DIY sisustuslahjaidea betonista!

Eilen oli pöllön vuoro ja tänään sitten tuikkualustoja. Molemmat pohjat on tehty niin, että laitoin sementtiä 1 litraiseen minigrip-pussiin, pussista painetaan ilmat pois ja sitten se suljetaan huolellisesti.  Sitten laitoin lastenruokapurkkeihin painot ja painoin tuikuille pienet pesät. Pari päivää annoin kuivua pussissa ja sitten vielä pari päivää ilman pussia. Ruusukuvioisessa tuikkuvadissa on maalattu pohja valkoisella spraymaalilla ja sen jälkeen degoupage-tekniikalla kiinnitetty ruusukuvia serveteistä. Vihreässä on servettien lisäksi maalattu pohja ja kuvioita askartelumaalilla.

Huomioithan, että tuikun alle jäävään kohtaan ei kannata laittaa paperia. Riski tulipalolle on melkoisen pieni, mutta olemassa kuitenkin. Tuikkupesät voi maalata, jos niihin haluaa väriä. Kuten ruusukuvioisessa näkyy, niin leikkasin servettiin reiän tuikun paikan kohdalle ja näin ruusut kiertävät alustaa näyttämättä rikkoontuneelta.

Nämä on ihania antaa esimerkiksi lahjaksi. Decoupage-tekniikka ei vaadi kummempia taitoja, kunhan sivellin pysyy kädessä ja mikä parasta: Kun pidät lahjan saajan tyylin ja värimaailman mielessä, tulee täydellisen uniikki lopputulos ja varmasti mieluinen lahja. Näitähän voi (ja kannattaa) tehdä jo jouluakin varten odottelemaan.

DSC_0086

DSC_0088

DSC_0089

DSC_0090

DSC_0082

DSC_0094

DSC_0030

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY sisustuslahjaidea betonista!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X