DIY: Superhelppo tapa verhoilla nojatuoli!

DSC_0513

Saimme äidiltäni lastenhuoneeseen nukutustuolin. Se on nojatuoli, missä on mukava istua, kun nukuttaa lapsia. Aiemmin se oli supertärkeä, kun pienempi nukutettiin vielä syliin, mutta edelleen päiväuniaikaan siinä on hyvä istua.

Nojatuoli sai ylleen väliaikaisen kuosin. Kiinnitin uudet kankaat niin, että ne saa tarvittaessa pois ja alkuperäinen tumma sininen voi palvella vielä sen jälkeen. Uudet kankaat suojaa samalla alkuperäistä tuolia ja antaa tuolivanhukselle lisää elinvuosia. Kankaat on kiinnitetty niin, ettei alla olevat kankaat vaurioidu.

Tilasin tätä varten samaa kangasta, kuin mitä lasten huoneen verhoissa on. Samalla tilasin verhoihin sopivan sohvatyynyn, missä on verhoissa oleva kuva. Näin sain tuolin sopimaan täydellisesti lastenhuoneen sisustukseen. Tuoli tulee meillä olemaan vielä pitemmän aikaa, joten tuntuu kivalta saada se yhtenäiseksi muun sisustuksen kanssa.

Ompelin ainoastaan pehmusteen päälle tulevan osan tilkuista, sekä käsinojien etuosat. Päärmäsin myös kappaleiden reunat ompelukoneella. Muutoin jokainen osa on kiinnitetty puisiin kohtiin niittipyssyllä. Niitit saa nätisti irti sitten talttapäisellä ruuvimeisselillä ja alla oleva tummansininen kangas jatkaa palveluaan kun se aika tulee.

Alle laitan kuvia projektistani matkan varrelta. Niitä ei ole paljoa, sillä homma oli aika aikaa vievää, ja unohdin kuvata. Mutta kuvista saa kaiken tarvittavan tiedon, loppu selviää vain kokeilemalla!

nojatuolin verhoilu

Alkuperäinen tuoli ennen pesua. Hyvin näkyy maissinaksut tummalla kankaalla!

nojatuolin verhoilu

Kun etuosat oli ommeltu sopiviksi, loput hoitui niittipyssyllä!

nojatuolin verhoilu

nojatuolin verhoilu

Valmiista tuolista tuli oikein suloinen!

 

Kommentit (2)

Ihana! Kiitos hyvästä ideasta 🙂

<3

Kommentoi juttua: DIY: Superhelppo tapa verhoilla nojatuoli!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X