DIY Seinäruusu suodatinpusseista!

#Sisustetaanpa -projektini alkoi tovi sitten. Aloitin postaussarjan esittelemällä meidän WC:n pienen DIY-projektin kera. Projektimme edistyy koko ajan, mutta hitaasti. Puolisoni kolmivuorotyö yhdistettynä kahden taaperon kanssa elämiseen rajoittaa hieman harrastustoimintaa. Tänään päätin julkaista teille yhden jo valmiiksi saadun projektin, joka on osana isompaa kokonaisuutta. Tämä seinäruusu on tulossa osaksi meidän makuuhuoneen sisustusta. Idean tähän sain jo muutama kuukausi sitten, kun Linda Mäntylä julkaisi kuvan omasta ruusustaan Äitylit -ryhmässä. Otin silloin screenshotit ja nyt lähestyin Lindaa Facebookin kautta ja pyysin lupaa ruusun julkaisuun. Linda myönsi luvan ja kertoi että hän itse oli saanut idean ulkomaalaiselta nettisivulta. Pienen googlettelun jälkeen löysinkin alkuperäisen ohjeen ja siihen pääsee tästä linkistä.

Minun, Lindan sekä alkuperäistä ruusua yhdistää pohja. Hulavanne ja suodatinpussit. Alkuperäisen ohjeen keskusta on virkattu, Lindan ruusuun se on tehty suodatinpusseista ja omaani rypytin pitsiä ja satiininauhaa. Ruusun halkaisijaksi tuli aika tarkalleen metri. Laitan alle vielä Lindan ruususta kuvan.

Halusin elävöittää omaa ruusuani vielä jotenkin, joten liimasin siihen helmiä. En aluksi tajunnut mitä lähdin tekemään, mutta reilu tunti ja 350 helmeä myöhemmin olin kuitenkin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ruusu keikkuu tällä hetkellä makuuhuoneen seinällä odottamassa että makuuhuoneen muu sisustus valmistuu. Postaan sisustuksesta sitten kokonaisuutena vielä uudemman kerran.

DSC_0272

Linda mäntylä

Lindan tekemä ruusu, josta ajatus lähti! (Kuva: Linda Mäntylä)


DSC_0242

Tähän projektiin tarvitset:

Hulahulavanteen
Isoja teollisuuskahvinkeittimen suodatinpusseja (Linda antoi vinkin että esimerkiksi Minimanit myyvät näitä)
Tavallista juoksevaa liimaa

Omassa ruusussani käytin lisäksi:

Pitsiä (n.3m)
Satiininauhaa (n.3m)
Neulaa ja lankaa
Muovisia helmiä (n. 350kpl pieniä ja 20-30kpl isompia)
DSC_0251

DSC_0254

Muoviset helmet löytyivät Prisman ale-laarista

DSC_0244

Suodatinpussit kannattaa painaa litteiksi, niin niitä on helpompi käsitellä!

DSC_0246

Ensimmäisen kerroksen sommittelin pussit paikalleen ja liimasi reunoista toisiinsa kiinni.

DSC_0247

Leivitin liimaa joka puolelle ja liimasin toiseen kerrokseen pussit päälle niin, että kaikki pussit koskivat toisiinsa. Huolehdi että ensimmäiset kerrokset on liimattu niin, ettei vanne pääse liikkumaan. Tässä vaiheessa kiinnitin myös narun vanteeseen. Narulla ruusun saa seinälle kiinni siististi. Annoin toisen kierroksen jälkeen työn kuivua hetken.

DSC_0249

Kun työ oli kuivunut hetken, aloin laittaa pusseja kerros kerrokselta kiinni liimalla.

DSC_0252

Harsin neulalla ja langalla pitsin ja satiininauhan toisiinsa. Satiininauha ei näy päällepäin, mutta se antaa pitsille kaivattua tukea.

DSC_0256

Liimasin rypytetyn pitsin kiinni kuumaliimalla ja laitoin reunoille vielä luonnonvalkoista pitsiä antamaan kontrastia.

DSC_0259

Liimailin kuumaliimalla lopuksi 350 helmeä tasaisesti eri puolille. Ruusu ei kaipaa helmiä välttämättä, mutta antaa työlle elävyyttä.

 

DSC_0258

Keskelle liimasin keon helmiä. Isot helmet liimasin keskustan alueelle ja muualle sitten pieniä.


DSC_0275
 DSC_0279


The gorgeous wall rose is very easy project. Only things that you need, is hula hoop, a filter bags and glue. You can see the instructions in pictures above. But basicly you glue the filter bags layer by layer from the outer edge to inner. Let the ready rose dry for few hours or rather overnight. The centerpiece is made by shirring lace and satin ribbon. Then I glued plastic pearls all over the rose using hot glue gun.

There is picture above from Linda Mäntylä, I got the idea from her. On her rose she used the filter bags to make the center aswell. You can find the original idea for the rose HERE.

 

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Seinäruusu suodatinpusseista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X