DIY Sisustustarra DcFixistä!

Tee itse sisustustarra

Tällä kertaa minun projektini vie lastenhuoneeseen. Olen pitkin talvea sisustellut lastenhuonettamme uusin värein ja pian postaan teille lastenhuoneemme kokonaisuudessaan. Muuton mukana muuttui moni asia, ja ennen kaikkea värimaailma on ihan toista, kuin mitä se ennen oli. Pinkki ja turkoosi on poissa ja tilalla ovat huomattavasti neutraalimmat värit. Nyt kuitenkin esittelen yhden tee-se-itse-projektini. Halusin lastenhuoneeseen jonkun kivan ”jutun”, mutta rauhallisin värein. Selasin eri verkkokaupoista sopivia sisustustarroja, mutta oikein mikään ei sen enempää kolahtanut. Sain sitten idean kokeilla, voiko sisustustarran tehdä itse. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Mietin monia erilaisia malleja, mutta en oikein luottanut omiin taitoihini mistään kovin vaativasta. Päädyin lopulta tekemään lastenhuoneen väreihin sopivan puun. Puu oli siitäkin syystä helppo valinta, että se oli superhelppo tehdä vapaalla kädellä ilman, että olisi tarvinnut piirrellä ja suunnitella sen enempää.

Ostin tavallista puukuvioista dcfixiä, sitä kapeampaa, 67,5cm. Leikkasin saksilla vapaalla kädellä ensin rungon ja tein oksia sitten pienistä suiruista, mitä fixistä jäi jäljelle. Ystäväni auttoi minua rungon kiinnittämisessä oveen,  se olisi ollut tosi hankala kiinnittää yksin niin, että ilmakupilia ei jäisi mihinkään.

Lehtiin käytin vaalean vihreää dcfixiä, missä oli valkoisia pilkkuja, sekä peili dcfixiä. Alunperin mietin värikkäämpää puuta, mutta kun aloin kiinnittämään lehtiä paikalleen, huomasin, että monivärinen näytti hurjan sekavalta, eikä oikein palvellut toivomallani tavalla.

Kaappien ovien raot oli uskomattoman helpot lehtien ja oksien osalta. Kiinnitin lehdet ja oksat keskelle ovenrakoa ja saksin ne poikki. Fixi taittui hienosti väliin, jättäen illuusion siitä että puu on katkeamaton. Kiinnittelin koko virityksen lopulta hiustenkuivaajalla ja lopputulos on omaan silmään todella mieluinen.

Alla on koko projekti kuvasarjana, sillä kirjoittaen selittäminen ei oikein onnistu. Lopussa on myös kuvaohje linnunpönttöön, jonka askartelin puuhun pahvista. Tein pönttöön ison reiän, ja pöntössä säilytetäänkin nyt hiuslenkkejä ja pinnejä. Alla siis kuvat kertomassa omaa tarinaansa.

Tee itse sisustustarra

Tästä lähdettiin. Valkoiset ovet huusivat väriä.

Tee itse sisustustarra

Leikkasin rungon dcfixistä vapaalla kädellä, pelkät sakset apuna.

Tee itse sisustustarra

Rungon kiinnityksessä oveen, auttoi minun rakas ystäväni. Oli huomattavasti helpompaa poistaa ilmakuplat ja saada runko suoraan, kun apuna on toinen käsipari.

Tee itse sisustustarra

Kun runko saatiin paikalleen, aloin tekemään lopusta fixistä oksia ja liimaamaan niitä pala palalta. Näin myöskin oli helppo saada oksat edes suunnilleen tasaisesti.

Tee itse sisustustarra

Ovien välit meni helposti, kun katkaisi fixin saksilla keskeltä. Fixin reunat taittuivat helposti väliin, ilman että puu näyttää ”katekavan” ovien kohdalta.

007

008

Tee itse sisustustarra

Lehdet on leikattu myös vapaalla kädellä. Käytin vihreää fixiä pääasiassa, mutta leikkasin sekaan muutamia lehtiä peili-dcfixistä. Näin tuolle puulle sai hieman eloa.

Tee itse sisustustarra

Puu valmiina.

Tee itse sisustustarra

Lähikuvaa lehdistä.

Tee itse sisustustarra

Puu kaipasi vielä jotain, joten päädyin tekemään pahvista linnunpöntön. Pöntössä on suuri aukko siksi, että sisällä säilytetään hiuslenkkejä ja pinnejä.

Tee itse sisustustarra

Leikkasin pahvista ensin päädyn vapaalla kädellä. Sen mukaan mittasin toisen päädyn, seinät, katon ja lopuksi lattian.

Tee itse sisustustarra

En ole pitkiin aikoihin käyttänyt kuumaliimaa, mutta nyt taas muistan miksi se on niin mahtava keksintö. Liimasin siis kuumaliimalla palat paikalleen, ja mökki oli valmis viidessä minuutissa.

Tee itse sisustustarra

Mittasin lattian ja liimasin paikalleen, kun mökki oli muuten jo kasassa.

Tee itse sisustustarra

Päällystin mökin skräppipapereilla ja liimasin vähän pitsiä ja tarraa koristeeksi.

Tee itse sisustustarra

Pönttö sopii hyvin puuhun, vaikka taitaakin olla ”koivua”. Kiinnitin pöntön kaksipuoleisella teipillä fixin päälle.

Blogissani on meneillään arvonta, jossa on mahdollisuus voittaa Naturdietin tuotepaketti (arvo 80€). Voit osallistua arvontaan tästä linkistä!

Avainsanat

Kommentit (6)

Voi vitsi,todella hieno! näppärä olet. 🙂

Kiitti 🙂 helppo projekti oli tämä, uskon että kuka vain onnistuu 🙂

Aivan ihana! Voin kyllä kuvitella,että kiinnittämiseen on tarvittu useampi käsipari 🙂

Joo, rungon kanssa tarvittiin apua, muuten oli tosi helppo kiinnittää oksat ja lehdet 🙂

Ihan sairaan hieno! Tehtii koulussa seinään pahvista puu ja pönttöjä, mut tää on iha sika hieno! ?

Kuulostaa hauskalta sekin 🙂 mä mietin kans ensin pahvia tai kartonkia, mut ajattelin et tätä noi lapset ei ehkä keksi repiä kappaleiksi 😀

Kommentoi juttua: DIY Sisustustarra DcFixistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X