DIY Suloinen keinu saunanlauteesta!

Meidän naapurit puuhastelivat remonttia kotiinsa ja heidän saunansa sai uuden elämän. Saunasta oli lähdössä purkutavaraa maailmalle ja sain heiltä yhden saunanlauteen itselleni. Siitä lauteesta syntyi terassillemme keinu, jollaisesta olen haaveillut jo kauan.

Mieheni sahasi lauteen sopivan mittaiseksi. Lauteeseen tehtiin akkuporakoneella reiät joista ujutettiin paksua juuttinarua läpi. Juuttinaru solmittiin alle solmuilla ja lisäsimme siihen myös nippusiteet pitämään keinua paikallaan, ettei se kippaa.

Koska keinu on ikkunan edessä, laitoimme taakse vaahtomuovista pehmusteet. Nyt kun syystuulet saapuvat, ei tarvitse pelätä että keinu heilahtaisi ikkunoihin.

Keinun narut laitettiin terassin kattopalkkiin kiinni veneilyyn tarkoitetuilla renkailla. Keinusta tuli hurjan suloinen lisäosa terassiimme. Jospa ensivuonna pääsisimme tekemään hieman suurempaa remonttia koko pihaan. Suunnitelmat olivat suuret tänäkin vuonna, mutta kovat helteet lisäsivät entisestään saamattomuutta, emmekä jaksaneet tehdä pihan eteen muuta kun pakollisen… Eli leikata silloin tällöin nurmikkoa…

Näin keinu syntyy

Tarvitset:

Saunanlauteen
Sahan
Akkuporakoneen ja pyöreän ”sahaterän”
Juuttinarua
Kattopalkkeihin kiinnitettävät koukut tai vastaavat
Nippusiteitä

  • Sahaa laude oikeankokoiseksi
  • Tee reiät ja ujuta juuttinaru niistä läpi.
  • Tee toiseen päähän narua solmut ja laita narut koukkuihin.
  • Mittaa narut oikean pituisiksi ja solmi sen jälkeen toinen pää. Varmista että keinu on suorassa.
  • Lisää nippusiteet solmujen yläpuolelle, ettei keinu keikkaa.
  • Somista ja ihaile lopputulosta!

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: DIY Suloinen keinu saunanlauteesta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X