DIY: Sukupuu -taulu nimillä ja kuvilla mummolle lahjaksi!

Suttasin kaikkien naamat blogia varten. Valkoiset sotkut eivät siis ole alkuperäisessä taulussa!

Juhlimme pääsiäisenä koko suvun voimin mummoani, joka täytti 80 vuotta. Juhlat olivat ihanat. Äitini taikoi kuudellekymmenelle ihmiselle runsaan herkkupöydän ja minäkin pääsin leipomaan ja tuusamaan mummon kunniaksi. Tekemieni kakkujen reseptit tulevat julki ihan pian, mutta sitä ennen haluan julkaista teille lahjan minkä minä mummolle näpersin.

80 vuotta on kunnioitettava ikä ja iän tuomien juttujen mukana minun mummoni muisti on alkanut pätkiä. Ei se mikään ihme ole, sillä minä olen viisikymmentä vuotta nuorempi, enkä aina itsekään muista ihmisten nimiä saati naamoja. Kuitenkin mummoni on alkanut pikkuhiljaa unohdella meidän jälkeläistensäkin nimet. Siitä syntyi idea tehdä mummolle taulu, missä on jokaisen perheenjäsenen kuva ja nimi.

Pohja on kalkkimaalia, runko on maalattu askartelumaaleilla.

Hahmottelin rungon lyijykynällä.

Mummo rakastui tauluun suunnattomasti.

Taulusta tosin tuli valtavan iso ja painava, koska koko perheen naamat piti saada tarpeeksi isoiksi ja nimet mahtumaan myös kuvaan mukaan.

Taulun pohjaksi käytin varastossamme ollutta liimalevyä. Kaksi levyä siis ruuvattiin takaa yhteen ja kokoa tälle tuli n. 1 m x 1 m. Eli ei ihan pikkuinen taulu siis kyseessä. Maalasin taulun pohjan kaapissa olleella kalkkimaalilla. Tämän jälkeen hahmottelin pintaan puun ja käytin rungon maalaamiseen ruskeaa ja hopeista askartelumaalia.

Alunperin ajattelin maalata puuhun lehdet tauluun, mutta sitten keksin hyödyntää tapetin jämiä, jolloin puusta tuli hieman ilmeekkäämpi ja siihen tuli enenmmän ulottuvuutta. Lehtiä leikkelimme puolisoni kanssa yli 200 kappaletta.

Lehdet on leikattu lahjaksi saaduista tapeteista.

Puun idea on siinä, että ukki ja mummo on rungossa. Rungosta lähtee kolme haaraa, mitkä edustavat ukin ja mummon lapsia ja noiden kolmen haaran haarautuessa ovat sitten me lapsenlapset ja lapsenlapsenlapset.

Kuvat teetin tätä varten erikseen että saisin kuviin kaikista tuoreimpia vedoksia lapsista. Lapset kun muuttuvat näöltään koko ajan, on hyvä että mummo tunnistaa jokaisen. Lisäksi tein naapurin ehdotuksesta valkoiset kehykset kuviin, että kuvat tulisivat paremmin esiin tummasta taustasta. Nuo kehykset on valkoista askartelukartonkia.

Jokaisen naaman alla on kuvassa esiintyvän perheenjäsenen nimi. Näin mummolla on aina taulussa kuva + naama näkyvillä ja hän muistaa nyt varmasti paremmin kuka on kuka.

Taulusta tuli ihan hauska. Toki jälkeenpäin itse ajattelin, että lehdet olisivat voineet olla vaaleampia, mutta valitsin tapetit mummon kodin sisustuksen mukaan, joten nyt se ainakin sopii sinne minne taulu on tehty.

 

Avainsanat

Kommentit (6)

Kunnioitettava ja kaunis idea ja paljon näit vaivaa ja jos itse saisin vastaavan, olisin iloinen ja kiitollinen.

Kiitos! Kauniisti sanottu ❤️

Tänäänkin äiti kehui, että olet Sinä rakkaani taiteilija, kun oltiin iskän kanssa kiinnittämässä tuota teosta! Olet Rakas!
Terveisin Madre Di Mutsi

Kiitos äiti ❤️

teit kyllä vaivaa tuon teoksen eteen en koskaan olisi saanut tuollaista aikaseksi

Voi kiitos ❤️

Kommentoi juttua: DIY: Sukupuu -taulu nimillä ja kuvilla mummolle lahjaksi!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X