamaan ohjeen tästä linkistä. Kunhan saan kaiken sisustuksen makuuhuoneenkin osalta valmiiksi, teen vielä uuden postauksen, missä esittelen teille koko huoneen.

Sängynpäädyn tekeminen oli todella helppo projekti. Eniten päänvaivaa tuotti hiominen, kun se tehtiin käsin. Muuten koko homma valmistui parissa päivässä, tai sanotaanko parien päiväunien aikaan. Mutta nyt se on paikallaan ja olen erittäin, erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

DSC_0394

Valmis sängynpääty!

DSC_0392

Peili löytyi Kärkkäiseltä. Sisustustarra on joku vanha mikä ei koskaan päässyt seinään asti. Alempana ohjeet kynttilöiden ja maljakon somistamiseen.

DSC_0365

Kuormalava saatiin Toivakan Tuliaisesta! Lavasta sahattiin päädyt pois ja leveyttä jäi 160cm.

TARVITSET SÄNGYNPÄÄTYYN:
Kuormalavan
Nauloja
Vasaran
Lautaa
n. 1l Maalia (kun pääty on 160x120cm)
Pensselin
Mittanauhan
Sahan

Mittaa kaikki laudat sopiviksi, sahaa ja naulaa kiinni. Naulaa myös päätyihin sekä päälle lauta. Hio pinnat huolella. Leikkaa päihin aukot halutessasi johdoille. Muista jättää alas reikä, jos tarkoitus on kiinnittää lamppuja ja muita, että johdot pääsee kulkemaan. Maalaa mieleiseksesi.

DSC_0368

Koska hakusassa oli ”ladon seinämäinen” -look, niin uudet laudat naulattiin kuormalavan omien lautojen väliin.

DSC_0371

Alas jätettiin aukko, mistä saatiin johdot kulkemaan että saadaan virtaa puhelimen latureille sekä lampuille.

DSC_0374

Päälle tulleeseen lautaan naputettiin puukolla pienet reiät puhelimen piuhoille.

DSC_0396

Piuhat vielä kiinnitettiin aukkoihin, etteivät ne putoa sängynpäädyn taakse.

DSC_0385 (2)

Sängynpääty maalattiin harmaalla kalustemaalilla.

DSC_0386 (2)

Kromin väriset yövalot löytyivät Kärkkäiseltä hintaan 5€ / kpl. Mieluinen löytö!

DSC_0423

Kynttilöitä ei ole tarkoitus polttaa, ne ovat vain somisteina.

DSC_0410

Kuumaliimasin leveää juuttinauhaa kynttilöiden taakse kiinni ja päälle vielä kaunista puuvillapitsiä. Liimaa laitoin vain kankaisiin, en siis kiinnittänyt niitä suoraan kynttilään.

DSC_0289

Maljakkoon on liimattu mosaaiikkilaattoja siihen tarkoitetulla liimalla.

DSC_0287

Mosaiikkipalat ja liima löytyivät käsityömessuilta. Karahvi on ikivanha.


              

Kommentit (17)

Ihan mielettömän hieno sängyn pääty!!!ihastuin varsinkin tuohon väriin=)ja kivat on nuo kynttilä ja maljakko tuunauksetkin!

Voi kiitos <3
Oon kyllä kans niin ihastunut tuohon <3

Ihanat sisustukset, olen ajatellus sängynpäätyä vanhan kirjahyllyni kapeasta yläosasta. On valkoinen ja siihen saisi kivasti vaikka liukuovilla tilaa esim. kirjoille. Kiva kun ihmiset osaa kierrättää ja tehdä niistä kauniita…

Voi kiitos! <3 Ja toi kuulostaa aivan ihanalta idealta! 🙂

Tuo on pakko kopsata itellekkin

Anna mennä vaan! 😀 Siksi minä sen jaoin täällä ohjeineen päivineen 😉

Upea sängynpääty! Ja upea on ruusukin 🙂 Suomen kuivassa ilmastossa se varmasti kestää, täällä Portugalissa ei toivoakaan… mutta hieno on 🙂

Kiitos <3
Ihanaa talvea sinne etelään 🙂

Aivan mielettömän hieno! Mutta. Kännykän laturit eivät ole turvallisia pitää kiinni pistokkeessa silloin, kun niitä ei käytetä. Niissä on ISO tulipalovaara. Esimerkkitapauksia on vaikka kuinka. Huihui..

Tuo on uusiokäyttöä.

Peili sängynpäädyssä.
Perverssi.

Ei, peili sängynpäädyn yläpuolella on romanttinen. Peili katossa on perverssi 😉

Jaoin, on niin ihana

<3

Hieno kaluste, mutta entä kuormalavoissa käytettävät palonsuoja-, ötökäntorjunta- ja kyllästeaineet? Niiden vuoksihan kuormalavoja ei pitäisi käyttää kodin sisustamisessa; voivat aiheuttaa kaikenlaista ikävää huoneilmaan haihtuessa ja niille altistuessa. Olit tästä kyllä vamaan tietoinenkin?

Onhan näistä tullut koko ajan palautetta. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että kun lava on hiottu ja maalattu, siitä tuskin älyttömästi mitään irtoaa.

väärin olet ymmärtänyt, kreosootti ei ole mitään lässyn lässyn kamaa vaan tämä viritys on about yhtä fixu&terveellinen kuin jos olisit tehnyt sängyn asbestista ….

Kommentoi juttua: DIY Sängynpääty kuormalavasta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X